Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 jun 2018, 15:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 61 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 07 maart 2018, 23:55 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
Jugro schreef:
j.d. schreef:
Niets is een mens vreemd......
Wanneer men een aanduiding ziet met de aanduiding min-max is men
geneigd de betreffende bedienings- mogelijkheid op max.(=maximaal)
te zetten.....misschien is dat de ATT(anuation)= verzwakking.
Dan ontvang je weinig tot niets.....

Het kan zijn dat ik het fout heb maar het lijkt erop dat je boel loopt te trollen....
Iemand wijst je op een ontvanger maar het bericht erna heb je deze ergens anders gekocht...
Je zwaait meerdere keren met de kreet " ik ben aan het leren voor mijn N-Licentie "".
Mijn vaststelling is dat je dan ook een cursus boek, logischerwijs, in bezit zal hebben.
Geen reactie op mijn vraag naar dit boek.
Geen reactie op mijn antwoord naar je vraag over een drie bands antenne de z.g.n. kattensnor.
Ook zoiets :"Ik heb veel in Google opgezocht".....

Plaats is een foto van je cursusboek en ontvanger.

Zoniet dan is dit het gevolg https://www.youtube.com/watch?v=8-EQXHhlOkM


Die wat men mij had gezegd zag er niet mooi uit ,deze die ik nu heb ,heeft die man mij laten uitproberen, en hij zag er goed uit ,die man woonde 4 hoog met een gigantische antenne


Heb een foto geplaatst, nu niks meer te zeggen ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 maart 2018, 23:59 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
j.d. schreef:
Niets is een mens vreemd......
Wanneer men een aanduiding ziet met de aanduiding min-max is men
geneigd de betreffende bedienings- mogelijkheid op max.(=maximaal)
te zetten.....misschien is dat de ATT(anuation)= verzwakking.
Dan ontvang je weinig tot niets.....

Het kan zijn dat ik het fout heb maar het lijkt erop dat je boel loopt te trollen....
Iemand wijst je op een ontvanger maar het bericht erna heb je deze ergens anders gekocht...
Je zwaait meerdere keren met de kreet " ik ben aan het leren voor mijn N-Licentie "".
Mijn vaststelling is dat je dan ook een cursus boek, logischerwijs, in bezit zal hebben.
Geen reactie op mijn vraag naar dit boek.
Geen reactie op mijn antwoord naar je vraag over een drie bands antenne de z.g.n. kattensnor.
Ook zoiets :"Ik heb veel in Google opgezocht".....

Plaats is een foto van je cursusboek en ontvanger.

Zoniet dan is dit het gevolg https://www.youtube.com/watch?v=8-EQXHhlOkM


Dus ik mag niets op google opzoeken ? En ben ik verplicht om te kopen wat jullie zeggen ? En jij vaststellen ? Ben je helderziende ? Ik heb de foto geplaatst ,maar dan geen reactie meer


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 00:03 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 304
Woonplaats: Breda
Jugro, heb je een universeelmeter (ook wel multimeter genoemd) waarmee je weerstandwaardes kan meten? Zo ja, meet dan op het laagste bereik eens tussen de middenpen en de buitenkant van de connector die aan het eind (kant van de ontvanger) van je coax zit. Slaat de meter uit naar nul Ohm dan heb je een kortsluiting ergens in je antenne/coax/connetor zitten.

Wat bedoel je met een "3 weg stuk" ?

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 08:01 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2236
Woonplaats: JO21XX
PA0CMU schreef:
Wat bedoel je met een "3 weg stuk" ?


Ik denk zoiets:


Bijlagen:
C012363C-6171-454D-BBB0-48958A67E10F.jpeg
C012363C-6171-454D-BBB0-48958A67E10F.jpeg [ 43.84 KiB | 583 keer bekeken ]

_________________
.... But will it blend?
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 13:15 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 128
Ik heb de foto geplaatst ,maar dan geen reactie meer......schreef Jugro op 7 maart j.l..

Het internet is een snel medium maar dat ben ik niet altijd.
Bij deze dus de reactie.

Over een cursus boek schrijf ik niet meer want als je daar het nut niet van ziet is dat zinloos.

Neem de opmerking van PA0CMU over een universeelmeter serieus.

Je kan ook met behulp van http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ ontvangst kunnen vergelijken
met je eigen ontvanger.

Groet:
jan
SWL/NL-13465


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 18:00 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
PA0CMU schreef:
Jugro, heb je een universeelmeter (ook wel multimeter genoemd) waarmee je weerstandwaardes kan meten? Zo ja, meet dan op het laagste bereik eens tussen de middenpen en de buitenkant van de connector die aan het eind (kant van de ontvanger) van je coax zit. Slaat de meter uit naar nul Ohm dan heb je een kortsluiting ergens in je antenne/coax/connetor zitten.

Wat bedoel je met een "3 weg stuk" ?


Ik heb deze
Hij blijft op nul staan ,maar kun je met een dipool wel weerstand meten ?
De uiteinden maken toch geen contact ?


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Deze heb ik
IMG_08032018_175423.jpg
IMG_08032018_175423.jpg [ 552.59 KiB | 511 keer bekeken ]


Laatst bijgewerkt door Jugro op 08 maart 2018, 18:05, in totaal 2 keer bewerkt.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 18:03 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
j.d. schreef:
Ik heb de foto geplaatst ,maar dan geen reactie meer......schreef Jugro op 7 maart j.l..

Het internet is een snel medium maar dat ben ik niet altijd.
Bij deze dus de reactie.

Over een cursus boek schrijf ik niet meer want als je daar het nut niet van ziet is dat zinloos.

Neem de opmerking van PA0CMU over een universeelmeter serieus.

Je kan ook met behulp van http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ ontvangst kunnen vergelijken
met je eigen ontvanger.

Groet:
jan
SWL/NL-13465


Moest ff kijken hoe het werkt ,maar mooi programma, zit te denken om een mini whip aan te schaffen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 18:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
Jugro schreef:

Ik heb deze
Hij blijft op nul staan ,maar kun je met een dipool wel weerstand meten ?
De uiteinden maken toch geen contact ?

Dat kun je op deze manier dus controleren of het ook echt zo is, dan kun je kortsluiting afstrepen van de mogelijke oorzaken dat je niks kunt ontvangen. Meten tussen pen en buitenring op de connector moet oneindig hoog zijn, niet 0.
Daarna kun je meten of de middenpoot van de connector aan het uiteinde van de ene draad 0 ohm is. Daarna de ring van de connector meten of die 0 ohm meet naar het uiteinde van de andere draad.
Ik denk trouwens dat ie niet op 0 blijft staan zoals je zegt want betekent kortsluiting. Er zal wel iets van OL staan of iets knipperends?

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 19:19 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
PE1KVL schreef:
Jugro schreef:

Ik heb deze
Hij blijft op nul staan ,maar kun je met een dipool wel weerstand meten ?
De uiteinden maken toch geen contact ?

Dat kun je op deze manier dus controleren of het ook echt zo is, dan kun je kortsluiting afstrepen van de mogelijke oorzaken dat je niks kunt ontvangen. Meten tussen pen en buitenring op de connector moet oneindig hoog zijn, niet 0.
Daarna kun je meten of de middenpoot van de connector aan het uiteinde van de ene draad 0 ohm is. Daarna de ring van de connector meten of die 0 ohm meet naar het uiteinde van de andere draad.
Ik denk trouwens dat ie niet op 0 blijft staan zoals je zegt want betekent kortsluiting. Er zal wel iets van OL staan of iets knipperends?


Sorry juist 0L


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 20:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 613
Woonplaats: Dronten
Fijne meters trouwens die fluke's :D

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 20:44 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
PE1KVL schreef:
Fijne meters trouwens die fluke's :D


Ja bevalt mij ook goed,ooit gekregen van een buurman :D
Heb alles doorgemeten ,buitenkanten goed,pennen goed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 maart 2018, 22:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1569
Woonplaats: Oldenzaal
Heb ik ook, kan alleen geen gelijkstroom meten. verder mooi ding
je hoeft hem niet om de kabel heen te klemmen om stroom te meten
ik heb trouwens de t5-1000 geloof ik
grote weerstandswaarden meet hij ook niet erg goed (M ohms)

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 maart 2018, 04:50 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 128
Even een paar opmerkingen:
0L (nul-el) is mijn inziens niet juist.
Het moet OL (O-el) zijn, m.a.w. Open Line.

FRG-7700
Als ik het goed begrijp zit er op achterkant nog een schakelaar DX-Local.
Local is verzwakking.
Zie pdf pagina 12 detail 3 http://www.radiomanual.info/schemi/FRG7700_serv.pdf

Mini-Whip.
Probeer je in te lezen over deze antenne.
Aarding van deze antenne is erg belangrijk.
In de Veron-Electron magazine jan.2014 heeft PA3FWM hier iets over geschreven in het nederlands.
Kan het niet meer vinden.

Groet:
jan
SWL/NL-13465


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 maart 2018, 06:51 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
j.d. schreef:
Even een paar opmerkingen:
0L (nul-el) is mijn inziens niet juist.
Het moet OL (O-el) zijn, m.a.w. Open Line.

FRG-7700
Als ik het goed begrijp zit er op achterkant nog een schakelaar DX-Local.
Local is verzwakking.
Zie pdf pagina 12 detail 3 http://www.radiomanual.info/schemi/FRG7700_serv.pdf

Mini-Whip.
Probeer je in te lezen over deze antenne.
Aarding van deze antenne is erg belangrijk.
In de Veron-Electron magazine jan.2014 heeft PA3FWM hier iets over geschreven in het nederlands.
Kan het niet meer vinden.

Groet:
jan
SWL/NL-13465


Sorry klopt ,het is OL had mijn bril niet op
De handleiding heb ik ,is er al achter gekomen met dat schakelaartje
Ik zal me eens goed gaan verdiepen in die mini whip, desnoods tril ik een lange aardpen in de grond ,dat moest vroeger in mijn eerste huis ook voor de aardlekschakelaar


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 maart 2018, 07:05 
Offline

Geregistreerd: 26 jan 2018, 20:36
Berichten: 66
PE1KVL schreef:
Geen ferriet oid gebruikt. Gewoon 10 meter rg58 over de dakpannen via een open dakpan naar binnen gebracht naar de fantoomvoeding en die weer met 50cm ofzo coax naar de funcube. Op de foto is de aarde draad te zien, die heb ik in een hoekje van de cv vastgezet. Reuze simpel en werkt erg leuk. De antenne is nauwelijks groter dan een wc rol dus daar zal men niet zo snel moeilijk over doen.
Ik weet niet of je in de buurt van Dronten of Lelystad woont maar ik heb nog een mini whip ongebruikt liggen en ik vind het geen probleem als je die eerst wilt proberen voor een tijdje.


Zou ik hem toch eens mogen proberen ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 61 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling