Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 14 dec 2018, 08:18

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 126 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 04 jan 2018, 18:58 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1992
Woonplaats: Zwolle
Ik vind starten met tmux ook erg handig.
Deze uitlegt is voor openwebrx maar kan je natuurlijk voor van alles gebruiken.
https://github.com/simonyiszk/openwebrx ... em-startup

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: rtl sdr
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 09:44 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 12:00
Berichten: 49
Heb maar weer eens een rtl stick aangeschaft. Maar met de installatie van zadig gaat het al fout. Bij het instellen van de driver zou ik rtl.... moeten zien. En dat zie ik niet. De stick heb ik in de pc zitten










heb maar weer is een rtl stick aangeschaft


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: rtl sdr
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 12:39 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 81
Woonplaats: Calabasas CA, USA
Zo zou het moeten werken met Zadig:

1 Plug in the RTL stick
2 Run Zadig as administrator by right clicking it and choosing run as administrator.
3 Go to Options -> List all devices and make sure it is checked.
4 In the drop down box choose Bulk-In, Interface (Interface 0). This may also sometimes show up as something prefixed with “RTL28328U”. That choice is also valid.
5 Make sure that WinUSB is selected as the target driver and click on Replace Driver.

Tenzij de stick defect is of geen Realtek 2832 chip bevat...

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: rtl sdr
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 12:47 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 12:00
Berichten: 49
Dat heb ik gedaan. Nu krijg ik in sdr sharp d meldeing: no device selected, als ik op play druk. Terwijl ik wel de rtl stick heb geselecteerd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 12:47 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 81
Woonplaats: Calabasas CA, USA
PD2EW schreef:
Dag Jaap

Dit is mijn installatie en daaronder mijn opstartopties:


Bedankt zeg! Heb je ooit dump1090 geprobeerd op de Pi? Dat heeft een ingebouwde webserver die de vliegtuigen op een kaart weergeeft op basis van ADSB.

Ik will graag een AirSpy HF+ aanschaffen. Die zou ik dan in combinatie met Spyserver gaan gebruiken op mijn RaspBerry Pi 3. De RTL Stick werkt wel in die combinatie, maar dan heb heb je het wel gehad...

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: rtl sdr
BerichtGeplaatst: 05 jan 2018, 12:51 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 81
Woonplaats: Calabasas CA, USA
Controleer in SDR# even of je RTL-SDR (USB) hebt geselecteerd en niet per ongeluk RTL-SDR (TCP).

En kijk eens hier:

https://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-quick-start-guide/

Daar staat een en ander over troubleshooting.

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: rtl sdr
BerichtGeplaatst: 06 jan 2018, 08:08 
Offline

Geregistreerd: 10 okt 2012, 12:00
Berichten: 49
Nog steeds dezelfde melding. Misschien toch niet aan mij besteed


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 jan 2018, 18:00 
Offline

Geregistreerd: 22 sep 2016, 17:41
Berichten: 65
@pa1gt
Nu niet opgeven..

Soms (vaak) gaat er nog wel eens iets niet goed onder Windows 10.
Dit is niet de schuld van SDR#, maar puur de eigengereidheid van Microsoft..
Het betreft een driverprobleem en compatibiliteit.

Gelukkig is ook daar een oplossing voor..
Ga naar de site van Youssef: www.https://airspy.com
Klik op Download, scroll naar Third Party Plugins en kijk achter de keuze: SDRSharp Plugins from Vasili Beliakov, klik daar op Download
Je wordt doorgestuurd naar de site van Vasili.
Ik kan je ook vertellen dat dat www.rtl-sdr.ru is, maar nu maak je ook kennis met meer leuke info die je anders gemist had..

Klik op de site van Vasili in de rechter kolom bij Google translate (tenzij je het Russisch vaardig bent)
Kies voor Nederlands (of een andere taal die je vaardig bent).
Scroll op de site van Vasili naar beneden tot het item: Het bijwerken van plug-ins
Ook hier geldt, een directe link kan ook: http://rtl-sdr.ru/uploads/download/modrtlsdr.zip

Maak onder je reeds gemaakte en gevulde (en niet werkende) SDR# installatiemap een submapje aan.
Zet dit modrtlsdr.zip bestand in dit submapje, puur als archief, zodat je deze modrtlsdr versie bij deze werkende SDR# versie gebruikt.
(geldt ook voor eventueel later te installeren plug-ins)

Sluit de niet werkende SDR# versie af (SDR# mag NIET actief zijn!).
Open dan het modrtlsdr.zip bestand dat in de submap staat, door er dubbel op te klikken
CTRL + A -> markeer alle bestanden
CTRL + C -> geef de kopieeropdracht aan Windows
Ga (pijltje linksboven) terug naar het SDR# mapje met de niet werkende SDR# versie
Klik in het venster ergens op een lege plek (wit)
CTRL + V
Je vindt daar nu ook een bestandje: Readme.txt, voer nu uit wat hierin staat.
Sluit eventuele Windows vensters.

Je kan nu meteen weer het SDR# programma starten.
Kies in het vervolg NIET voor de RTL-SDR (USB) driver maar kies de alternatieve RTL-SDR (R820T) driver om met SDR# te kunnen werken.

Uiteindelijk heb je een hele mooie alternatieve driver geïnstalleerd met veel opties (zie tandwielmenu, linksboven in SDR#).
Heb je het SDR# programma eenmaal onder de knie, kijk dan ook eens bij mijn scoutinginfo (www.wijkamp.com/sdr) waar ook nog tips staan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 11:13 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 134
Nu niet opgeven..

Dat heb ik enkele keren wel gedaan maar bedacht vanmorgen dat het toch mogelijk moest zijn.

De volgende link goed gelezen https://www.rtl-sdr.com/rtl-sdr-quick-start-guide/ en ook de aanwijzingen van mede forumleden in acht genomen.

En ????..... Het is gelukt !!! SDR# 1633 draait.

Heren bedankt !!!

Groet:
jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 12:52 
Offline

Geregistreerd: 22 sep 2016, 17:41
Berichten: 65
Helemaal goed! :D

Ik kan je adviseren om als eerste experiment eens te proberen om de plug-in voor de AudioProcessor te installeren: http://rtl-sdr.ru/uploads/download/audioprocessor.zip
Voor 2M en Airband kan je dit audiofilter instellen op 3 kHz, een beetje spelen met de instellingen.. en je wordt nog enthousiaster! Het geluid is minder scherp en het luistert prettiger. Het filter wel uitschakelen voor radio-omroep..!

Maak even een kopie van je huidige installatie (letterlijk een kopie van die map maken) en ga met wat daarin staat aan het experimenteren. Gaat er iets niet goed dan heb je altijd het origineel nog. Werkt het naar je zin, ga dan stap voor stap verder met een volgende plug-in.

Vandaag heb ik de USB receiver nog even gebruikt om de Apeldoornse Koffieronde te beluisteren (kort) en nog een staartje van de Deventer ronde. Doordeweeks is de 2 meterband hier erg stil, dus op zondag is dat even hét testmoment om ervaring op te doen. Vroeger was er ook nog een Twenteronde, maar die is opgeheven en Doetinchem is te ver weg..

Als je gevorderd gebruiker bent, koppel je de USB receiver aan je transceiver. Ik heb mijn ICOM 706 Classic gemodificeerd, die nu een extra staartje heeft met een F-female connector. Daarmee kan SDR# meekijken op het IF-uit signaal en voor je het weet heb je een zgn. Panadapter voor een overzicht van de hele amateurband (ik gebruik hem voor de 20m).


Bijlagen:
145725mhz (Small).png
145725mhz (Small).png [ 181.41 KiB | 1851 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 17:29 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 134
Bedankt PD2EW !!!

Ga er één dezer dagen mee aan de slag.
Nu niet meer want het bier smaakt verDUVELd lekker.
Morgen weer een dag.

Jammer van PA1GT.
Waarschijnlijk iets met "alleen lezen" map(s) ofzo..

Bedankt maar weer !!

Gr.:
jan swl NL-13465


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 19:50 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 81
Woonplaats: Calabasas CA, USA
Mooi dat SDR# (de # is een kruis in muziekschrift, dat is "sharp" in het Engels) werkt met die RTL dongle. Maar er zijn ook andere programma's. Als SDR# werkt kun je ook HDSDR eens installeren:

http://www.hdsdr.de/

Na installatie moet je nog wel wat bestanden in de progamma directory plaatsen. Voor een standaard installatie is dat: C:\Program Files (x86)\HDSDR\

Uitleg kun je hier vinden:
http://www.hdsdr.de/hardware.html

En de bestanden voor de RTL dongle hier:
http://hdsdr.de/download/ExtIO/ExtIO_RTL2832.dll

En als je alles nog eens na wilt lezen kijk dan hier:
http://hdsdr.de/RTLSDR_with_HDSDR.pdf

Het leuke van HDSDR is dat het een TS2000 nabootst. Je kunt dus FLDIGI of WSJT-X niet enkel met een virtuele audiokable aan HDSDR koppelen, maar ook via een virtuele seriele kabel voor CAT (Computer Aided Tuning). Zo kun je bijvoorbeeld de automatische band hopping functie van WSJTX voor WSPR gebruiken. Een kompleet digitaal ontvangst station op een enkele PC!

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 20:14 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1992
Woonplaats: Zwolle
SDRangel ook leuk om te proberen, met een rtlsdr kan je niet alles maar zitten leuke functies in.
BV DMR en dstar bv

youtu.be/R1XGv7cdoc4

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jan 2018, 23:06 
Offline

Geregistreerd: 14 feb 2010, 09:32
Berichten: 134
Even vlug nog een update.
Een kopie SDR# draait ook.
Processor belasting +/- 30%.

Morgen verder.
Bedankt allemaal !

Gr.;
jan NL-13465


Bijlagen:
SDR-test-k.png
SDR-test-k.png [ 147.17 KiB | 1776 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 jan 2018, 17:28 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2011, 00:27
Berichten: 81
Woonplaats: Calabasas CA, USA
Mijn vorige bericht over HDSDR was bedoeld voor luisteramateurs. Voor zendamateurs die graag een PAN adapter gebruiken lijkt HDSDR interessanter dan SDR#. Een medelid van mijn ham club in Conejo Valley gebruikt HDSDR met een RTL-dongle als PAN adapter voor zijn TS-480. Met deze oplossing loopt de frekwentie aanduiding van de PAN adapter synchroon met de transceiver en vice versa.

Hier is een aantal hams hem voorgegegaan:

https://sites.google.com/site/g4zfqradio/hdsdr-if-pano

en

http://ab4d.blogspot.de/2015/12/a-panad ... 2832u.html

en

https://www.youtube.com/watch?v=tshlXgarnBQ

73, Jaap


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 126 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling