Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 aug 2017, 01:02

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: PI3APD niet te bereiken
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 02:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 322
Ik kan voor het eerst PI3APD vanuit Vierhouten niet meer bereiken. Mijn FT 897D staat keurig op 77 Hz PI3NOV die ook
77 Hz als sub audiotoon vraagt gaat wel keurig open. Ik heb voor de zekerheid nog mijn hele set gereset, maar dat was achteraf niet nodig geweest. Ik krijg dat ding gewoon niet open. Vroeger lukte het al mijn 25 Watt. Nu met 50 Watt lukt het niet eens. Is dat ding in onderhoud of zo. Via Goolge kwam ik ook niet verder.
Ik hoor het graag. Hij komt wel 5/9 + 10 dB binnen. PI2APD op 430.150 krijg ik wel open.
Nogmaals wie weet meer. Volgens mij is de website van ze ook weg. Geen info. Altans ik kan het niet vinden HI

Gr. Anne Mak PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 10:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 389
Woonplaats: JO22XK
vanuit wezep geen probleem.
ik weet wel dat deze repeater met erg smalle ingangsfilters werkt, staat je set wel goed op de frq?

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 12:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 322
PH4CK schreef:
vanuit wezep geen probleem.
ik weet wel dat deze repeater met erg smalle ingangsfilters werkt, staat je set wel goed op de frq?

Bedankt voor de tip Vanmorgen ging het wel maar het blijf net aan, Ik zit in de bossen. Dus kunnen bomen ook
een rol mee spelen HI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 13:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2007, 20:29
Berichten: 1724
Woonplaats: de Veluwe
Mijn stokoude ICOM 245 die ook nog eens iets te laag staat in frq. werkt via 0APD nog steeds prima.
Mijn QTH: Doornspijk, om de hoek van Vierhouten.

_________________
"radio Veronica - de zeezender geschiedenis" - http://www.norderney.nl

PE0GJG sinds 1975


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 16:08 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1063
Woonplaats: Oldebroek
Als één van de beheerders van PI3APD het volgende :

Er is niets aan de hand met deze repeater, zullen lokale of tijdelijke omstandigheden zijn.
Inderdaad : de websites voor 2 en 3 APD hebben we opgeheven in het kader van kosten besparing.
Pi3APD is wel een van de weinige repeaters die qua filtering smal zijn zodat ze passen binnen een 12,5 kHz raster.
Je set dient dus redelijk goed ( binnen 1 kHz ) op frequentie te staan.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 19:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 322
PA0LMD schreef:
Als één van de beheerders van PI3APD het volgende :

Er is niets aan de hand met deze repeater, zullen lokale of tijdelijke omstandigheden zijn.
Inderdaad : de websites voor 2 en 3 APD hebben we opgeheven in het kader van kosten besparing.
Pi3APD is wel een van de weinige repeaters die qua filtering smal zijn zodat ze passen binnen een 12,5 kHz raster.
Je set dient dus redelijk goed ( binnen 1 kHz ) op frequentie te staan.


Voorheen sleutelde ik dat ding met 25 Watt al open. Vanmorgen ging het wel redelijk. Ik ga toch maar eens nadenken over een andere antenne. Ontvangst is perfect. Bedankt een ieder voor de info.

Gr. Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 okt 2016, 19:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 jul 2015, 21:17
Berichten: 34
Kan ook met de zwaai van je ctcss toon te maken hebben.
Het is al weer een tijd geleden en wellicht nu niet meer zo maar heb mijn ctcss ooit harder moeten zetten voor PI3APD terwijl alle andere repeaters er geen probleem ermee hadden.
T'is maar een idee....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 16:52 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1063
Woonplaats: Oldebroek
PE1MBS schreef:
Kan ook met de zwaai van je ctcss toon te maken hebben.
Het is al weer een tijd geleden en wellicht nu niet meer zo maar heb mijn ctcss ooit harder moeten zetten voor PI3APD terwijl alle andere repeaters er geen probleem ermee hadden.
T'is maar een idee....


CTCSS van PI3APD reageert vanaf 500Hz zwaai.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 20:06 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 322
Mijn FT 897 D stond inderdaad wat te breed. Maar als ik hem op smal zette kreeg ik hem ook niet open. De repeater had een signaal van
5/9 + 20 en als je hem dan niet open krijgt dan???? Gek vanuit Hilversum met een TS 2000 krijg ik hem wel open. Ik denk dat ik het toch in de antenne die tussen de bomen staat ga zoeken. SWR was en is goed.

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 okt 2016, 22:17 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
PA0LMD schreef:
CTCSS van PI3APD reageert vanaf 500Hz zwaai.

Zet die maar rustig op 150 Hz zwaai of meer en zeker voor een 12,5 KHz raster is dat een goede waarde in de praktijk.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 okt 2016, 13:48 
Offline

Geregistreerd: 11 dec 2006, 01:10
Berichten: 65
Woonplaats: Zierikzee
PA0LMD schreef:
CTCSS van PI3APD reageert vanaf 500Hz zwaai.


500Hz is een forse CTCSS zwaai.

Dus grote kans dat dat het probleem is.

_________________
http://www.ham-dmr.nl
http://www.hamnet.nl
http://nl.wikipedia.org/wiki/Relaiszender


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 okt 2016, 15:55 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1063
Woonplaats: Oldebroek
PD2NLX schreef:
PA0LMD schreef:
CTCSS van PI3APD reageert vanaf 500Hz zwaai.


500Hz is een forse CTCSS zwaai.

Dus grote kans dat dat het probleem is.


Valt wel mee, fabriekssets zijn allemaal hoger afgeregeld en dit is sinds jaren de eerste klacht.
Voorlopig geen actie dus.

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 okt 2016, 00:08 
Offline

Geregistreerd: 14 aug 2008, 16:06
Berichten: 163
PA0LMD schreef:
PD2NLX schreef:
PA0LMD schreef:
CTCSS van PI3APD reageert vanaf 500Hz zwaai.


500Hz is een forse CTCSS zwaai.

Dus grote kans dat dat het probleem is.


Valt wel mee, fabriekssets zijn allemaal hoger afgeregeld en dit is sinds jaren de eerste klacht.
Voorlopig geen actie dus.


Ik kan m vanuit loosdrecht zelfs prima werken


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 27 okt 2016, 13:46 
Offline

Geregistreerd: 10 apr 2006, 16:03
Berichten: 615
Woonplaats: Oisterwijk
Misschien last van multi pad?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 dec 2016, 14:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 322
Van de week deed hij het gewoon weer met dezelfde instellingen. Zal de propagatie wel geweest zijn HI. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gr Anne PB1A

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 16 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling