Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 dec 2018, 04:07

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 67 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 24 sep 2018, 07:16 
Offline

Geregistreerd: 18 okt 2017, 05:37
Berichten: 175
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
PA0VRA schreef:
Hé Tjeerd, hartstikke goed joh :D


Ik ben wat voorbarig geweest. :(
Nu blijft de bout weer koud. Inmiddels weer uit het handvat gehaald en dan functioneert het weer. Ik vermoed dat de contacten beter schoongemaakt moeten worden.


1 keer contact problemen en je komt er niet meer vanaf. dan doetie het weer een 1/2 jaar en weer hommeles, dat blijft zo.
Polijsten en schoonmaken helpt dan nog slecht.
Dát is de reden dat ik de triac sturing gemaakt heb, dan branden de contacten niet meer in.

_________________
If you think education is expensive, try ignorance. (Derek Bok)

http://www.giyf.com/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 sep 2018, 19:03 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 aug 2008, 19:29
Berichten: 363
Woonplaats: Edam
Ron01 schreef:
Stift openmaken, daar zit een bimetaal schakelaartje in. Waarschijnlijk zijn de contacten ingebrand of vuil.

Dit is onjuist !!! Het gaat om magnetische aantrekking van de schakelaar. Bij bereik van een bepaalde temperatuur zal de (aangetrokken) geactiveerde schakelaar in de bout afschakelen. Magneetkracht vermindert bij temperatuurverhoging. Afhankelijk van de veerdruk en .. het code nummer op de stift zal de bout aan-en uitschakelen. Sluit de bout aan op externe 24 Volt waarbij de spanning direct aan de punten van het element moet worden aangeboden. Als de bout heet wordt is het element goed.
San kan de schakelaar de schuldige zijn of ... de spanning uit het "station".

_________________
Ieder meent zijn uil een valk te zijn .
FT757GX, TS700, Condor 16, Condor 46 en Tuner home-made ( S-match ).


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 sep 2018, 06:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1418
Woonplaats: Brunssum
ØSJM heeft waarschijnlijk pas Pagina1 van dit topic gelezen en meteen op Ron01 gereageerd.....

Want daar waren wij al uit, dat het een magneetschakelaar is, en de Trafo geeft netjes 24V....

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
En meer dan 50 Jaar radio-actief


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2018, 14:27 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1297
Woonplaats: Oldebroek
PA0FRI schreef:
pa0ejh schreef:
De zaak start niet op omdat het SSR uit is, er kan dus secundair geen stroom lopen...
Zou je het SSR met een druktoetsje kort overbruggen, dan komt het SSR wel op, maar wordt het verwarmingselement niet warm, omdat er slechts een klein stroompje door de brug loopt....

Voor het slapen lig ik op bed vaak nog na te denken over een schakeling en op dat druktoetsje was ik ook al gekomen. Maar als de magn switch uitschakelt moet er weer gestart worden. Jammer van mijn denkfout. Er zijn nog wel andere mogelijkheden, maar dan wordt de schakeling complexer dan die van PA1AIS.


Heb je de triac switches ontvangen Frits ??

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 okt 2018, 15:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 nov 2007, 02:48
Berichten: 1677
Woonplaats: Etten-Leur
PA0LMD schreef:
Heb je de triac switches ontvangen Frits ??

Zie PB,
73, Frits

_________________
http://pa0fri.home.xs4all.nl/ met ongeveer 200 praktische onderwerpen voor radiozendamateurs
De eerste stappen zijn theorie en simulatie, maar in de praktijk blijkt pas of het klopt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2018, 18:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3678
Woonplaats: JO22NB
Mijn soldeerstation is werk werkend. Een zendamateur in de buurt had nog wat onderdelen liggen.

Het schoonmaken van de schakelaar werkte bij hem ook niet naar tevredenheid. Vervolgens is het onderdeel, zie foto, vervangen.

Hopelijk kan ik weer 25 jaar vooruit. :wink:


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Schakelaar WTCP-S
Image00001.JPG
Image00001.JPG [ 135.17 KiB | 197 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 okt 2018, 13:02 
Offline

Geregistreerd: 09 nov 2006, 10:23
Berichten: 498
Woonplaats: Eindhoven
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Mijn soldeerstation is werk werkend. Een zendamateur in de buurt had nog wat onderdelen liggen.


Bij Farnell kun je op dit moment nog steeds spare parts kopen:
- schakelaar (weller 0051020199 )
- verwarmingselement (weller T0051011299 )
- Siliconensnoer heb ik ook gezien.

We gebruiken deze dingen met de JOTA.
het is indrukwekkend om te zien hoe kinderen van 6 jaar hiermee goede soldeerverbindingen kunnen maken..

Geert Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 67 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling