Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 aug 2017, 02:40

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Inverter zonnepanelen
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 12:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 sep 2005, 19:16
Berichten: 591
Woonplaats: Apeldoorn JO32af
Heren (en dames),

Het plan is opgevat om zonnepanelen te laten plaatsen. Twee leveranciers springen er voorlopig positief uit met hun offertes, elk met een ander plan qua panelen en qua inverter.

De geoffreerde inverters zijn: Goodwe 6k (3fase) of Solar Frontier CIS turbo 1P (1fase, ook wel bekend als StecaGrid)

Heeft iemand ervaring met deze types en/of merken omvormers?

Jeroen PF1JM

_________________
Smile.... Tomorrow will be worse!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 apr 2016, 17:40 
Offline

Geregistreerd: 30 dec 2005, 19:46
Berichten: 409
Vraag eerst maar om de conformiteitsverklaring


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 apr 2016, 18:01 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 527
Woonplaats: Lelystad
EMCees schreef:
conformiteitsverklaring


Eh, die valt toch zo uit die Chinese printer.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2016, 14:08 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 295
Woonplaats: Oude Tonge
Zolang het maar geen Mastervolt, type, Soladin 600 zijn...daar heb ik nog nachtmerries van (en het AT ook)....heeft ze hier wel mooi verboden bij de woningbouwvereniging.
Er kwam een duurdere, ingeblikte versie voor terug, gaat stukken beter nu!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2016, 15:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 505
Woonplaats: Dronten
Omnik doet het prima bij mij :)

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2016, 22:48 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 145
Woonplaats: Siddeburen
PA2HP schreef:
Zolang het maar geen Mastervolt, type, Soladin 600 zijn...daar heb ik nog nachtmerries van (en het AT ook)....heeft ze hier wel mooi verboden bij de woningbouwvereniging.
Er kwam een duurdere, ingeblikte versie voor terug, gaat stukken beter nu!


Heb hier ook een storend exemplaar uitgepeild, moet nog contact opnemen met de eigenaar. Waarsch hebben ze nog garantie, wat als het bijv zo'n stoorexempl is. Kan agentschap daar nog iets mee?

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2016, 16:00 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 295
Woonplaats: Oude Tonge
Bij mij zijn ze na een klacht komen meten, ik had toen een FlexRadio, kon het perfect op het pc scherm laten zien (en horen 0-50mhz)
Metingen gedaan bij het betreffende huis en omvormers voldeden niet aan de normen.

Vervolgens hebben ze de eigenaar (in dit geval de woningbouwvereniging) opgelegd dat deze niet meer gebruikt mogen worden.
Met de leverancier (Mastervolt) is toen een duurdere, ingeblikte en dus betere versie geplaatst.
Later zijn die zonnepanelen/omvormers overal geplaatst hier in dit blok huizen, behalve bij mij...ik pas voor die rotzooi.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 20:46 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 145
Woonplaats: Siddeburen
PA2HP schreef:
Bij mij zijn ze na een klacht komen meten, ik had toen een FlexRadio, kon het perfect op het pc scherm laten zien (en horen 0-50mhz)
Metingen gedaan bij het betreffende huis en omvormers voldeden niet aan de normen.

Vervolgens hebben ze de eigenaar (in dit geval de woningbouwvereniging) opgelegd dat deze niet meer gebruikt mogen worden.
Met de leverancier (Mastervolt) is toen een duurdere, ingeblikte en dus betere versie geplaatst.
Later zijn die zonnepanelen/omvormers overal geplaatst hier in dit blok huizen, behalve bij mij...ik pas voor die rotzooi.

Dank voor info, ik ga ermee aan de slag..

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 mei 2016, 21:32 
Offline

Geregistreerd: 05 jan 2012, 14:05
Berichten: 128
Woonplaats: Leeuwarden
pe1pal schreef:
PA2HP schreef:
Zolang het maar geen Mastervolt, type, Soladin 600 zijn...daar heb ik nog nachtmerries van (en het AT ook)....heeft ze hier wel mooi verboden bij de woningbouwvereniging.
Er kwam een duurdere, ingeblikte versie voor terug, gaat stukken beter nu!


Heb hier ook een storend exemplaar uitgepeild, moet nog contact opnemen met de eigenaar. Waarsch hebben ze nog garantie, wat als het bijv zo'n stoorexempl is. Kan agentschap daar nog iets mee?


Ook hier ellende. Gigantische stoorbak 100 meter verderop. Eigenaren zijn op de hoogte. Gaat om een Growatt 2000 inverter. AT inmiddels ingelicht. Binnenkort doen zijn een meting.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 mei 2016, 19:34 
Offline

Geregistreerd: 29 jun 2011, 20:20
Berichten: 23
Woonplaats: Loosduinen (JO22CB)
Hallo ik ben ook zoekende, Nu was mij ook een stecagrid 3600 coolcept aangeboden maar die kast is dan wel revolutionair kwa cooling maar is dus niet afgeschermd(plastic).
Dat van die mastervolt 600 is mij wel bekend die kasten waren ook van plastic met alle bekende gevolgen.
Nu de volgende omnik 5.0k ook deze schijnt volgens mijn mogelijke leverancier een platic case te hebben hij ging het nog navragen.
Verder hebben we nog een goodwe gw4000ds deze heeft wel een metalen kast
een Sofar solar 4000tlm ook een metalen kast.
En natuurlijk mochten we er niet uitkomen de SMA sunnybox 3600 deze heeft ook een metalen case en heeft zich inmiddels bij meerder amateurs bewezen als storings vrij.
Maar goed we zijn centamateurs dus als het 4 a 500 euro goedkoper kan dan is de terug verdientijd ook gunstiger.
Al met al veel keuze en zoals gewoonlijk waar doe je goed aan :D

_________________
73 Barry PA1ZKH


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 mei 2016, 20:24 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 145
Woonplaats: Siddeburen
PA8JDG schreef:
pe1pal schreef:
PA2HP schreef:
Zolang het maar geen Mastervolt, type, Soladin 600 zijn...daar heb ik nog nachtmerries van (en het AT ook)....heeft ze hier wel mooi verboden bij de woningbouwvereniging.
Er kwam een duurdere, ingeblikte versie voor terug, gaat stukken beter nu!


Heb hier ook een storend exemplaar uitgepeild, moet nog contact opnemen met de eigenaar. Waarsch hebben ze nog garantie, wat als het bijv zo'n stoorexempl is. Kan agentschap daar nog iets mee?


Ook hier ellende. Gigantische stoorbak 100 meter verderop. Eigenaren zijn op de hoogte. Gaat om een Growatt 2000 inverter. AT inmiddels ingelicht. Binnenkort doen zijn een meting.


Das ook toevallig, ben hier als vooronderzoek voor agentschap ook wezen kijken op het adres en raad eens... ook een Growatt 2000 ! Zal morgen even overleggen of die ook op hun blacklist staat. Veldsterktemeting komt men nog doen..

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 mei 2016, 21:57 
Offline

Geregistreerd: 05 jan 2012, 14:05
Berichten: 128
Woonplaats: Leeuwarden
pe1pal schreef:
PA8JDG schreef:
pe1pal schreef:
PA2HP schreef:
Zolang het maar geen Mastervolt, type, Soladin 600 zijn...daar heb ik nog nachtmerries van (en het AT ook)....heeft ze hier wel mooi verboden bij de woningbouwvereniging.
Er kwam een duurdere, ingeblikte versie voor terug, gaat stukken beter nu!


Heb hier ook een storend exemplaar uitgepeild, moet nog contact opnemen met de eigenaar. Waarsch hebben ze nog garantie, wat als het bijv zo'n stoorexempl is. Kan agentschap daar nog iets mee?


Ook hier ellende. Gigantische stoorbak 100 meter verderop. Eigenaren zijn op de hoogte. Gaat om een Growatt 2000 inverter. AT inmiddels ingelicht. Binnenkort doen zijn een meting.


Das ook toevallig, ben hier als vooronderzoek voor agentschap ook wezen kijken op het adres en raad eens... ook een Growatt 2000 ! Zal morgen even overleggen of die ook op hun blacklist staat. Veldsterktemeting komt men nog doen..


Hallo Paul,

Weet je zeker dat ze een veldsterktemeting gaan doen? Ik heb daar namelijk om gevraagd, maar het AT reageerde daarop dat dit voor zonnepaneel-installaties niet mogelijk is vanwege het ontbreken van een meetnorm. Ze gaan hier alleen een meting (waarschijnlijk inductief) doen bij de kabels (230V zijde en de PV gelijkstroomzijde) en bekijken dan het spectrum. Geen veldsterktemeting dus. Ik verbaasde mij hierover...

Jan PA8JDG


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 mei 2016, 14:37 
Offline

Geregistreerd: 02 mei 2016, 19:38
Berichten: 50
Woonplaats: Heerlen
Hallo Allemaal,

Ik heb zelf ook panelen op het dak liggen met een Diehl 4000H Platinum inverter en heb ook overal RF storingen.
Ik ondertussen na wat uittrekken van diverse apparatuur ook diverse stoorbronnen gevonden.
De Diehl inverter is het ergste, daar heb ik 2 RFI filters voor besteld bij RS van FN2000-50A-1200DC voor de DC zijde van de inverter en ook eentje voor 230v besteld zodat ik daar ook geen noise meer van heb.
Ik heb ook gemerkt dat de ethernet aansluiting van de inverter op 18.304mhz een duidelijk signaal uitzend in een raster 40khz telkens.
Kabel dus eruit getrokken en dat signaal is dus ook alweer weg
En dan... me wifi router 10 meter verderop...stoort ook.

De diehl gaf een signaal van 9+10db
ethernet kabel verwijderd en die signalen in raster van 9+30db zijn ook weg.
Morgen komen de RFI filters binnen en dan ga ik die op de inverter aansluiten. Ik ben benieuwd. Jammer dat ik geen spectrum analyzer heb anders had ik nog meer en beter kunnen zoeken.

gr
anton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 mei 2016, 17:32 
Offline

Geregistreerd: 02 mei 2016, 19:38
Berichten: 50
Woonplaats: Heerlen
Vandaag de rfi filter voor de dc zijde gemonteerd.
Van 9+10db naar een S 7.
We zijn er nog niet maar daar gaat komen dat ik het voor 95 procent weg krijg.
Alles geaard met 25 kwadraat en aardpen van 3 meter.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 mei 2016, 17:35 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2399
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Anton, als je alles op aanvaardbaar nivo hebt, kun je me dan melden welke filters je hebt gebruikt? Dan kan deze inverter van rood naar oranje (want er is wat aan te doen).

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling