Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 27 jun 2017, 09:57

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 81 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Wegvallen DSL verbinding
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 15:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
Luitjes..
Sinds enkele weken doet bij mij het volgende probleem zich voor :
Als ik op de HF banden actief ben dan vliegt de DSL verbinding er uit....tot en met de 20m band , op de hogere banden geen last.
Dat gebeurt op beide antenne's die ik beschikbaar heb : een vertical (coax gevoed) en de dipool (symetrisch) zelfs al met 5 watt gaat het mis.
Met de dipool ben ik al bezig geweest , zelfs een andere tuner gebruikt maar dat had geen zin : ook dan vliegt de zaak er uit.

Ter info : het gaat om een fritzbox 7360 die los daarvan verder probleemloos en vrijwel storingsvrij zijn werk doet.
Het ISRA punt zit in een hoek van de woonkamer en het modem in de meterkast , daartussen zit ongeveer 4m UTP kabel (CAT5) zonder splitter...
Vanaf het modem gaat het netwerk ook verder met CAT5 utp kabel..
Het rare is dat voorheen het altijd goed ging en ik snap daar ook geen hout van : wie heeft daar ook al eens mee te maken gehad en wat kan een oplossing zijn??

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 15:25 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2378
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Recentelijk overgestapt van ADSL op VDSL? VDSL schijnt gevoeliger te zijn voor RFI.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 16:12 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2094
Woonplaats: JO21XX
Probeer eens cat6-kabel. Afgeschermd dus. Misschien helpt dat

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 16:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
elsinga schreef:
Recentelijk overgestapt van ADSL op VDSL? VDSL schijnt gevoeliger te zijn voor RFI.


Nee , wel van provider maar dat was ergens in het najaar van 2015 , alleen kan ik het niet rijmen met het feit dat het eerder altijd goed ging en dat het probleem zich de laatste 3 weken voordoet..

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 20:21 
Offline

Geregistreerd: 09 apr 2013, 08:29
Berichten: 85
Woonplaats: Utrecht
PA2RU schreef:
elsinga schreef:
Recentelijk overgestapt van ADSL op VDSL? VDSL schijnt gevoeliger te zijn voor RFI.


Nee , wel van provider maar dat was ergens in het najaar van 2015 , alleen kan ik het niet rijmen met het feit dat het eerder altijd goed ging en dat het probleem zich de laatste 3 weken voordoet..

Is je maximale VDSL snelheid recent omhoog gegaan? Dan is de upgrade naar vectored VDSL voorbij gekomen, en vectored VDSL is veel gevoeliger voor lokale signalen onder de 17 MHz.

Mijn ervaring is trouwens dat het modem wel 'leert' dat bepaalde frequenties veel storing hebben en het modem dus snel 'leert' dat de PSK31 frequenties niet zo bruikbaar zijn. Het nadeel is dat het modem dat na een week weer vergeten is.

_________________
Koos van den Hout callsign PE4KH


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 21:50 
Offline

Geregistreerd: 17 apr 2013, 23:17
Berichten: 128
Hallo allemaal

Ik weet niet dat het de oplossing is maar proberen waart denk ik
Had het zelfde probleem hier met mijn telfort modem viel ook steeds uit, en had last dat mijn beeld op de TV bleef stil staan en blokjes beeld.
Ik heb een ringkern gepakt hier de voedings-kabel een aantal keer door heen gehaald meende 8 keer probleem op gelost .
Ringkern een grote gele uit een pc voeding .

gr Harry


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2017, 23:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
pd0sbr schreef:
Hallo allemaal

Ik weet niet dat het de oplossing is maar proberen waart denk ik
Had het zelfde probleem hier met mijn telfort modem viel ook steeds uit, en had last dat mijn beeld op de TV bleef stil staan en blokjes beeld.
Ik heb een ringkern gepakt hier de voedings-kabel een aantal keer door heen gehaald meende 8 keer probleem op gelost .
Ringkern een grote gele uit een pc voeding .

gr Harry

Hier valt alles weg : internet , radio , tv en telefoon..
Alleen de bekabelde verbindingen naar alle randapparatuur en de wifi verbindingen blijven er in..


KHoos schreef:
Is je maximale VDSL snelheid recent omhoog gegaan? Dan is de upgrade naar vectored VDSL voorbij gekomen, en vectored VDSL is veel gevoeliger voor lokale signalen onder de 17 MHz.

Mijn ervaring is trouwens dat het modem wel 'leert' dat bepaalde frequenties veel storing hebben en het modem dus snel 'leert' dat de PSK31 frequenties niet zo bruikbaar zijn. Het nadeel is dat het modem dat na een week weer vergeten is.


Niet dat ik weet..ik zit al een tijdje op 100mbit down , maar dat van die vectored vdsl zou heel goed kunnen..
Die 4meter vanaf het ISRA punt naar het modem is dan een prima antenne om de boel danig te verzieken..
De enige optie die ik dan kan bedenken is het ISRA punt te verplaatsen naar de meterkast om die 'antenne' zo kort mogelijk te houden : eens zien hoe ik dat ongestraft kan doen gezien de haken en ogen die daar aan vast zitten..

Verder heb ik niet de indruk dat de fritzbox leert dat bepaalde frequentie's veel storing hebben want het blijft zich voor doen..

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 10:31 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 1940
Ook ik heb met de Fritzbox7381 een jaar lang lopen tobben met wegvallende VDSL verbinding. Na 2 x een monteur en 2 nieuwe fritz-jes verder heb ik een Fritzbox7581 toegestuurd gekregen. Inmiddels valt mijn connectie niet meer weg, en tv signalen lijken stabieler te zijn.
Zolang je de fritz niet als dect centrale ga gebruiken, is dat misschien een oplossing.

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 10:43 
Offline

Geregistreerd: 17 apr 2013, 23:17
Berichten: 128
Hallo

Pa2ru was benieuwt dat je het testje had gedaan met de ringkern en al het geholpen heeft /


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 11:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
Heb google eens op de Fritzbox7581 losgelaten en die komt niet zo best uit de bus , daar ga ik zoals het nu lijkt geen 250 euri aan besteden..
Ben ook nog niet bezig geweest met een ringkern , dat is omdat ik die dingen niet heb liggen in mijn junkbox..

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 11:58 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 1940
Hoi René, ik ken jou situatie niet natuurlijk, maar ik heb nog nooit voor een modem geld betaald. Als de boel niet functioneert moet de provider dit oplossen, links dan wel rechtsom. Mijn provider is overigens xs4all, maar ik begrijp dat er meerdere de Fritzbox in hun pakket hebben. En inderdaad, er is nogal wat aan de hand met de 7581, maar dat is uitsluitend als je hem gebruikt als dect telefoon centrale. Sinds ik hem hier heb staan ben ik er alleen op vooruit gegaan. Maar heb dect dan ook disabled staan. :mrgreen:

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 13:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
andre schreef:
Hoi René, ik ken jou situatie niet natuurlijk, maar ik heb nog nooit voor een modem geld betaald. Als de boel niet functioneert moet de provider dit oplossen, links dan wel rechtsom. Mijn provider is overigens xs4all, maar ik begrijp dat er meerdere de Fritzbox in hun pakket hebben. En inderdaad, er is nogal wat aan de hand met de 7581, maar dat is uitsluitend als je hem gebruikt als dect telefoon centrale. Sinds ik hem hier heb staan ben ik er alleen op vooruit gegaan. Maar heb dect dan ook disabled staan. :mrgreen:


Mijn provider is ook XS4ALL , moet zeggen dat ze een goede helpdesk hebben en hun klanten ook netjes te woord staan : dat was/is bij KPN wel anders...
Ik kan wel weer eens contact zoeken en ze het verhaal uitleggen , maar dan ben ik bang dat ze me zeggen dat ik die uitzendingen moet gaan staken : gaat een moeilijk verhaal worden vrees ik..

DECT was ik niet van plan om dat via de fritzbox te doen , heb een goed werkend setje met draadloze dect telefoons ;)

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 14:33 
Offline

Geregistreerd: 26 maart 2011, 13:44
Berichten: 36
Woonplaats: Ter Apel
Heb je alle bekabeling exclusief de DSL-lijn zelf al eens uit de modem gehaald? Dan via wifi kijken of het sigbaal dan ook wegvalt. Daarna een voor een weer inpluggen en telkens testen. Zo kun je bepalen welke verbinding het meeste signaal oppikt of voor een lus zorgt.

Het zou mogelijk kunnen dat een nieuwe firmware versie een en ander gevoeliger heeft gemaakt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 14:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 apr 2007, 18:15
Berichten: 988
Woonplaats: Emmen
PE1PQX en ik zijn al bezig geweest : onze eerste vooorzichtige conclusie is dat de kabel tot aan het ISRA punt zo lek is als een zeef.
Modem hebben we met een kort kabeltje verbonden met het ISRA punt in de woonkamer en een korte utp kabel met een laptop.
Zoals al aangegeven gaat met 5 watt op 80 , 40 , 30 en 20meter de VDSL verbinding er uit.
De rest wat er aan hangt via UTP en WIFI blijft er gewoon inzitten..

_________________
73 René PA2RU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jan 2017, 19:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 2850
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
PA3BAS schreef:
Probeer eens cat6-kabel. Afgeschermd dus. Misschien helpt dat

CAT6 is niet afgeschermd, heeft t.o.v. CAt5(e) alleen een iets dikkere ader en daardoor een hogere bandbreedte.
Alleen als de kabel geen UTP is maar STP (Shielded Twisted Paid) dan zit er een folie om heen, anders niet.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 81 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling