Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=22&t=17830
Pagina 1 van 1

Auteur:  PB5X [ 17 dec 2016, 11:08 ]
Berichttitel:  D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

Beste D-star gebruikers

Helaas is sinds deze morgen 16-12-2016 de D-star repeater PI1HWB Breda uit de lucht gehaald en ontmanteld. Hierbij waren Hans PA0HWB, Henk PE0SSB en ondergetekende bij betrokken. Na een klein half uur sleutelen lag de 12mtr hoge mast bovenop het dak plat en kon er begonnen worden met de verdere ontmanteling van PI1HWB.

Deze D-star repeater was mee van de eerste in Nederland en de eerste die gekoppeld was aan het huidige D-star netwerk zoals we dat heden ten dagen kennen. Vanaf 2005 heeft de repeater met volle tevredenheid van hun gebruikers D-star verzorgd, maar ook andere activiteiten zoals APRS en zelfs voor 2005 PACKET, en dergelijke.

De D-star repeater bevond zich op het dak van het Amphia ziekenhuis aan de Langedijk in Breda. Maar doordat Breda twee bestaande ziekenhuizen (Langedijk en Molengracht) gaat samenbrengen tot een groot nieuw ziekenhuis is het huidige pand verkocht aan de Gemeente Breda.
Op het dak bevond zich niet alleen een amateur repeatertje maar waren alle grote Telecom jongens hier ook goed vertegenwoordigd. Denk o.a. KPN, T-Mobile maar ook wat oudere zoals Libertel, BEN, etc...

Het is dus ook onbegrijpelijk dat de nieuwe eigenaar van het pand, de gemeente Breda, deze actie heeft doen laten plaatsvinden om dit pand te verkopen aan derde om na alle waarschijnlijkheid het dak daarna weer opnieuw zal gaan verhuren aan.....

Met andere woorden, de gemeente had beter alle Telecom bedrijven op het dak kunnen laten zitten(dus ook de D-star repeater) en dit met de verkoop van het pand mee laten spelen zodat deze maandelijkse huur opbrengsten in de verkoop prijs werden door gevoerd.

Maar ondanks dit besluit door de gemeente om alle antennes e.d. van het dak af te halen zal de D-star PI1HWB maar tijdelijk uit de lucht zijn. PI1HWB zal voor het einde van het jaar weer in de lucht worden gebracht vanaf de locatie van Hans PA0HWB.
Helaas zal het bereik iets minder zijn dan de 40mtr+ antenne opstelling voorheen, maar zal de tijdelijke repeater op een hoogte van 18mtr nog steeds goed bereikbaar zijn.

Zoals eerder al gemeld zal de locatie van Hans een tijdelijke zijn en word al gewerkt aan nieuwe locaties om de D-star repeater vanaf een nog grotere hoogte in de lucht te brengen. Dus even geduld, maar D-star Breda PI1HWB komt er weer aan.

Namens D-star Breda wensen wij jullie allen hele fijne, gezonde en vooral luisterrijke feestdagen toe.

73,

PI1HWB

Geschreven door
Roberto PB5X

Bijlagen:
Dsatr 2.jpg
Dsatr 2.jpg [ 123.62 KiB | 1313 keer bekeken ]
Dstar 3.jpg
Dstar 3.jpg [ 118.45 KiB | 1313 keer bekeken ]
Dstar 1.jpg
Dstar 1.jpg [ 73.82 KiB | 1313 keer bekeken ]

Auteur:  PE2AAB [ 17 dec 2016, 16:49 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

Jammer te horen. Ik weet hoe lastig het is tegenwoordig om een geschikte locatie te vinden. Succes hiermee!

Auteur:  Randy [ 17 dec 2016, 17:17 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

De Scoop heeft nog een hoge locatie in Breda over die afgestoten is voor de NOS door allerhande geklooi uit die regio. Repeater en ATOF doneren op voorwaarde van her-ingebruikname in de regio Breda? Dan zit je op 100+ meter :)

Auteur:  patrickduis [ 19 dec 2016, 14:27 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

Ik denk dat jullie de repeater bovenop het gebouw van sterrenwacht Tivoli te Oudenbosch kunnen zetten. Ik ken de eigenaar van het pand heel erg goed en het is er lekker hoog. Ikzelf ben zeer actief met de instrumentatie van de sterrenwacht.
Laat maar weten als jullie daar behoefte aan hebben, zie: http://www.sterrenwachttivoli.nl/
We hebben de bovenste verdieping links van de koepel tot onze beschikking, daar staat ook de originele set die destijds door NASA ter beschikking is gesteld voor de monitoring van de communicatie tussen de astronauten en Houston ten tijde van het apollo project.

Auteur:  PB5X [ 22 dec 2016, 02:39 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

Hallo Patrick

Ik zal de info doorspelen en alvast bedankt voor de evt. hulp.

Fijne feestdagen

73 Roberto PB5X

Auteur:  TomNL [ 23 feb 2017, 20:36 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

https://www.hamnieuws.nl/breda-krijgt-een-dmr-repeater/

Weer snel terug op het ziekenhuis zie ik.

Auteur:  PA0RPA [ 24 feb 2017, 11:01 ]
Berichttitel:  Re: D-STAR PI1HWB uit de lucht en ontmanteld

Roberto en Hans, is het de bedoeling dat de D-Star repeater in Breda ook weer terug komt op het Amphia, of wordt het ( hopelijk) een andere ( hogere) locatie ? Is er bijv. geen samenwerking met PI2NOS mogelijk ? In ieder geval succes met e.e.a. Groeten, Rob PA├śRPA

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/