Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 dec 2018, 08:14

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 106 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 16 dec 2017, 22:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 nov 2013, 23:20
Berichten: 144
Woonplaats: Grunn
Hallo,

Ook hier druk bezig met nr1559 de 40m qcx en het schiet al mooi op met priegelen :shock:
Beetje nieuw voor mij dat kleine spul dus door vergrootglazen en loep tuuren
Wel een handig hulp middeltje gemaakt vlgs de labs een derde handje dat scheelt al weer :D
Ben zeer benieuwd afwachten maar
Allen suc6

grt 73 GJ


Bijlagen:
kopie IMG_3217.jpg
kopie IMG_3217.jpg [ 44.14 KiB | 2494 keer bekeken ]

_________________
eenvoud is de kunst van het ware
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2017, 22:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 641
Woonplaats: Dronten
Ik heb eens filters op zo'n manier gedaan maar dat wikkelde zo strak dat ik de ze niet goed kon krijgen. Daarna nog eens gewikkeld (nog steeds met dat hulpstuk) maar nu een stuk losser en toen ging het wel goed.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2017, 22:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 nov 2013, 23:20
Berichten: 144
Woonplaats: Grunn
PE1KVL schreef:
Ik heb eens filters op zo'n manier gedaan maar dat wikkelde zo strak dat ik de ze niet goed kon krijgen. Daarna nog eens gewikkeld (nog steeds met dat hulpstuk) maar nu een stuk losser en toen ging het wel goed.


Hallo,

Oke dank neem aan dat de inductie te groot was ?
Begon al aan mijn inductie meter te twijfelen de waarden waren iets hoger
Dus maar even afwachten naar de eerste test zal het blijken en weet nu evt waar tezoeken
Heb het niet zo strak getrokken maar dat gaat wel vlot als je niet uit kijkt

grt GJ

_________________
eenvoud is de kunst van het ware


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2017, 23:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 641
Woonplaats: Dronten
die gaat wel iets omhoog maar voor het filter was de capaciteit ook van belang, met heen en weer drukken van de wikkelingen moest je ze afregelen en dat lukte toen niet. Helaas had ik alles toen al klaar (28 stuks) :o

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 dec 2017, 21:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 nov 2013, 23:20
Berichten: 144
Woonplaats: Grunn
Hallo,

Tis gelukt de assemblage, gewoon pecies de instructies volgen en t'werkt :shock:
Mag al een paar verbindingen toe voegen aan het log
Wow wat een mogelijkheden denk dat ik er heel zuinig op ben
De con dx waren rustig dus verder nog geen echte indruk
Wel een update alhier in de shack
Nog even een kist voor timmeren :wink:

grt 73 GJ


Bijlagen:
kopie 3231.jpg
kopie 3231.jpg [ 96.8 KiB | 2420 keer bekeken ]

_________________
eenvoud is de kunst van het ware
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 jan 2018, 14:17 
Offline

Geregistreerd: 14 maart 2016, 10:09
Berichten: 2
Hallo,

Ik ben ook druk bezig met de bouw van mijn qcx voor 40m en heb hem net, los nog, in de behuizing zitten. Net voor de eerste keer spanning erop gezet en het menu is prima zichtbaar. Ik heb hem echter gelijk weer uitgezet omdat het mij opviel dat Q6 gelijk erg heet werd. Nou heb ik een 1.0 versie van de eerste batch waar nog niet de MPS751 zat maar nog de mps2907. Hebben jullie hier ervaring mee of zou er wat anders aan de hand kunnen zijn ?

mvg,

Leo - PA1LDB


Bijlagen:
qcx.jpg
qcx.jpg [ 177.39 KiB | 2320 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 jan 2018, 19:36 
Offline

Geregistreerd: 14 maart 2016, 10:09
Berichten: 2
Hallo,

Nou dat was wel een domme aktie op zich. Ik had de koptelefoon in de input van de paddle zitten dus q6 had het er maar druk mee. Des ondanks word die wel heel erg heet en ga ik hem toch vervangen door de zwaardere versie.

gr,
Leo

ps: verder met afregelen dan maar Hi ;-)

lblaauw schreef:
Hallo,

Ik ben ook druk bezig met de bouw van mijn qcx voor 40m en heb hem net, los nog, in de behuizing zitten. Net voor de eerste keer spanning erop gezet en het menu is prima zichtbaar. Ik heb hem echter gelijk weer uitgezet omdat het mij opviel dat Q6 gelijk erg heet werd. Nou heb ik een 1.0 versie van de eerste batch waar nog niet de MPS751 zat maar nog de mps2907. Hebben jullie hier ervaring mee of zou er wat anders aan de hand kunnen zijn ?

mvg,

Leo - PA1LDB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2018, 04:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1178
Woonplaats: Maastricht
Van het forum.

C22 vervangen door 0.1uF tegen QSK lawaai.

Have fun.


Bijlagen:
c22.png
c22.png [ 114.03 KiB | 2215 keer bekeken ]

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2018, 06:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1178
Woonplaats: Maastricht
link naar het qsk probleem:
https://groups.io/g/QRPLabs/topic/7729976#20556

Succes

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 feb 2018, 00:42 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 329
Woonplaats: Breda
Ik heb #2593 voor 40m sinds vanavond aan de praat. Half december besteld maar het duurde even voordat het pakketje arriveerde. Het afregelen van het bandpass filter gaat alleen met een belasting aan de antenne ingang. Een 50 ohm dummy is al goed. Laat ik die weg dan staat de 30pF trimmer helemaal op minimum capaciteit en piekt de uitlezing naar volle schaal op niveau 09. Er is geen piek te vinden. Met dummyload is er een maximum op niveau 08. Ik heb het even zo gelaten want minder windingen op T1 om de boel resonant te krijgen binnen het bereik van C1 hielp niks.

Er zit op de as van de encoder wel veel speling bij mij. Het lijkt of de schroef van de knop los zit maar dat is niet zo. Hebben anderen diezelfde ervaring?

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 feb 2018, 21:11 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 329
Woonplaats: Breda
Vandaag de eerste verbinding gemaakt met Jürgen, HB9ANE. Ook de Tx kant lijkt dus in orde.

Nog iemand een idee over het niet kunnen pieken van het bandpass filter zoals ik hierboven schreef?

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 feb 2018, 23:37 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 329
Woonplaats: Breda
Probleem opgelost met C1. Er ontstond bij het draaien aan de trimmer af en toe gekraak in het audio. Nadere analyse bracht aan het licht dat de trimmer sluiting maakte tussen de plaatjes. Niet steeds op dezelfde plaats. Trimmer vervangen en nu werkt de BPF peak prima. Het lijkt ook wel of het gebruik van de Iambic keyer veel soepeler gaat. Daar heb ik geen verklaring voor maar voorheen had ik de grootste moeite een net seinschrift weg te zetten wat ik toeschreef aan andere timing van de keyer dan ik gewend ben. Die encoder-as heeft naar mijn idee echt teveel speling. Graag toch wat reacties hoe die bij anderen is.

Tu

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 mei 2018, 06:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 jun 2008, 17:17
Berichten: 1178
Woonplaats: Maastricht
Van de Duitse qrp site:

Prof. behuizing voor de QCX : http://www.shop.bamatech.de/


Bijlagen:
QCX_housing.jpg
QCX_housing.jpg [ 105.19 KiB | 1449 keer bekeken ]

_________________
73' John

Mutual respect is the key to global peace
http://pa-11019.blogspot.nl/
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 okt 2018, 22:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 okt 2018, 21:56
Berichten: 1
Woonplaats: Groningen
Hier is die gisteren ook besteld. Ik heb nog nooit zo iets ingewikkeld in elkaar gesoldeerd, dus dit is een mooie eerste keer. Als het verkeerd gaat is het niet super erg, het is gelukkig maar 40ish euries. Ik zat er al een tijdje tegenaan te hikken, dus eindelijk ook besteld!

Ook zal dit mijn eerste HF ervaring zijn + geeft het een reden om serieus Morse te leren. (Mij vorige maand aangemeld op CW Academy, start in januari)

Ik heb voor de 40 meter variant gekozen, maar kan het altijd nog aanpassen als die binnen komt (het is slechts de low-pass filter + misschien iets anders kleins dat je dient aan te passen, nietwaar?). Al moet ik dat wel hebben besloten voordat die in elkaar gaat :lol:

Zodra die binnen is komen hier foto's van de verpakking en de onderdelen! Ook zal ik dan laten weten hoelang shipping hier duurde.

De komende tijd zal ik deze 7 pagina's aan discussie even doornemen. Ik zie in ieder geval dat het nu gaat over behuizing. Dit 3D model kwam ik tegen op internet, en dat kan ook een optie zijn. Dit ding moet het ook doen met de knoppen op de behuizing, en dat scheelt weer. En er is een optie om boven de printplaat ruimte te laten in de behuizing voor een accu.

Nadeel is dat de buitenwereld dan niet beschermd is tegen eventuele QRM dat de elektronica van het apparaat creëert (omdat 3D prints niet van metaal zijn).

Het 3D ontwerp: https://www.thingiverse.com/thing:2661221


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 okt 2018, 06:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 874
Woonplaats: Almelo/JO32HI
PD4NK schreef:
Hier is die gisteren ook besteld. ....

De komende tijd zal ik deze 7 pagina's aan discussie even doornemen. Ik zie in ieder geval dat het nu gaat over behuizing. Dit 3D model kwam ik tegen op internet, en dat kan ook een optie zijn. Dit ding moet het ook doen met de knoppen op de behuizing, en dat scheelt weer. En er is een optie om boven de printplaat ruimte te laten in de behuizing voor een accu.

Nadeel is dat de buitenwereld dan niet beschermd is tegen eventuele QRM dat de elektronica van het apparaat creëert (omdat 3D prints niet van metaal zijn)


Gaat vast goed komen. Is een hele leuke kit om te bouwen.

Voor wat je 3d geprinte behuizing betreft, heb je natuurlijk helemaal gelijk, maar gelukkig bestaan er verven die daar voor bedoeld zijn. Of anders, gewoon aluminium tape aan de binnen kant (wel even verbinden met gnd natuurlijk).

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 106 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling