Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 jan 2018, 11:13

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Forumregels


Klik hier om de forumregels te lezen.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Trafo 14 Volt - 500 Amp.
BerichtGeplaatst: 10 nov 2017, 21:26 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 156
Aangeboden een DYNE Trafo type 0814.

Spanning Prim: 208/220/240 Volt
Spanning Sec: 14 Volt - 500 Amp.

Afm: L X B X H = 18 X 13 X 16 CM
Gewicht 14 Kg

t.e.a.b.


Bijlagen:
001.JPG
001.JPG [ 776.92 KiB | 1010 keer bekeken ]
002.JPG
002.JPG [ 752.14 KiB | 1010 keer bekeken ]
003.JPG
003.JPG [ 747.56 KiB | 1010 keer bekeken ]
004.JPG
004.JPG [ 772.63 KiB | 1010 keer bekeken ]
005.JPG
005.JPG [ 832.74 KiB | 1010 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2017, 10:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:21
Berichten: 2129
Woonplaats: Sneek
zal vast 50 Amp moeten zijn, 7 KW uit die trafo is iets te veel denk ik ;), zeker voor het 230 volt net...

_________________
Licensed since 1977


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2017, 12:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 04 jan 2008, 00:13
Berichten: 1197
Woonplaats: JO33HE: Haren Gn.
Het staat er anders wel op.
En 14 kilo voor maar 700W lijkt me wat overbemeten.

_________________
Mijn andere sites: https://www.tapedeckforum.nl en https://www.pa2efr.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2017, 13:04 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2007, 22:42
Berichten: 334
De code die op de trafo staat brengt mij naar een zogenaamde Varian Gta 96 Plus Graphite Furnace Tube Atomizer.

Wat het is en wat het moet doen weet ik niet.
In de manual staat wel het volgende:

The GTA will draw surge currents in excess of the nominal rating of 15 A
(3500 VA). Surges in the GTA accessory depend on the choice of ramp rate and
programmed temperature and may be up to 40 A for approximately 1 second,
reducing to about 20 A for up to 10 seconds, perhaps repeating every 1 to 2
minutes.

En dat alles bij 230-240 volt...
Dikke trafo dus :-)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2017, 13:17 
Offline

Geregistreerd: 26 dec 2015, 12:37
Berichten: 79
Ongeveer 100 watt per kilo.dus deze trafo zou iets van max 100 amp kunnen doen.tijdsduur afhankelijk? Bij 500 amp zou de trafo iets wegen in de orde van 60kg.Dit is een globaal vuistregeltje.
Pe9kkm.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2017, 13:56 
Offline

Geregistreerd: 10 dec 2014, 21:59
Berichten: 148
Woonplaats: Groningen
En anders vraag je het de fabrikant toch? http://www.dyne.com.au/Contact_Us

_________________
_______________________________________________
Na jaren afwezig toch maar weer eens rondkijken.
UV-B5, RTL stick, SDRPlay2, miniwhip, magloop, X300
http://www.pa3cqn.nl
_______________________________________________


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2017, 11:00 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 156
PE1KEL schreef:
De code die op de trafo staat brengt mij naar een zogenaamde Varian Gta 96 Plus Graphite Furnace Tube Atomizer.

Wat het is en wat het moet doen weet ik niet.
In de manual staat wel het volgende:

The GTA will draw surge currents in excess of the nominal rating of 15 A
(3500 VA). Surges in the GTA accessory depend on the choice of ramp rate and
programmed temperature and may be up to 40 A for approximately 1 second,
reducing to about 20 A for up to 10 seconds, perhaps repeating every 1 to 2
minutes.

En dat alles bij 230-240 volt...
Dikke trafo dus :-)


Ja, dat zou kunnen kloppen dat het voor de Varian Gta-96 geberuikt is. (Zie foto hieronder)
Een wat hij precies aan vermogen afgeeft weet ik zo ook niet, want ik kan het niet testen, ik heb hier n.l. geen belasting voor die ik er op aan kan sluiten.
Ik kan alleen vermelden wat er op de sticker vermeld staat.
Ben het een keer via via in het bezit gekomen, zonder de nodige info.
Misschien is dit ook wel voor kortstondig gebruik, ik weet het zo niet.
Zo ja, dan kan het misschien ook voor bepaalde doeleinden gebruikt worden, o.a een zelfbouw puntlasapparaat.


Bijlagen:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 76.26 KiB | 699 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2017, 20:47 
Offline

Geregistreerd: 28 jan 2010, 21:23
Berichten: 332
Mmmmmm......500 ampere door dat dunne kabeltje?
Lijkt me niet goed komen.

Gr Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 11:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 03 maart 2015, 11:31
Berichten: 150
Woonplaats: Vlijmen
700 watt klopt inderdaad beter. Ik heb voor de verkoop hier ook nog een 700 watt exemplaar voor 24 volt en weegt ook 14 kilo. Kan deze nog net via Kiala verzenden. Max is daar 15 Kilo. Die 7000 watt voor die atomiser klopt gedeeltelijk, mogelijk een korte puls uit die trafo halen maar dan moet je wel heel erg trage zekeringen hebben op de primaire kant. Leuk voor de buren op dezelfde fase. Heb je net op de PC een mooi printontwerp gemaakt gaat alles even bij je uit en had je nog geen backup. Een atomiser is een apparaat dat een heel fijne nevel kan maken. B.v. zo'n ultrasonisch nevelapparaat voor luchtwegpatiënten. Mogelijk ook een industriële toepassing opdampen metaal of in halfgeleiderfabrikage.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 21:08 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 156
pa0fmy schreef:
700 watt klopt inderdaad beter. Ik heb voor de verkoop hier ook nog een 700 watt exemplaar voor 24 volt en weegt ook 14 kilo. Kan deze nog net via Kiala verzenden. Max is daar 15 Kilo. Die 7000 watt voor die atomiser klopt gedeeltelijk, mogelijk een korte puls uit die trafo halen maar dan moet je wel heel erg trage zekeringen hebben op de primaire kant. Leuk voor de buren op dezelfde fase. Heb je net op de PC een mooi printontwerp gemaakt gaat alles even bij je uit en had je nog geen backup. Een atomiser is een apparaat dat een heel fijne nevel kan maken. B.v. zo'n ultrasonisch nevelapparaat voor luchtwegpatiënten. Mogelijk ook een industriële toepassing opdampen metaal of in halfgeleiderfabrikage.



Dag Frans,

Ja, dat zou wel kunnen kloppen dat hij een hele korte tijd deze stroom kan leveren, of te wel een puls.
Ik heb er geen info meer over kunnen vinden, je zou experimenteel het een en ander kunnen uitzoeken, maar daar heb ik nu de tijd en de middelen niet voor.
Denk dat ie zo wie zo wel bij 14 volt bij gewoon gebruik de nodige ampere's kan leveren.
Nu, als er een liefhebber voor is dan mag het weg voor € 25,00


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 13:47 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 80
Te zien aan de grootte en bedrading denk ik eerder aan 500VA.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 15:25 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 156
PA5HB schreef:
Te zien aan de grootte en bedrading denk ik eerder aan 500VA.


Ja, misschien zou dit ook kunnen, ik weet niet hoe ik aan de juiste info kan komen, en weet ook niet of ik het op een andere manier kan testen of meten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 15:53 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 80
Je kan het gaan berekenen door middel van de draaddikte aan primair zodat je weet wat die maximaal mag trekken en dan rekenen aan secondair of die dat aankan.

Ik kwam wat zoeken op het net dit tegen:

Code:
Current  Wire diameter
(mA)     (mm)

10       0,05
25       0,13
50       0,17
100      0,25
300      0,37
500      0,48
1000     0,7
3000     1,2
5000     1,54
10000    2,24


Als ik het zo even heel grof bekijk is primair 2 a 3A? Secundair heeft heel dikke aansluitingen, dus ga ik enkel af op primair.
Dan kom ik aan ongeveer 480 tot 720W....het mezelf even heel makkelijk gemaakt met gewoon P=UxI, ik weet dat het niet mag, maar evengoed.
Dus zou mijn schatting opnieuw 500VA zijn.

De enige manier om dat met zekerheid te testen is om er een 500W belasting aan te hangen en kijken of de boel heel blijft.

Nogmaals, dit is mijn natte vingerwerk, ik kan er heel goed naast zitten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 nov 2017, 18:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 568
Woonplaats: Dronten
Vind het wel interessant en heb wat zoekwerk verricht. Het grootste probleem blijkt de temperatuur te zijn. Gangbaar is om de waarde te gokken naar aanleiding van de afmetingen en daar bijvoorbeeld een uur mee te testen. De temperatuur moet dan binnen aanvaardbare grenzen blijven. Je kunt de koperweerstand (spanningsval / stroom) gebruiken om de kerntemperatuur te berekenen indien nodig.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 nov 2017, 09:24 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 156
PA5HB schreef:
Je kan het gaan berekenen door middel van de draaddikte aan primair zodat je weet wat die maximaal mag trekken en dan rekenen aan secondair of die dat aankan.

Ik kwam wat zoeken op het net dit tegen:

Code:
Current  Wire diameter
(mA)     (mm)

10       0,05
25       0,13
50       0,17
100      0,25
300      0,37
500      0,48
1000     0,7
3000     1,2
5000     1,54
10000    2,24


Als ik het zo even heel grof bekijk is primair 2 a 3A? Secundair heeft heel dikke aansluitingen, dus ga ik enkel af op primair.
Dan kom ik aan ongeveer 480 tot 720W....het mezelf even heel makkelijk gemaakt met gewoon P=UxI, ik weet dat het niet mag, maar evengoed.
Dus zou mijn schatting opnieuw 500VA zijn.

De enige manier om dat met zekerheid te testen is om er een 500W belasting aan te hangen en kijken of de boel heel blijft.

Nogmaals, dit is mijn natte vingerwerk, ik kan er heel goed naast zitten.


Dag Bas,

Ik heb de diameter van de draaddikte even opgemeten, en Primair is de koperdraad ø 2mm, en secundair is het een platte uitvoering van 15,5 X 2,5 mm
Dat zou dan volgens mij 38,75 mm2 zijn.

Ruud


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling