Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

PI2NOS echolink instellen ios?
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=22&t=18655
Pagina 1 van 1

Auteur:  PA5E [ 19 jul 2017, 17:39 ]
Berichttitel:  PI2NOS echolink instellen ios?

Hallo,

Inmiddels de app voor ios ge-dl en aangemeld, geaccepteerd.
Maar nu komt 't, waar kan ik ergens de PI2NOS echolink node: #430125 invoeren?

..tot nu toe een en ander gelezen, hier, hobbyscoop maar kom er niet uit.

PA5E

Auteur:  Laurens PD9X [ 19 jul 2017, 17:57 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

Bij mij staat ie tussen de repeaters. Klikken connecten en klaar.



Bijlage:
IMG_6999.PNG
IMG_6999.PNG [ 119.24 KiB | 1399 keer bekeken ]

Bijlage:
IMG_7001.PNG
IMG_7001.PNG [ 60.03 KiB | 1399 keer bekeken ]

Bijlage:
IMG_7002.PNG
IMG_7002.PNG [ 92.1 KiB | 1399 keer bekeken ]

Auteur:  PA5E [ 19 jul 2017, 18:12 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam

Auteur:  pb1a [ 19 jul 2017, 19:01 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

PA5E schreef:
Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam


Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.

Auteur:  PE2AAB [ 19 jul 2017, 19:23 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

430125 is alleen bruikbaar als je vanaf een andere (met Echolink uitgeruste repeater of node) verbinding wil maken met PI2NOS. Dit doe je met je DTFM mike of, als je die niet hebt, met je telefoon op vol volume of vooraf ingestelde preset in je transceiver. Alleen nodig vanaf RF ingangen dus. Via de PC klik je gewoon op de callsign van je gewenste te koppelen node.

Easy.

Auteur:  PA5E [ 19 jul 2017, 19:46 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

Kan ik dan verbinding maken door eerst de presets (tel op vol volume?) via repeater Amsterdam om dan in te loggen naar PI2NOS?
Lijkt me vreemd, kan ook zijn dat ik 't niet begrijp?

Momenteel kan ik PI2NOS niet meer ontvangen, was voorheen ingelogd, lukt niet meer.
Bij inloggen wordt de app meteen afgebroken.
..wat 'n gedoe, gewoon 'n microfoon en 70cm zender is makkelijker ;)

upd. ..zodra ik m'n russische naam intoets wordt de app afgebroken.

Auteur:  PA5E [ 19 jul 2017, 20:55 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

Zo, toch nog gelukt.

Bij de 1e install app, uit voorzorg de micr. uitgeschakeld, dit was achteraf niet meer te wijzigen.
2e install app, micr. aan, TX/RX werkt.

Indien ingelogd via 06/wifi en luisteren webSDR 70cm is de delay duidelijk waarneembaar, dus QSO zal niet makkelijk zijn indien indien het druk is op de repeater.

maar goed, weer 'n bruikbare techniek erbij

Auteur:  PE2AAB [ 19 jul 2017, 22:20 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

Ik bedoel met de telefoon dat je je telefoon gebruikt als 'toontjes opwekker'. Een geluid generator. Niet meer niet minder. Anders kun je geen DTMF toontjes genereren. Die kastjes van vroeger zijn bij mijn weten niet meer verkrijgbaar.

Auteur:  PA1OKZ [ 01 jan 2018, 22:49 ]
Berichttitel:  Re: PI2NOS echolink instellen ios?

pb1a schreef:
Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.


Goed om te weten, daarom de echolink pagina op hobbyscoop.nl aangepast / verder verduidelijkt.

73

Hobbyscoop

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/