Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 09 dec 2019, 09:06

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Storing van IP camera
BerichtGeplaatst: 03 jul 2019, 20:45 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 948
Woonplaats: Almelo/JO32HI
Het is al weer een week feest hier en ondervond een behoorlijke verhoogde ruisvloer op 2m. Dat er wat liep te ratelen was duidelijk te horen als de set op AM werd gezet. Op de rondstraler was het te gek voor woorden en met de 2m beam (maar 4 elm) kwam ik er op uit dat het een noord/zuid moet zijn.

Gisteren heb ik de beam gericht op het zuiden en heb ik met de SDR dongle even over de band "gedraaid" en toen was de dader frequentie snel gevonden. Een dijk van een spetterend signaal op ongeveer 135Mhz en minstens 12 Mhz breed aan beide kanten.

Met deze frequentie ingesteld op mijn vertrouwde Yupiteru MVT7100 en een 2m magnetic loop antenne (voor het gemak even afgestemd op 135Mhz) ben ik aan de wandel gegaan. Al snel kwam ik bij de buren uit. Beste mensen, maar ze kopen me net iets te veel prut in China. En dan steeds de vleugelde uitspraak : "maar daar hebben wij ook geen verstand van" (ik zal maar niet zeggen wat ik dan denk als ik die uitspraak hoor).

Maar ook, ze nadden niks nieuws gekocht, behalve een of ander ding wat een geurtje verstuift waar de katten rustig van worden. Dus de buurman kwam gelijk naar buiten lopen met dat ding maar de storing was er nog. Dus maar ff gevraagd wat hij de afgelopen weken heeft lopen hobbien. Bleek hij een IP-camera op gehangen te hebben in het bij hok (daar zitten de katten) zodat hij de katten in de gaten kan houden (wederom : ik zal maar niks zeggen).

Bijlage:
photo5830287795468481094.jpg
photo5830287795468481094.jpg [ 88.87 KiB | 616 keer bekeken ]


Bijlage:
photo5830287795468481096.jpg
photo5830287795468481096.jpg [ 99.56 KiB | 616 keer bekeken ]


Stekker uit het stop contact, storing weg. Dus dader gevonden.
Heb ze maar ff uitgelegd dat er 2 optie zijn :
1. ze schakelen hem uit en laten dat zo (nog beter gooien hem weg).
2. ze laten hem aan en er gaat een melding (met spectrum opnames) naar het AT

Gelukkig hebben ze voor optie 1 gekozen en vroegen of de IP camera wou nakijken of ik hem kon ontstoren.
(had ik al een keer eerder gedaan met een geschakelde voeding in een apparaat van hun wat uiterraad ook uit china kwam).

Bijlage:
photo5830287795468481092.jpg
photo5830287795468481092.jpg [ 189.23 KiB | 616 keer bekeken ]


Bijlage:
photo5830287795468481093.jpg
photo5830287795468481093.jpg [ 163.74 KiB | 616 keer bekeken ]


Nou daar was geen redden aan. Alle standaard dingen (spoeltjes in de voedings leiding, extra C-tjes etc) niks hielp.

Hieronder de horror plaatjes van dit beestje.

Dit is wat de waterval toont op 1 meter afstand.
Bijlage:
Screenshot from 2019-07-03 20-11-21.png
Screenshot from 2019-07-03 20-11-21.png [ 813.01 KiB | 616 keer bekeken ]


En dan uiitgeschakeld.
Bijlage:
Screenshot from 2019-07-03 20-13-09.png
Screenshot from 2019-07-03 20-13-09.png [ 742.42 KiB | 616 keer bekeken ]


Lijkt me duidelijk dat deze camera maar een goede locatie heeft, namelijk een klap met een hamer en de vuilnisbak. Eh sorry, inzamelpunt witgoed van de gemeente.

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2019, 21:11 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 1043
Woonplaats: Lelystad
Ook al zo iets mee gemaakt, daar was het de voeding adapter.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2019, 21:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 948
Woonplaats: Almelo/JO32HI
Hier helaas niet. Heb er mijn zwaar gestabiliseerde en schone voeding aan gehangen en geen verbetering. :(

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2019, 22:11 
Offline

Geregistreerd: 01 mei 2005, 20:54
Berichten: 198
Ik denk niet dat je het in de voeding moet zoeken...
Het lijkt meer op dat je de video data tussen de cmos sensor en de cpu hoort. Voor een dergelijke camera kan dat namelijk in de orde grote 135MHz zitten.

Kijken eens naar wat er aan dat band kabeltje zit, of haal het eens een keer los.
Mogelijk dat een van de klok of data lijnen daar gewoon keihard staat te dreunen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2019, 22:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 948
Woonplaats: Almelo/JO32HI
Klopt idd. Ik had met een pick-up spoeltje de print en de kabels af gesnuffeld en het signaal komt idd uit de witte bandkabel en de hoofdchip. Toen ik het witte bandkabeltje los haalde van de hoofd print en een power-up gaf startte hij niet goed door maar was er ook nauwelijks wat te horen.

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling