Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 aug 2018, 00:01

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 07:36 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2017, 13:23
Berichten: 19
Hallo allemaal,

Ik heb FLdigi gedownload voor de ontvangst van telex etc op mijn pc.
Echter mijn Asus all in one pc stoort enorm op mijn JRCNRD 525 comm. ontvanger.

Als ik de stekker van de pc er uit trek is de storing weg, dus het het voedingsblok stoort sowieso, ook als de pc uit staat.

Nu heb ik wel eens gehoord dat ferrietklemmen zouden helpen, maar waar moet ik die om plaatsen ?
Om het snoer van de voeding van de pc, om het voedingssnoer van de ontvanger, om de coaxantennekabel ?
Heb er op gegoogeld maar kom daar niet uit.

Zou het helpen om netfilters te plaatsen ? Geaard stopcontact wordt een beetje lastig want waar zou ik die aarde aan vast moeten maken hier binnen.

Vragen, vragen...ik vraag mij af of meer mensen daar last van hebben, van dit probleem.

Mijn Macbook stoort niet, maar daar zit geen mike ingang op dus die kan ik niet gebruiken voor FLdigi.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 08:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2009, 15:17
Berichten: 221
Woonplaats: Rotterdam
Stan55 schreef:
Mijn Macbook stoort niet, maar daar zit geen mike ingang op dus die kan ik niet gebruiken voor FLdigi.

Voor een paar euro heb je bij de Chinees een USB-geluidskaart.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 08:26 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 133
Dag Stan,

In een dergelijk geval moet je zorgen dat alle storing blijft waar het opgewekt wordt, anders gaan de kabels als zendantenne werken voor de storing. Dat houdt in dat je dan ferrietklemmen plaatst dicht bij het het toestel wat de storing veroorzaakt.
Dus voor en na de adapter, en bij de computer zelf. Bij de computerzelf geldt dat voor ALLE snoeren, zoals voeding, muis, keyboard, monitor. Ook bij de monitor zelf hetzelfde. Er kunnen dus op 1 kabel aan beide zijde een ferrietklem komen.
Je kan nooit genoeg ferriet gebruiken. De ferriet klemmen moet je wikkelen, dus niet enkel er doorheen. Ook moeten de klemmen echt goed sluiten zonder luchtspleet, anders werken ze niet of slecht(er), dat kan betekenen dat je wel eens een tyrap er omheen moet doen als de sluiting van de klem niet houdt.

Bijlage:
ferrietklem-gewikkeld.png
ferrietklem-gewikkeld.png [ 236.67 KiB | 1021 keer bekeken ]


Ook is het verstandig om je audio te koppelen via een 1:1 transformatortje tussen de audio uitgang en de computer ingang. je krijgt dan een galvanische scheiding waardoor er geen aardstroompjes meer kunnen lopen, dus geen aardlussen.

_________________
Communiceren kost soms inspanning en geld, lui communiceren kost vaak meer.....

http://www.giyf.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 08:39 
Offline

Geregistreerd: 02 sep 2006, 22:52
Berichten: 161
Woonplaats: Milheeze
Gebruik je een laptop met een externe adapter?
Zo ja, overweeg om een (originele?) adapter te gebruiken. Storingsbron wegnemen is altijd beter dan storing onderdrukken.

Er moeten adapters verkrijgbaar zijn, die niet deze HF storing veroorzaken.

_________________
73
Harry
PE5HV NL6594


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 13:39 
Offline

Geregistreerd: 01 mei 2013, 08:59
Berichten: 44
Woonplaats: Den Haag
Ik had hetzelfde probleem, ook als de computer uitstond was er nog storing. Door een voor een de kabels los te halen bleek dat de netwerkkabel de grootste boosdoener was. Opgelost met Wifi-dongle...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 14:10 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 169
Niet een direct antwoord voor Stan maar omdat PC problemen zich kennelijk vaker voordoen in de Shack.

Ik had flinke storing op mijn beeldscherm en die bleek veroorzaakt te worden door een loszittende connector op mijn beeldscherm. Het weer terugplaatsen en vastzetten van de connector bleek voldoende.

_________________
73, Peter.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 14:53 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 133
Asus all in one pc lijkt op een iMac 27 " die voor mijn neus staat.
Hoogst waarschijnlijk gaat er alleen een netsnoer naar toe.

De boosdoener kan de gecombineerde microfoon-phone(4 polig) ingang zijn.
Als je daar een standaard 3 polige 3,5mm jack op aan sluit doet
dat wat met de microfoon ingang.
Moet een vierpolige zijn waarvan je de phone aansluitingen niet gebruikt.
Mits de storing zich alleen voordoet bij een aangesloten ontvanger.

Groet:
jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 21:16 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2017, 13:23
Berichten: 19
Dank voor alle tips en antwoorden.
Ik gebruik de originele voeding voor deze all in one pc.

Het heeft verder niets met FLdigi of de aansluiting van de ontvanger op de pc te maken. Want als dat niet is aangesloten stoort het ook.

Het is gewoon de pc en de voeding zelf, als ik de stekker eruit trek stoort er niets meer.

Ik zit nu op de Macbook met voeding aangesloten en er stoort nu niks.

Heb ik nog een vraag aan J.D., stoort jouw I Mac ook niet ?

Heb vanmiddag de I Mac bij de Mediamarkt gezien, en de Asus all in one pc wil ik toch een keer vervangen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2017, 23:34 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 133
Stan je gebruikt dus een extern voedings blok of adapter.
Hoe ziet dat ding eruit.(fotootje i.d.m.)
Alleen de adapter aangesloten op het lichtnet ?
Ook storing ?
Beelscherm uit .
Ook storing ?
De stekker van de adapter is er een met randaarde
en deze zit in een stopkontakt zonderrandaarde heb ik
het vermoeden.

Op mijn iMac heb ik nog nooit een ontvanger aangesloten gehad.
De iMac is niet onaardig maar veeeeeel te duur.
Denk ook dat je wat beperkt word met diverse programma's door het OS van Apple.
Ik heb daar geen problemen mee want ik heb ook W10 op de iMac draaiend.
Let bij aankoop op de processor (b.v.i7), video en geluidskaart (stereo-mix).

Veel wijzer kan ik je niet maken maar pas op met impuls aankopen.

Groet en succes!
jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling