Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 21 jan 2018, 04:06

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 17:39 
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2017, 13:00
Berichten: 48
Hallo,

Inmiddels de app voor ios ge-dl en aangemeld, geaccepteerd.
Maar nu komt 't, waar kan ik ergens de PI2NOS echolink node: #430125 invoeren?

..tot nu toe een en ander gelezen, hier, hobbyscoop maar kom er niet uit.

PA5E


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 17:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:51
Berichten: 957
Woonplaats: Langezwaag
Bij mij staat ie tussen de repeaters. Klikken connecten en klaar.



Bijlage:
IMG_6999.PNG
IMG_6999.PNG [ 119.24 KiB | 825 keer bekeken ]

Bijlage:
IMG_7001.PNG
IMG_7001.PNG [ 60.03 KiB | 825 keer bekeken ]

Bijlage:
IMG_7002.PNG
IMG_7002.PNG [ 92.1 KiB | 825 keer bekeken ]

_________________
Licensed since 1998

https://www.qrz.com/db/PD9X

Contesten, een echte contactsport...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 18:12 
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2017, 13:00
Berichten: 48
Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 19:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 nov 2008, 21:56
Berichten: 328
PA5E schreef:
Inmiddels gelukt (te ongeduldig),

Ik heb bij 'direkt' de node ingevoerd (stond op 'relais' , deed niets) en werkt.
Kreeg 'n overzichtslijst, PI2NOS aanvinken, connect (save) en iid 't lijstje van hierboven.

Sta er nu tussen, nu de rest uitproberen hoe 't werkt!

PA5E
Amsterdam


Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.

_________________
Als er is mijn radioshack stof op waait pak ik een stofzuiger om het op te zuigen!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 19:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4747
Woonplaats: Aalst - Waalre
430125 is alleen bruikbaar als je vanaf een andere (met Echolink uitgeruste repeater of node) verbinding wil maken met PI2NOS. Dit doe je met je DTFM mike of, als je die niet hebt, met je telefoon op vol volume of vooraf ingestelde preset in je transceiver. Alleen nodig vanaf RF ingangen dus. Via de PC klik je gewoon op de callsign van je gewenste te koppelen node.

Easy.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 19:46 
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2017, 13:00
Berichten: 48
Kan ik dan verbinding maken door eerst de presets (tel op vol volume?) via repeater Amsterdam om dan in te loggen naar PI2NOS?
Lijkt me vreemd, kan ook zijn dat ik 't niet begrijp?

Momenteel kan ik PI2NOS niet meer ontvangen, was voorheen ingelogd, lukt niet meer.
Bij inloggen wordt de app meteen afgebroken.
..wat 'n gedoe, gewoon 'n microfoon en 70cm zender is makkelijker ;)

upd. ..zodra ik m'n russische naam intoets wordt de app afgebroken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 20:55 
Offline

Geregistreerd: 30 jan 2017, 13:00
Berichten: 48
Zo, toch nog gelukt.

Bij de 1e install app, uit voorzorg de micr. uitgeschakeld, dit was achteraf niet meer te wijzigen.
2e install app, micr. aan, TX/RX werkt.

Indien ingelogd via 06/wifi en luisteren webSDR 70cm is de delay duidelijk waarneembaar, dus QSO zal niet makkelijk zijn indien indien het druk is op de repeater.

maar goed, weer 'n bruikbare techniek erbij


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2017, 22:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4747
Woonplaats: Aalst - Waalre
Ik bedoel met de telefoon dat je je telefoon gebruikt als 'toontjes opwekker'. Een geluid generator. Niet meer niet minder. Anders kun je geen DTMF toontjes genereren. Die kastjes van vroeger zijn bij mijn weten niet meer verkrijgbaar.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 01 jan 2018, 22:49 
Offline

Geregistreerd: 14 aug 2008, 16:06
Berichten: 170
pb1a schreef:
Blij dat het nu werkt. Ik vond de uitleg op Hobbyscoop ook nogal verwarrend.


Goed om te weten, daarom de echolink pagina op hobbyscoop.nl aangepast / verder verduidelijkt.

73

Hobbyscoop


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling