Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 11 dec 2017, 16:16

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 15:42 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
hallo allemaal,
ik wou eens vragen ik heb een pixie QRP CW zendertje gemaakt en omdat ik nog geen CW kan er een Arduino aan vastgeknoopt.
die Arduino die zorgt er voor dat de CW uitgezonden word en ook in loop dus steeds herhaald word.(ben/blijf er zelf bij)
mijn vraag is eigenlijk,
is hier op iets tegen?

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 17:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3708
Woonplaats: Kampen
Je zou iets kunnen uitzenden als: VVV VVV VVV DE PD2RW PD2RW
Dan enkele seconden pauze, vervolgens weer opnieuw.
Dat is een test-uitzending (V's betekenen "test", DE betekent "van".

Met het doen van baken-uitzendingen heb ik geen ervaring. Als je CQ gaat zenden word je opgepikt door
geautomatiseerde stations en kun je terugzien wie jou heeft ontvangen op reversebeacon.net.
Deze link: http://www.reversebeacon.net/dxsd1/dxsd ... pd2rw&t=dx

In de hoop dat er niemand voor je terugkomt zou je iets kunnen zenden als:
VVV BEACON DE PD2RW BEACON VVV
CQ CQ CQ DE PD2RW PD2RW PD2RW BEACON VVV

Leuk experiment: je ziet WIE je heeft gehoord en hoe sterk. Als je die regels een keer of 5 herhaalt heb
je wel een overzicht. Vervolgens zou je het op verschillende dagen of momenten van de dag kunnen
herhalen. Bijv. tijdens daglicht, in de schemering en in de avond.

Je moet wel even uitkijken dat je het doet in een bandsegment waarin je ook mág uitzenden, als PD-station.
Valt 7.023 daar niet buiten? Of is dat al veranderd in 7.000-7.100?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 18:20 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
Hallo PA3DAT,

fijn dat je even, en positief reageert!
(ik was bang dat er gereageerd zou worden met: dat mag jij helemaal niet! :evil: )
maar ik heb nu door jou schrijven al in de gaten dat ik er nog steeds te weinig van af weet.
ik vind CW best wel leuk maar vind het verschrikkelijk moeilijk en daarvoor dacht ik..... Arduino...CW...
met PC kan natuurlijk ook maar dan zit ik locatie gebonden, nu zou ik het mee kunnen nemen en ergens -
antennedraadje opgooien en foto maken voor het reagerende ontvangende station.(zo iets leek mij misschien wel leuk)

bedankt voor de link die je hebt gegeven moet ik nog even goed bekijken en misschien valt dan ook het kwartje.
ook bedankt voor het geven van deze tekst: VVV VVV VVV DE PD2RW PD2RW
eerlijk, ik had dit zelf nooit ontdekt!
ik moet dus kijken of ik ergens nog wat meer kan leren want weet duidelijk veel te weinig!

dus als er mensen zijn die weten waar ik moet kijken voor nog meer INFO dan graag een link?
PA3DAT ook nog dankjewel voor jou informatie!
Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 18:25 
Offline

Geregistreerd: 15 jan 2010, 18:32
Berichten: 380
Als je TEST PD2RW seint dan wordt je ook opgepikt door reverse beacon network. Het hoeft dus niet perse CQ te zijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 19:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:51
Berichten: 955
Woonplaats: Langezwaag
pa4m schreef:
Als je TEST PD2RW seint dan wordt je ook opgepikt door reverse beacon network. Het hoeft dus niet perse CQ te zijn.


Check dan wel of je dan niet in een contest zit (weekend) anders lusten ze je rauw op het cluster :wink: :lol:

_________________
Licensed since 1998

https://www.qrz.com/db/PD9X

Contesten, een echte contactsport...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 19:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 nov 2009, 18:08
Berichten: 366
Woonplaats: Oegstgeest
Leuk experiment. Inderdaad "test beacon en je call" in de tekst en reverse beacon spotters weten je te vinden. Zou zelf net even boven de 7050 kHz gaan zitten. Dat is toegestaan cf de voorwaarden, je zal weinig contesters tot last zijn en reverse beacon zal je daar zeker spotten. Succes met het experiment,

ps Ik heb zelf jaren geleden een 50 mW bakentje op 80m gehad. Zie youtube (mijn call als zoekterm) daar hebben twee OM's het experiment vereeuwigd hihi

_________________
best 73 de Eric - pa 2 reh
========================
Licensed since 1976 - CW only operator
Member/operator PI4CC
Projectgroup PG.540
QRZ page: PA2REH

========================
"There are no strangers in Amateur Radio, just friends you haven't met."


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 20:02 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
Hallo ook PA4M, PD9X en PA2REH,

PA2REH, ik dacht dat ik ook lager mocht?
en dan juist met CW het lagere deel gebruikt zou worden, het kristal in de pixie is ook 7023khz.
ik denk daar moet ik niet van afwijken want voor de knutselaars zit juist dat kristal er in.

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 20:52 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 626
Er kan best een ander krijskeitje in:

http://kc9on.com/ham-radio/crystals/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 21:39 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2015, 20:26
Berichten: 96
Woonplaats: JO30AV
pd2rw schreef:
Hallo ook PA4M, PD9X en PA2REH,

PA2REH, ik dacht dat ik ook lager mocht? .


Met een PD call niet dus. 7.050 Mhz tot 7.100 Mhz voor de novice. Je zult dus wel moeten afwijken want je licentie staat het niet toe. Helaas pindakaas.
Ik heb hetzelfde probleem: WSPR 7.038 Mhz en JT65A 7.040 MHz mag ik niet zenden. De F is in de maak dus. Dat is m.i. De meest eenvoudige oplossing. :mrgreen:

_________________
Wie spelfouten vind mag ze houden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 22:16 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
bedankt voor de TIP Radioot.
okee helaas pindakaas dan gaan we een stukje schuiven, zullen andere misschien weer niet leuk vinden maar okee.
en ja moet ook nog eens gaan kijken voor dat andere papiertje dan maar!

misschien anders een AD9850 dan maar.

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 13 okt 2016, 00:59 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 626
Je kunt een kristal van 7050, 52 of 55 kHz overwegen

http://www.box73.de/index.php?cPath=82_95_96&page=3


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 13 okt 2016, 16:21 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
heeee dankjewel Radioot voor deze TIP, hier ben ik dus wel heel erg blij mee Radioot!
ik had al lopen zoeken want had zo iets van okee zo'n AD9850 kan,
maar zou ook leuk zijn als ik nu met dit apparaatje ook aan de gang kon.(had even kort gezocht maar vond 1 2 3 niets)
ik wou hem anders in de hoek gooien om vervolgens die AD9850 op te gaan graven.(nog niet nodig nu)

ik zal kristalen bestellen!

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 26 okt 2016, 19:36 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1601
Rob
Zoek maar eens op VXO schakelingen Denk ook eens aan spoel en c in serie met xtal = VXO kun het xtal zo'n kc per mc trekken of wat meer met wat verloop
55 en 73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 30 okt 2016, 00:09 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
Hallo Ruud PA0RAB,
ik heb de kristalen besteld en ja begrijp wat je bedoelt.
(kan nog even niet verder, maar gaat goed kommen)
bedankt nog voor jou idee!

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: CW in loop Arduino.
BerichtGeplaatst: 30 okt 2016, 09:52 
Offline

Geregistreerd: 30 nov 2008, 19:57
Berichten: 126
Woonplaats: Vlaardingen
heb eigenlijk nog een vraagje er bij als het niet erg is.
is er een bepaalde standaard van de tijd tussen de tekens,
en de tekens zelf ook misschien?

(kristallen liggen bij een neefje)

VrGr Rob.

_________________
Knutselen das de hobby!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 28 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling