Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 nov 2017, 08:53

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 28 jan 2014, 19:21 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
t Is wat je beter noemt
Appel of perenstroop op de pannekoek
germanium heeft een lagere drempelspanning dan silicium Is dat beter?
silicium is robuuster dan germanium
met germanium kun je wat lagere vermogens waarnemen
Dan kan evt nog door bouwwijze van de diode een capaciteit meespelen.
Een lagen of puntcontactdiode.
Wil je de wattmeter als indicator of als exact meetgeval?
73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 jan 2014, 09:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
verschil tussen 0,2V en 0,72V dat is vrij groot, daarnaast weet ik van de aa119 dat hij ook nog tot en met 70cm werkt, van de 1n914 weet ik dat niet.

Voor mij is het wel makkelijk om even snel wat erbij te makken voor lage vermogens te meten, de werkelijke vermogens meet ik wel na en dan pas ik de waardes boven de leds wel aan, de lm3914 kost heel weinig(dus ik heb er maar meteen drie besteld) en leds heb ik ook nog wel een paar honderd liggen, eentje wil ik in iedergeval gaan bouwen voor in de stuurzender van de 70cm atv.

en misschien heb ik ergens nog wel een diode liggen die ik kan gebruiken op 2.4GHz zodat ik een vermogens meting kan maken voor wifi/13cm ook altijd wel leuk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 jan 2014, 13:53 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
Kijk eens op de site van PE2ER voor ideeen
55 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 10:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1157
Woonplaats: Maastricht
Men kan bij de lm3914 kiezen tussen dot of bar indicatie. Door pen 9 aan pen 3 te schakelen heeft men een bar ( balk ) i.p.v. dots.

Have fun

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 11:01 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
John ,
Heel wat anders en er toch mee verband houdend.
Bij een Oranje feest had een Lawaaiboy tiener dj een applaus meter geknutseld
Mooi stukkie dure huisvlijt maar een effect !!
Even een babbel 4X de LM3914 met een zak triac's 40 stuks stuurden weer gloeilampen aan.
Als je dus een buurtactiviteit zoekt straks met de W.A dag
Die kinderen maar krijsen. :(
Daarna heerlijk rustig :wink:
73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 13:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
PD7MAA schreef:
Men kan bij de lm3914 kiezen tussen dot of bar indicatie. Door pen 9 aan pen 3 te schakelen heeft men een bar ( balk ) i.p.v. dots.

Have fun


in het schema hier staat pen3 en 9 bij elkaar op de plus, ik vind een balk altijd makkelijker dan puntjes


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 14:27 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2013, 13:10
Berichten: 1598
Effe googlen geeft vast wel een datablad met toepassingen
55 en 73 de Ruud PA0RAB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 23:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 sep 2005, 21:24
Berichten: 937
Woonplaats: Oosterhout (NB)
De ontbrekende weerstanden besteld bij F.Bakelaar. De qrp verzwakker is nu af. Werkt uit de kunst. Met dank aan het ontwerp van PA1B. Er zitten vier verzwakkers van 20, 10, 3 en 3 dB achter elkaar. Met de vier schakelaars kan je dus van 0 tot 36 dB kiezen. Ook nog een dummy load ingebouwd. Vervolgens op de PC een mooie tabel gemaakt en op het kastje geplakt.

PS allemaal geen hoogstaande HF techniek. Het is tenslotte maar een handvol weerstanden, wat schakelaars, BNC's en een kastje. Maar wel leuk en functioneel.


Bijlagen:
image.jpg
image.jpg [ 144.67 KiB | 1392 keer bekeken ]

_________________
Tonnie, PA9CW | DIG-5629 | AGCW-2939 | 30MDG-3789 | CTC-171 | NAQCC-7029. Mijn 30MDG blog.
K3/100 | P3 | KX3 | Fritzel UFB-13 | Begali Pearl Gold.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 23:26 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2142
Woonplaats: JO21XX
1000 en 50 hebben dezelfde instelling. Vast niet goed... :mrgreen:

Mooi ding trouwens!

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jan 2014, 23:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 sep 2005, 21:24
Berichten: 937
Woonplaats: Oosterhout (NB)
pa3bas schreef:
1000 en 50 hebben dezelfde instelling. Vast niet goed... :mrgreen:

Mooi ding trouwens!

Oh jee..... Morgen opnieuw printen. :oops:

_________________
Tonnie, PA9CW | DIG-5629 | AGCW-2939 | 30MDG-3789 | CTC-171 | NAQCC-7029. Mijn 30MDG blog.
K3/100 | P3 | KX3 | Fritzel UFB-13 | Begali Pearl Gold.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 jan 2014, 07:30 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
PA9CW schreef:
pa3bas schreef:
1000 en 50 hebben dezelfde instelling. Vast niet goed... :mrgreen:

Mooi ding trouwens!

Oh jee..... Morgen opnieuw printen. :oops:

Kan gebeuren toch? Ziet er leuk uit !


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 jan 2014, 07:42 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2142
Woonplaats: JO21XX
Kan zeker gebeuren. Is ook helemaal niet erg, maar kan wel,fouten opleveren. Toch jammer als je denkt met een 1000 milliwatt te zenden en dan blijkt het 50 milliwatt te zijn. :D

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 jan 2014, 11:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 sep 2005, 21:24
Berichten: 937
Woonplaats: Oosterhout (NB)
Opnieuw geprint en nu okay ...


Bijlagen:
image.jpg
image.jpg [ 801.43 KiB | 1354 keer bekeken ]

_________________
Tonnie, PA9CW | DIG-5629 | AGCW-2939 | 30MDG-3789 | CTC-171 | NAQCC-7029. Mijn 30MDG blog.
K3/100 | P3 | KX3 | Fritzel UFB-13 | Begali Pearl Gold.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 jan 2014, 13:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
leuyk een verzwakker, maar wel voor de zekerheid even nameten of het ook klopt op een goede analyzer, en natuurlijk tot welke freq het nog klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 jan 2014, 15:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1273
Woonplaats: Brunssum
Weet niet hoe de verzwakker wordt gebruikt, maar als die achter je Trcvr zit, misschien een Bypass Switch er bij maken, je ontvanger krijgt anders ook minder signaal. . . . . . :idea:

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 51 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling