Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

Storende wifi router
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=20&t=19282
Pagina 1 van 1

Auteur:  johnjansen [ 12 jan 2018, 13:20 ]
Berichttitel:  Storende wifi router

Bij mij om de hoek zit een hip koffietentje waar ik regelmatig vertoef. De WiFi is er lekker snel en de koffie is ook van opmerkelijke goede kwaliteit. De barista is ook erg leuk om naar te kijken. Nu was ik daar vanochtend en ik had mijn middengolfradiootje meegenomen om eens een lokaal laagvermogen middengolfstation te beluisteren. Maar toen ik de radio inschakelde en mijn oortjes indeed hoorde ik alleen maar een luid gebrom, geknetter en gekrijs. Ik realiseerde dat de antenne in mijn radiootje enigszins richtingseffect heeft. Dus ik dacht, laat ik ook eens proberen wat uit te peilen. Ik kwam erachter dat de adapter van het WiFi modem, merk TP-Link, de bron van de storing was!

Thuis heb ik zo’n grote Curver kist die tot de rand gevuld is met kabels en adapters. Daarin vond ik een adapter die op het WiFi modem paste en die stoorde niet. Dus in ruil voor een koffie met een schuimgebakje heb ik de storende adapter verwisseld met die van mij. Even een moment van trots, want de storing was weg!

Ik vraag me nu wel af op hoeveel plekken dit modem met die adapter in gebruik is en of die adapter dezelfde storing veroorzaakt. Dus morgen ga ik nog even kijken wat het typenummer is van het modem. Mogelijk hebben forumleden hier dat modem ook thuis of elders in gebruik.

Ik ben wel van plan om de adapter aan te bieden bij de VERON, aangezien men dus ook metingen kan doen aan apparatuur (zie de laatste Electron). Ik ben razend nieuwsgierig of de storing wordt veroorzaakt door een ontwerpfout, kapot componentje, of dat de fabrikant bewust de ontstorende componenten heeft weggelaten (zoals de conclusie in de laatste Electron was).

Auteur:  PH2LB [ 12 jan 2018, 15:40 ]
Berichttitel:  Re: Storende wifi router

Leuk verhaal en mooi dat je het hands-on hebt kunnen oplossen.

Als je wilt, maak een paar foto's van de stoor adapter en plaats ze hier : viewtopic.php?f=20&t=12880
Dan kunnen ze op het straf bankje.

Auteur:  elsinga [ 12 jan 2018, 17:08 ]
Berichttitel:  Re: Storende wifi router

Hier plaatsen mag ook, ik lees meer dan alleen dat draadje. ;)

Auteur:  johnjansen [ 12 jan 2018, 18:56 ]
Berichttitel:  Re: Storende wifi router

Op de adapter staat helemaal niks. Ik vraag me nu af of dit wel de originele adapter is geweest want ook het merk TP-Link staat er niet op.

Auteur:  sottezero [ 16 jan 2018, 13:42 ]
Berichttitel:  Re: Storende wifi router

Soms stoort de USB3 controller ook enorm van zo'n wifi router.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/