Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 aug 2017, 17:47

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 aug 2016, 22:05 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
Ik heb deze stick eerst proberen te gebruiken waar hij voor gemaakt is : DVB-T. Het programma Presto herkent de stick echter niet. Nochtans staat de stick vermeld bij Apparaatbeheer.
Ik heb Windows 7.
Wat kan er fout zijn?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 aug 2016, 22:13 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2113
Woonplaats: JO21XX
Bijgeleverde drivers geinstalleerd?

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 aug 2016, 07:31 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
Uiteraard.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 aug 2016, 07:57 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2113
Woonplaats: JO21XX
Weet je zeker dat je DVBT-Stick wordt ondersteund door Presto?

Heb je wat meer informatie over Presto?

Wat voor programma adviseert de fabrikant? Heb je dat al geprobeerd?

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 aug 2016, 21:57 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
Presto staat op de CD samen met de drivers, die door de fabrikant geleverd wordt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 aug 2016, 06:37 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 200
Woonplaats: Dordrecht
Als ik het internet mag geloven (wie doet dat niet?) werkt de RTL stick "gewoon" met VLC.
Is mij niet gelukt gisteren ondanks het gebruiken van de "originele" drivers.
Wat hij wel doet, is de IR ontvanger herkennen.
Daardoor lijkt het alsof de ontvanger bekend is.
Gelukkig bleef ZADIG gewoon bestaan.
Heb het wel geprobeerd op een andere USB poort/cluster dan degene die ik voor SDR gebruik.

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 aug 2016, 07:10 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2113
Woonplaats: JO21XX
Zadig heeft niets met het normale gebruik van de stick te maken. Uninstall zadig, en installeer de bijgeleverde drivers. Of installeer de zadig-drivers en gebruik 'm als sdr-ontvanger. Een mengeling kan niet.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 aug 2016, 07:35 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 200
Woonplaats: Dordrecht
Citaat:
Een mengeling kan niet.

Duidelijk. Zadig blijft...

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 aug 2016, 19:33 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
Zadig is niet geïnstalleerd.
Ik heb de drivers er nog eens afgedaan en er terug opgezet. Ook Presto verwijderd en terug geïnstaleerd. Geen resultaat.
De stick is wel te vinden in apparaatbeheer, en er staat: het apparaat werkt correct.
Ook in VLC vind ik geen stick.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 aug 2016, 20:46 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
Edit//
Plots begon het te werken. Ik weet niet wat ik gedaan heb. Misschien op Aplly geklikt.
De stick is wel vrij doof. De TV ontvangt DVBT met binnenantenne, maar de stick heeft een antenne op het dak nodig met 20dB versterking.
Volgende test: SDR proberen. Ik verwacht er niet veel van zonder antenne.

Iets over mezelf: Ik ben technicus, TV hersteller, 65 jaar en ga in september cursus volgen voor zendamateur. Ik word dan letterlijk OM. :-)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 aug 2016, 22:38 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 200
Woonplaats: Dordrecht
Na wat zoeken heb ik wel begrepen dat wat Windows betreft we niet de enigste zijn.
Uiteraard geeft MS het advies om "alle USB apparaten" te verwijderen en "het systeem" dmv een restart opnieuw de juiste drivers te laten installeren.

Ben even naar m'n Linux-Mint Machine gegaan.
RTL Stick erin gestopt. Met "lsmod | grep rtl28" gevraagd of hij daarmee aan de slag kon.
Nou daar had hij geen probleem mee.

In VLC de frequentie ingevoerd (hier in de Randstad is dat 474MHz)
Had direct FTA beeld, geluid, radio .....
BTW de meegeleverde antenne is nogal "doof" je moet een redelijk stevig TV signaal hebben om de stick daarmee wakker te krijgen.

Dus "kaal" werkt hij, bij Linux Mint sowieso.
Na wat zoeken blijkt dat veel distributies deze RTL stick qua TV gebruik zondermeer ondersteunen.

Onder Linux komt er bij VLC wel een foutmelding als je een andere "Tuner Card" kiest.
In Windows zag ik dat niet gebeuren.
Wat ik met VLC wel onder Win merkte is, dat je met "DVB-T" geen foutmelding krijgt, maar wel als je een ander "delivery-system" kiest.
Hij herkent het dus kennelijk wel de stick maar de verwerking van de gegevens schijnt de driver niet aan te kunnen.
Ik laat het hier op de Win7 machine maar voor wat het is, ik heb hier geen noodzaak om via de PC, TV kijken.

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 aug 2016, 11:52 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
pa3abk schreef:
In VLC de frequentie ingevoerd (hier in de Randstad is dat 474MHz)
Had direct FTA beeld, geluid, radio .....

Ik laat het hier op de Win7 machine maar voor wat het is, ik heb hier geen noodzaak om via de PC, TV kijken.

Hoe kan je in VLC afstemmen van zender?

Ik heb ook geen noodzaak, Ik heb kabel maar in de tuin had het leuk geweest.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 aug 2016, 14:10 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 602
http://in1woord.nl/digitennevlc.php


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 aug 2016, 16:22 
Offline

Geregistreerd: 09 jan 2008, 01:15
Berichten: 200
Woonplaats: Dordrecht
Radioot schreef:

Dat kan ook, maar om FF te proberen kun je de frequentie direct invoeren.
Mogelijk dat de TS in Belgie woont.

(Opname apparaat openen)
Bijlage:
2016-08-25 16_55_22-Media openen.gif
2016-08-25 16_55_22-Media openen.gif [ 18 KiB | 1356 keer bekeken ]

Programma's kun je kiezen via "Afspelen" dan volgt een lijst van TV en radio stations die in stream meereizen.

Ik heb gezien dat (afhankelijk van de stick) men er ook ATV uitzendingen mee kan decoderen op 23cm. Kennelijk gaat dat bij sommige Linux distros "out-of-the-box".

Stick heb ik ook verlengd met 5m USB kabel (Action kwaliteit) daar was geen merkbaar kwaliteitsverschil.

_________________
Send on my T-100 via Philips STB-75 icw Elektromekano S-1250


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 aug 2016, 18:16 
Offline

Geregistreerd: 21 aug 2016, 21:57
Berichten: 40
Woonplaats: Mechelen BE
pa3abk schreef:
Radioot schreef:

Mogelijk dat de TS in Belgie woont.
l.


Inderdaad maar ik ken de frequenties van DVB-T in BE.

Dank je wel. Hier heerst een sfeer van behulpzaamheid. Als jullie me nodig hebben dan ben ik er. Ik ben TV hersteller en ben vaak actief op CO.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling