Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 okt 2018, 07:34

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 154 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 08 aug 2010, 15:45 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2010, 13:34
Berichten: 43
ff offtopic :D

ik ben nog op zoek naar een TXU1256.
heb je er een, of weet je er nog een laat het dan even weten.

Mvg Jan PD0SDO


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 sep 2010, 00:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2009, 10:55
Berichten: 6
Woonplaats: Ihlow, Ostfriesland, Germany, EU
Hi,

in the meantime I did replace the ppp txu repeater with motorola mc micro units at DB0ET (Campen Lighthouse repeater).
Never the less I still have to deal with PPP units. Currently I am setting up a repeater for Remscheid (400m above msl), Northrine Westfalia.
I will try replacing the EEPROM and programming the unit with the xp software then (Tnx Pedro!).

!! for all those having trouble finding the right qrg within the pull down menus: there is a text style config file included showing all the frequencies. Is your very frequency missing just edit the file with your favorite text editor and add the qrg (don't forget having both rx and tx qrgs for the channels needed edited in the corresponding sections). !!

About the disappearing frequencies using the XP software: As far as I understood the major problem appears to be based on the windows software cd, provided by the museum: at the very moment a txu unit has been programmed by that software the "fill-up-procedure" of the EEPROM has began. Using the XP software LATER does NOT help or cure the issue as the filling process has already been started and cannot be canceled by "overwriting" using the XP software.

I'll try programming a brand new EEPROM using the XP Software only next. I'll keep you posted.

Does anyone know the pin layout needed for the RS232 cable necessary for the DOS software? Are there any known issues with the DOS software?

vy73 de Chris :D DF5KX


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 sep 2010, 10:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2009, 10:55
Berichten: 6
Woonplaats: Ihlow, Ostfriesland, Germany, EU
Hi there,

the bestuurings computer was replaced with a freshly delivered one from the museum (my last old stock one). Now it was programmed with the XP Software as I was NOT able to find the right way programming the unit with the DOS software. Never the less all problems out of the test operation have disappeared. At this very moment the system is well frequented and running very well without any problems since one week on the destination apartment tower in Remscheid. Callsign: DB0GWG.

Does anybody now what has to be erased exactly? I will try to reanimate my other three TXUs...

vy73 de Chris :D DF5KX
PS: Special thanks to PE1RPO


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 sep 2010, 14:42 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 14:50
Berichten: 214
Hallo Chris,

Welche Hilfe brauchst du ?
Habe Kontakt zu Kai Siebels, DH 0 SK, die du bestimmt kennst als Betreiber und Bauer der Emslandrelais.
Kai könnte weiter helfen... aber hast du seine Email Adresse ?
Werde Ich in Privatmail gerne weiter geben !

73

Tjerk
PE 1 IOC

_________________
Zendamateurs doen het draadloos..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 sep 2010, 13:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2009, 10:55
Berichten: 6
Woonplaats: Ihlow, Ostfriesland, Germany, EU
Moin Tjerk,

ja, ich kenne Kai, ich bin der Betreiber der Relaisfunkstelle Emden DB0ET und habe am Remscheider Relais DB0GWG gearbeitet.
Kai wird mir NICHT weiter helfen können. Nur weil irgend wer einmal mit TXUs gearbeitet hat, bedeutet dies nicht, das er Experte für diese Geräte ist.
Ich bin Eigentümer von VIER TXUs, drei davon mit der JAN CURVER gelieferten Software dichtgeschrieben. DIe Bestuurunkscomputer-Platine aus dem letzten Gerätes arbeitet nun in DB0GWG nach Programmierung mit der XP Software.

Es geht um die bekannten Macken der PPP Geräte. Ich bezweifele inzwischen, das diese Teile überhaupt störungsfrei laufen können.

Aktuell ist das TXU in Remscheid mit blinkender LED mehrfach ausgefallen, trotz "jungfräulicher" Programmierung mit der XP Software.Allerdings liess es sich immer wieder starten.

Welche Hilfe ich benötige kannst den den Einträgen in diesem Thread entnehmen. Aktuell würde ich gern wissen welches EEPROM (es gibt in der Dose ZWEI zugeklebte ICs) wie gelöscht werden muss um eine "jungfräuliche" Programmierung zu ermöglichen.

vy73 de Chris, DF5KX


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 sep 2010, 14:36 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2007, 17:33
Berichten: 30
All,

When having trouble with the txu "OK" led flashing after a while. (Without any pc connected to it)
Please be aware that a memory IC on the processor board can have a temperature problem. This can simply be checked with cold pray.
See the picture for the relevant IC. Replacing or extra cooling can solve the issue.

Rg

Martin


Bijlagen:
TXU processor temp sensative.jpg
TXU processor temp sensative.jpg [ 129.41 KiB | 3866 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 sep 2010, 22:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2009, 10:55
Berichten: 6
Woonplaats: Ihlow, Ostfriesland, Germany, EU
Hi Martin,

thank you very much for the info!
I am currently experiencing a problem like that. In what direction does the temperature fault happen?

IC gets hot -> malfunction or
IC gets cold -> malfunction?

In our configuration the unit was working properly for 10 days after replacing the cpu board with a new one (being programmed with the XP software). Now all over sudden the led starts flashing after a non predictable period of proper function...

vy73 de Chris, DF5KX


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 sep 2010, 15:17 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2007, 17:33
Berichten: 30
Chris,

Hot=mailfunction.

You can simulate this with a föhn and normalise again with cold spray.
This way you can for sure detect if the memory is the cause.

Removing the cover of the tin box, that locates the processor board, gives some releave, but was not enough in my case.
I've seen a solutions from from Belguim. They added a blower in stead of the cover.

73's

Martin


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 dec 2010, 21:36 
Offline

Geregistreerd: 18 mei 2009, 20:09
Berichten: 10
Op mijn tripple p iets vastgesteld , als je de laatste Modificatie doet van PE1RPO ( met ptt op de service ingang ) . En knopje TX on altijd aan ( voor locken PLL's )
Dan blijft er 5 volt staan op de BIAS van de Hybride .. waardoor transitor T1 ( bc547 continu wordt warm gestookt = energie verspilling ) .
Wanneer TX on uitgezet wordt staat er weer 0 volt op de BIAS ( pin 3 van Hybride ) .

Ik had al op advies van on7wp die tor vervangen door een BC107 of 2N222A met een koelkokerktje op .. en stelde vast dat die nog aardig warm wordt met TXU in Rust ..

Dus ideaal ware nog een kleine modificatie om Tor/Bias pas te schakelen met de PTT van de controller of node adapter in mijn geval ..

73

Tom


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 dec 2010, 22:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 feb 2006, 00:59
Berichten: 3568
Woonplaats: Amersfoort
Hallo Tom,

Paul PE1RJV heeft de TXU van PI1DSA in dit opzicht van een extra modificatie voorzien. De reden daar was echter een andere: de zender wilde met de originele schakeling niet altijd uitgeschakeld blijven.

Ik heb niet het schema van zijn modificatie, maar ik vermoed dat jij hem wel kunt bereiken en anders wil ik wel vragen of Paul even contact met je opneemt. Mocht je PE1BQE per ongeluk spreken, die heeft de modificatie samen met Paul uitgevoerd :-)

Groet!
John.

_________________
Mail aan mij graag aan mijn mailadres x@xdv.me, niet aan PB, want die beantwoord ik redelijk traag


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2011, 17:34 
Offline

Geregistreerd: 25 jan 2008, 14:23
Berichten: 35
Woonplaats: Sint-Niklaas , Belgium
Hallo,

Wij bieden heel in het kort onze Triple-P TXU-1256 70cm-repeater aan voor verkoop.
Deze is volledig voorzien van nieuwe elco's in de voeding,
ook een nieuwe Eeprom en ook een nieuwe eindtrap voor de 70 cm band ( 10 watt ).
ook de repeater controller is er bij , deze is ook voorzien van een echolink ingang
Je moet er alleen de nieuwe Freq instoppen en de filter afregelen op de juiste freq.
in de controller moet je de call aanpassen
over de prijs zijn we er nog niet uit hier in de club ,maar het zal rond de 200 a 250 € zijn

We hebben oon nog een tweede Triple-P maar daar is nog niks aan gedaan
alleen filter en freq zijn aangepast.
Controller zoals bij onze ander Triple-P werkt hier ook op plug and play

Foto's volgen


Nieuwe locatie nu 77 meter hoog met goed bereik voor Zeeuwsvlaanderen
Repeater ON0WL 438.775 shift -7.6 subtone 79.7

73's Dirk ON5CT :D
on5ct@telenet.be


Bijlagen:
Contr1.jpg
Contr1.jpg [ 74.99 KiB | 3423 keer bekeken ]
Contr2Text.jpg
Contr2Text.jpg [ 96.03 KiB | 3423 keer bekeken ]

_________________
Dirk

73's de ON5CT / OP9T
QTH Sint-Niklaas OV JO21BE
Lid ---> UBA
Club ---> WLD
Sysop Relais ----> ON0WL 438.775 shift 7.6
MultiMode MMDVM ON0SNW 439.400 shift 7.6
EchoLink ---> Node nr 409331
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2011, 22:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 dec 2007, 12:40
Berichten: 209
Hello german friends...

I have SIX of these little babies, so maybe we coudl start calling us "experts" LOL...

Solution is simple. Clear the eprom, and do not use the Corver software, and you won't have blinking led anymore, unless your PLL is out of lock, but you know how to adjust these may I hope, If not read my modification manual, you will find the .pdf on the web or on mods.dk I think.

If you don't have tools to clear the eprom, buy a new one like I did. They don't come cheap at 15 € a piece but it solves the problem.

Good luck

ON7WP

by the way the cavities are designed for 10 Mhz split, to get decent insertion loss and notch you have to modify them


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 jun 2015, 13:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 sep 2012, 15:05
Berichten: 214
*Ahum* Na lange tijd schop ik het topic weer wakker. 8)

Acht jaar geleden heb ik mijn TXU verkocht wegens gewijzigde plannen. Mijn plannen zijn recent weer gewijzigd en is er een TXU terug gekomen. Olé. Ik lees dat er in de jaren veel moois ontdekt is, hulde! Mijn TXU is "nooit" meer open geweest want de schroeven zaten tot gisteren nog vast gelijmd. Dus een mooi fris apparaat. Ik zal de c's in de voeding nog controleren/vervangen en de andere modificaties uitvoeren. Gisteren ben ik begonnen met het afregelen van de filter.

Op onderstaande afbeelding staan de resultaten van de meting van de originele instelling.
Bijlage:
Celwave_P522_Origineel.png
Celwave_P522_Origineel.png [ 53.38 KiB | 2311 keer bekeken ]


Op onderstaande afbeelding staat het resultaat na afregelen.
Bijlage:
Celwave_P522_Afgergeld.png
Celwave_P522_Afgergeld.png [ 48.28 KiB | 2311 keer bekeken ]


Omdat ik geen Network Analyser heb, maar een Spectrum Analyser verwacht ik dat de sper demping zelfs groter is. Aannemelijk is dat de doorlaat demping ook iets minder gunstig is... De doorlaat demping lijkt mij redelijk aan de hoge kant, met andere woorden, relatief veel verliezen. Ik zou één flank van de dip steiler willen hebben zodat de doorlaat demping gunstiger wordt. Dat is een aanname van mijn kant althans. Ik vermoed dat een condensator trimmer de truc kan doen.

Is hier kennis van het modificeren/afregelen van dit filter? Is de zichtbare doorlaatdemping representatief of valt er meer winst te halen? Heeft iemand ervaring met het modificeren van deze duplex filters? In het "ergste geval" zal ik de filter openen en de mogelijkheden bekijken, maar als iemand ervaringen heeft scheelt dat mogelijk een operatie. :)

_________________
http://www.amateurtele.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2015, 22:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 dec 2007, 12:40
Berichten: 209
het filter is gemaakt voor 10 MHz split. 7,6 gaat maar de loss is te groot en de VSWR dat de module ziet en return power dus te hoog, waardoor deze kwetsbaar wordt.

beste optie: gebruik een andere extern filter of koop een nieuw bij procom voor 7,6 gemaakt.

In theorie zou je door de stickers op het bestaande filter te verwijderen de inkoppeling wat kunnen aanpassen dat de loss minder wordt, en de C'tjes veranderen, maar ik heb me daar nooit aan gewaagd omdat ik andere filters zat had.....

Pedro ON7WP
repeater guru


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 aug 2015, 08:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 sep 2012, 15:05
Berichten: 214
Radiovrienden,

Gisteren ben ik aan de slag gegaan met de TXU. Deze is in originele staat en niet meer ingeschakeld sinds oorspronkelijke toepassing. Vandaar dat een inspectie van het geheel op zijn plaats is. Op de "operatietafel" is de repeater onder de loep genomen.
Bijlage:
TXU_kijkoperatie.JPG
TXU_kijkoperatie.JPG [ 174.37 KiB | 2113 keer bekeken ]


compoort
De massa van de compoort is pen 6 in plaats van de gebruikelijke pen 5. Vandaar dat ik de massa verlegd heb naar pen 5 zodat een standaard seriële kabel kan worden toegepast.
Bijlage:
TXU_compoort.JPG
TXU_compoort.JPG [ 182.09 KiB | 2113 keer bekeken ]


oxidatie?!
Bij het verwijderen van de kaart met compoort viel mij op dat er witte kristallen zichtbaar zijn op (voornamelijk) vergulde delen. Deze vervuiling heb ik met een messing borstel verwijderd en met een kwast weggeveegd. Na de mechanische bewerkingen ook met perslucht alle stof verwijderd. Wat het precies is weet ik niet, maar het lijkt op oxidatie. Áls het oxidatie is zal het waarschijnlijk niet geleiden zodat er geen gevaar van kortsluiting is, maar echt lekker is het niet. Daarop heb ik besloten om alle prints na te lopen op deze vervuiling. Deze vervuiling is po vrijwel elke print terug gevonden, mat name bij vergulde jumper contacten.
Bijlage:
TXU_oxidatie.JPG
TXU_oxidatie.JPG [ 102.94 KiB | 2113 keer bekeken ]

Bijlage:
TXU_oxidatie2.JPG
TXU_oxidatie2.JPG [ 143.07 KiB | 2113 keer bekeken ]


isolatoren
"Maar" twee van van de rubberen isolatoren waren kapot. (De middelste print hangt scheef doordat er twee rubbers kapot zijn.) Met een druppeltje olie zijn de moeren van de isolatoren verwijderd zonder dat de rubbers kapot zijn gegaan. Met behulp van een draaibank zijn er vervangende kunststof afstand bussen gemaakt. Weliswaar niet van van rubber, dus niet verend/dempend. De repeater wordt niet op een trillende ondergrond gezet zoals een booreiland bij oorspronkelijke toepassing, dus ik denk dat kunststof bussen een goede vervanging zijn voor de rubber bussen. Nu de prints gecontroleerd en schoon zijn, kunnen deze weer worden gemonteerd met frisse nieuwe afstand bussen.
Bijlage:
TXU_rubbers.JPG
TXU_rubbers.JPG [ 161.11 KiB | 2113 keer bekeken ]

Bijlage:
TXU_isolatoren.JPG
TXU_isolatoren.JPG [ 157.46 KiB | 2113 keer bekeken ]


Hebben jullie ook dergelijke witte kristallen gevonden op de contacten?!

_________________
http://www.amateurtele.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 154 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling