Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

Wie doet er mee met de Scouting Zomerkampronde 2017?
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=21&t=17846
Pagina 1 van 1

Auteur:  Thom PA9T [ 23 dec 2016, 14:21 ]
Berichttitel:  Wie doet er mee met de Scouting Zomerkampronde 2017?

Hallo allemaal!

Afgelopen zomerkamp (2016) heb ik voor het eerst gehoord van de Zomerkampronde van Scouting Nederland, een soort mini JOTA voor op zomerkamp. http://www.scoutnet.nl/~jota-joti/handboek/?JOTA-JOTI_het_hele_jaar_door:Zomerkamp_ronde

We hebben hier aan meegedaan met de Scouts die hier interesse voor hadden, en hadden vervolgens een leuk QSO met Maarten PG1N en zijn groep die op kamp waren in Austerlitz!


youtu.be/V3PnLsX5Bj0

Omdat we ons zomerkamp voor 2017 alweer aan het plannen zijn, en de Zomerkampronde uiteraard opgenomen is in het draaiboek, vroeg ik mij af wie ook de transceiver meeneemt op zijn zomerkamp. We kunnen hier een mooie lijst aanleggen met deelnemers! Dus wie doet er mee??


Daarnaast heb ik bij de JOTA organisatie de vraag gesteld of de Zomerkampronde wellicht op de 2m-band of 70cm-band gehouden kan worden, bijvoorbeeld via repeater PI3UTR. Afgelopen jaar heb ik ervaren dat de 80-meterband een lastige band is voor de kinderen (QRN+QRM) en -veel belangrijker- dat Novice Amateurs niet mee kunnen doen omdat ze geen toegang hebben tot de 80-meterband. Het is nog even afwachten op antwoord, maar hopelijk kunnen ze dit veranderen.

Zelf zijn wij (Scouting Jorisgroep Oudewater) QRV op woensdag 12 juli 20:00 Nederlands tijd van Scouting Labelterrein St. Walrick in Overasselt

73!
Thom
PA9T
https://www.youtube.com/watch?v=V3PnLsX5Bj0

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/