Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 dec 2017, 12:05

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 01 aug 2014, 23:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1157
Woonplaats: Maastricht
De laptopvoeding Toshiba PA3083U-1ACA is al meer dan 3 jaar in dienst van mijn FT-817 .
Deze voeding levert 15V bij 5A dus ruim voldoende voor deze set en er zijn geen stoorsignalen waarneembaar.
Op Ebay te koop voor weinig geld. De aansluitkabels zijn lang genoeg , behoeft alleen een Molex stekkertje.

Have fun


Bijlagen:
voeding 5A.JPG
voeding 5A.JPG [ 137.27 KiB | 3095 keer bekeken ]

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 aug 2014, 02:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
Mooi voorbeeld.

De uitgangsspanning houd ik toch liever iets lager.
Een iets duurdere oplossing heb ik gevonden met deze voeding die aan de onderkant een instelpotje heeft die de spanning kan veranderen van 11V - 15V.

Afbeelding

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 aug 2014, 16:49 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2012, 15:39
Berichten: 494
Woonplaats: Het Gooi
Nog goedkoper (60W-versie), met regelbare uitgangsspanning en PFC.

Stoort niet. Dat was vroeger.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2014, 13:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2008, 08:51
Berichten: 616
Woonplaats: Waalwijk
PD1EU schreef:
Een iets duurdere oplossing heb ik gevonden met deze voeding die aan de onderkant een instelpotje heeft die de spanning kan veranderen van 11V - 15V.

Het linkje in mijn vorige bijdrage heeft een tijdje niet gewerkt. Na een mailtje met Conrad is het hersteld.

-Ed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2014, 21:00 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Op de site van Pi4WAL staat een zelfbouw qrp voeding van 12V-2A.
Ik wil dat ding al een tijdje bouwen, maar na een onderdelencheck bleek al snel dat ik er niks van in de junkbox heb liggen helaas.

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 aug 2014, 21:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1157
Woonplaats: Maastricht
De FT-817 gebruikt volgens opgave 2Amp. bij het zenden. Dan is een 2Amp. voeding een beetje krap.
De LM1084 is denk ik een veilige optie.

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2014, 05:50 
Offline

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 142
Woonplaats: Den Haag
Remco schreef:
Nog goedkoper (60W-versie), met regelbare uitgangsspanning en PFC.

Stoort niet. Dat was vroeger.


Bedankt voor de tip,Remco !

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2014, 12:26 
Offline

Geregistreerd: 22 dec 2005, 09:48
Berichten: 58
Woonplaats: Achterberg (Rhenen)
Remco schreef:
Nog goedkoper (60W-versie), met regelbare uitgangsspanning en PFC.

Stoort niet. Dat was vroeger.


dat is mooi, ik had eerst een volcraft 1204, zoals hierboven genoemd, maar die was absoluut niet storingsvrij, daarom maar terug naar een ouderwetse lineaire voeding (http://www.conrad.nl/nl/voltcraft-fsp-1 ... 10787.html), 2A gewoon, 4A piek. Inmiddels is hij over, omdat de FT-817 naar mijn schack is verhuisd, en daar stond al een voeding. Als iemand belangstelling heeft hoor ik het graag.

Gerrit.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 sep 2014, 16:29 
Offline

Geregistreerd: 12 sep 2014, 16:35
Berichten: 43
Woonplaats: Nieuwegein
Een 2A voedinkje kun je wel mooi gebruiken voor opladen of RX. TX doe je dan gewoon op de battery.
Volgens mij schakelt de FT-817nd zelf over naar battery als de voeding het niet trekt in TX (maar dat weet ik niet 100% zeker)

_________________
Meer over mij: http://www.pa1ca.nl
Meer over mijn favoriete rig: http://www.ft817.eu
HAM Radio videos: http://www.hamvideos.eu


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 maart 2015, 22:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 328
Ik gebruik zelf een Kenwood voeding van 4 Ampere. Ooit eens op de kop getikt bij Venhorst te Hilversum

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling