Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

TS-120s lager zetten in vermogen?
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=30&t=15695
Pagina 1 van 1

Auteur:  Taxie [ 08 sep 2015, 18:46 ]
Berichttitel:  TS-120s lager zetten in vermogen?

Waarschijnlijk is dit weer zo'n vraag waarbij de gemiddelde F amateur denkt, typisch een N vraag.

Maar ik stel hem toch. Ik ben in het bezit van een Kenwood TS-120s die bij volvermogen een onacceptabel groot vermogen stookt die ik met mijn N-licentie niet kan verantwoorden. Ik wil niet meer dan wettelijk toegestaan de antenne insturen.

Hoe krijg ik dit voor elkaar, ik weet het je hebt ook radio's met minder vermogen maar ik heb nu eenmaal deze radio en daar wil ik het mee doen.

Wie kan mij helpen hoe dit te doen.

73 PD4TAX

Auteur:  PD7MAA [ 08 sep 2015, 18:53 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

De carrier knop 8)


Have fun

Bijlagen:
kenwood-ts120s.jpg
kenwood-ts120s.jpg [ 45.65 KiB | 1767 keer bekeken ]

Auteur:  Taxie [ 08 sep 2015, 19:07 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

PD7MAA schreef:
De carrier knop 8)


Have fun


Das alles oo dankjewel

Auteur:  PA3GNZ, Tjeerd [ 08 sep 2015, 19:39 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

Hallo OM,

Heeft deze set op de achterkant een alc connector?

Auteur:  Taxie [ 08 sep 2015, 19:43 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Hallo OM,

Heeft deze set op de achterkant een alc connector?


Tjeerd,

Klopt zit een 7polige din alc chassisdeel achterop.

Ger

Auteur:  PA3GNZ, Tjeerd [ 08 sep 2015, 20:24 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

Hallo Ger,

Wellicht is het via de ALC mogelijk een negatieve spanning toe te voegen, regelbaar. Op deze manier is het uitgangsvermogen traploos voor elke mode regelbaar.

Even Google gebruiken om de juiste aansluitingen te vinden.

Bijvoorbeeld: http://www.redwaveradio.com/2_75561e1dd2a85fcf_1.htm#p1

Auteur:  Taxie [ 09 sep 2015, 06:36 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

Bedankt voor deze suggestie. Iets voor de winteravonden.

Ger

Auteur:  PD7PG [ 09 sep 2015, 16:01 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

Dat is iets dat ik ook wil (moet) doen op mijn TS520.

Een pot.meter (220K) over een 9Volt batterij, de loper op de ALC feedback (6) en de + vd batterij aan ground (4).

De getallen tussen () zijn de aansluitingen op de remote connector....van de TS520! Weet niet of er bij de TS120 een andere remote connector op zit?
Ik ben nog aan het uitzoeken hoe de connector genummerd is....het is me niet duidelijk wat aansluiting 1 - 2 -3 etc is aan de connector zelf.

Auteur:  PD7PG [ 18 okt 2015, 10:16 ]
Berichttitel:  Re: TS-120s lager zetten in vermogen?

Ik ben er intussen achter. De aansluiting is hetzelfde als een Octaalvoet die met buizen (tubes) gebruikt wordt.
Als je geen 8 pins connector hebt zou je een 8 pins buis kunnen slopen, een 8 pins relaisvoet past ook perfect.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/