Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 nov 2018, 17:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 02 nov 2018, 20:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2013, 14:56
Berichten: 82
Woonplaats: Wormer
Ik heb jaren een Ubee modem gehad, zonder al te veel problemen, sinds gisteren het ik een Arris Connect Box van Ziggo. De upstream wordt verstoord als ik op HF ga zenden, in ieder geval op 17 en 20 meter met 30 Watt FT8. Ik heb zoveel mogelijk kabels weggehaald / ontkoppeld maar het blijft een probleem. Nu wil ik morgen op de Dag van de Radio Amateur wat ferrietkernen scoren, je zit er beter mee verlegen dan om verlegen.

Mijn vraag hier is of meer amateurs problemen hebben met dit witte modem van Ziggo als er uitgezonden wordt, bij zichzelf of de buren? En zo ja, is er een oplossing gevonden, zouden ringkernen werken? En heeft dit ding wel een CE keurmerk, ik kan het op het apparaat nergens ontwaren.

_________________
https://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 nov 2018, 21:25 
Offline

Geregistreerd: 07 aug 2016, 11:08
Berichten: 260
elinek schreef:
Ik heb jaren een Ubee modem gehad, zonder al te veel problemen, sinds gisteren het ik een Arris Connect Box van Ziggo. De upstream wordt verstoord als ik op HF ga zenden, in ieder geval op 17 en 20 meter met 30 Watt FT8. Ik heb zoveel mogelijk kabels weggehaald / ontkoppeld maar het blijft een probleem. Nu wil ik morgen op de Dag van de Radio Amateur wat ferrietkernen scoren, je zit er beter mee verlegen dan om verlegen.

Mijn vraag hier is of meer amateurs problemen hebben met dit witte modem van Ziggo als er uitgezonden wordt, bij zichzelf of de buren? En zo ja, is er een oplossing gevonden, zouden ringkernen werken? En heeft dit ding wel een CE keurmerk, ik kan het op het apparaat nergens ontwaren.


Een Netfilter kan misschien ook een oplossing zijn.
Er wordt er vandaag net een aangeboden op 2dehands.nl

https://www.tweedehands.nl/zendamateur/ ... 76596.html

Een kennis van mij had veel storing op de HF bij ontvangst, die heeft zo'n filter tussen de stopcontact en de HF set geplaatst, en de storing was vrijwel helemaal weg.
Het is het proberen wel waard.


Bijlagen:
12345.JPG
12345.JPG [ 45.17 KiB | 397 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2018, 20:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 679
Woonplaats: Amsterdam
Ik heb ook zo'n ding maar kom nooit uit op HF... In ieder geval alle kabels die erop zijn aangesloten voorzien van ferrite clamps, ook de coaxkabel (mantelstromen). Wellicht helpt het. Overigens zit de upstream van het ding ook op HF (5.0-50 MHz, misschien tegenwoordig nog wat hoger) en blijkbaar bijt dat elkaar. Zal voor de gein eens een analyzer (8558) eraan hangen, kijken wat-ie doet.

Edit: ik heb twee signalen, op 36 en 43 MHz van zo'n 5 MHz breed. Dit zijn behoorlijk sterke signalen. Alhoewel, 0 dBm... Denk dat het modem zelf over de zeik gaat van HF.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2018, 17:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2013, 14:56
Berichten: 82
Woonplaats: Wormer
probleem opgelost. Eerst oude modem er weer tussen, ging ook over de zeik, kreeg ook een veel te sterk signaal van ziggo binnen waardoor de upstream minimaal was. 9 dB verzwakker tussen aop en modem gezet en probleem met oude modem was opgelost.

Nieuwe modem, de connect box, er weer tussen, ook een te sterk signaal kreeg deze binnen, verzwakkers ertussen maar het probleem als ik op HF uitkwam bleef.

Alles nagelopen, overal ferriet clamps overheen gezet, maakte geen donder uit. Kabel voor kabel overal eruit, en toen ik de ziggo coaxkabel naar de huiskamer eruit trok was het probleem voorbij.

In de huiskamer staat ook een 75 ohms versterker als veredelde retourgeschikte splitter. In de meterkast coax naar huiskamer erin, in de huiskamer niks aangesloten, in de huiskamer de toestellen 1 voor 1 aangesloten, geen problemen. Versterker in de huiskamer er weer tussen, en daar ging mijn modem weer over de zeik. ( dat ruim 10 meter verderop in de meterkast staat)

Ik wilde een ferrietclamp extra bij de versterker zetten toen mij wat opviel.....op één aansluiting die niet gebruikt werd zat geen afsluitweerstand! Afsluitweerstand in de rommelbak gevonden, weet niet eens of die 50 of 75 ohm is, en erop gezet. PROBLEEM OPGELOST!

Zo zie je maar weer, dat het probleem soms ligt in zoiets kleins als een afsluitweerstandje.

_________________
https://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 4 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling