Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 okt 2017, 14:37

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 01:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2013, 14:56
Berichten: 78
Woonplaats: Wormer
Ik kan niets meer ontvangen op de banden beneden de 70 MHz, zelfs de middengolfradio wordt gestoord. Heb zelf alle stroom uitgeschakeld en de storing blijft hoorbaar op een portable radio, het sterkst bij de muren. Signaalsterkte tussen s8 en s9++, oftewel, werken is gans onmogelijk. Nu midden in de nacht nog steeds die storing en overal is het licht uit.

Bijgevoegd een plaatje. Set afgestemd op 14.070 AM. Wat opvalt is dat het precies om de 50 Hz zit.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: 14.070 MHz, AM
storing 2.JPG
storing 2.JPG [ 179.83 KiB | 1580 keer bekeken ]

_________________
http://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 10:06 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2013, 10:09
Berichten: 146
Woonplaats: JO22md
Lijkt wel een omvormer die over de pis is...

Heb je al geprobeerd de groepen kast uit te zetten.
Heb je het ook als je buiten staat?

Ik zelf zou eerst mijn groepen kast uitzetten. Als het blijft naar buiten gaan en kijken waar het harder / zachter word.

73 de PD5WL

_________________
73's,

Wijnand - PD5WL - JO22md

TX/RX : FT-817, TS-700G, DJ-596 MkII, Condor 16 / 3000, Ultimate 3, 2m DIY TX, 23cm ATV TX
RX: Yaesu FRG-7700, 13cm ATV RX
Ant. : Comet CX-903, 10el Yagi, 23cm yagi 36 elm,
DIY Ant.: Dipole 10M band, 40m Inverted V, J-Pole 2m, EndFed 10/20/40, 13cm Dish, Active HF Antenna.
On the shelf : 2m kruisyagi, Kathrein 70cm rondstraler, 4 el. yagi 145Mhz, G5RV Junior, Longwire 9:1 unun, 23cm Yagi 35elm, 13cm yagi 8 elm. & Outback 1899.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 10:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 774
Woonplaats: Almelo/JO32HI
Was van plan het zelfde als Wijnand te vragen, maar hij was me net voor :lol:

Wat ik er even aan toe wil voegen, als je alle groepen uit schakelt (dus stoppen er uit en/of schakelaars op 0), heb je het dan ook nog in huis in de muren ?

Vermoedelijk niet, maar hoor je het dan nog als je bij de hoofdaansluiting gaat luisteren (daar waar de kabel binnen komt).
Zo ja, zul je echt even de straat op moeten zoals Wijnand al schreef om uit te peilen.
Zo nee, dan heb je echt zelf in huis. Laatste tijd nog nieuwe apparatuur gekocht / gekregen ? Kabel/ADSL/Glas modem, zonnepanelen.

veel vragen, maar hopen dat je de veroorzaker vind.

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 10:17 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2013, 10:09
Berichten: 146
Woonplaats: JO22md
@Lex, vergeet vooral niet die oude vertrouwde spullen.... Het kan zomaar stuk..

_________________
73's,

Wijnand - PD5WL - JO22md

TX/RX : FT-817, TS-700G, DJ-596 MkII, Condor 16 / 3000, Ultimate 3, 2m DIY TX, 23cm ATV TX
RX: Yaesu FRG-7700, 13cm ATV RX
Ant. : Comet CX-903, 10el Yagi, 23cm yagi 36 elm,
DIY Ant.: Dipole 10M band, 40m Inverted V, J-Pole 2m, EndFed 10/20/40, 13cm Dish, Active HF Antenna.
On the shelf : 2m kruisyagi, Kathrein 70cm rondstraler, 4 el. yagi 145Mhz, G5RV Junior, Longwire 9:1 unun, 23cm Yagi 35elm, 13cm yagi 8 elm. & Outback 1899.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 10:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 774
Woonplaats: Almelo/JO32HI
PD5WL schreef:
@Lex, vergeet vooral niet die oude vertrouwde spullen.... Het kan zomaar stuk..

Check. (good point)

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 11:30 
Online
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2425
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
De adapters van de kabel- of ADSL-modems willen zomaar rot worden...

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, Retevis RT82, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 12:13 
Offline

Geregistreerd: 21 maart 2015, 19:42
Berichten: 540
Woonplaats: Lelystad
Duidelijk een vorm van een brugcel (al dan niet achter een transformator) waarvan geen condensatoren over de dioden zit. (of defect is).
Het hoeft geen geschakelde voeding te zijn, want ook de oude voedingen met (ringkern) transformator kunnen deze problemen geven.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 12:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2013, 14:56
Berichten: 78
Woonplaats: Wormer
Het eerste wat ik gedaan heb om de storing te achterhalen was bij mezelf de stroom in de groepenkast uitschakelen, de storing blijft net zo hard. Bij mij tegen de muur met de buren is het echt heel stevig, buiten is het veel zwakker behalve bij de schuren, daar is de storing waarneembaar bij de elektrische installatie. De buren zeggen geen apparaat ingeschakeld te hebben rond het tijdstip dat de storing begon (en nog steeds aanwezig is)

_________________
http://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 12:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 sep 2005, 21:24
Berichten: 935
Woonplaats: Oosterhout (NB)
elinek schreef:
Het eerste wat ik gedaan heb om de storing te achterhalen was bij mezelf de stroom in de groepenkast uitschakelen, de storing blijft net zo hard. Bij mij tegen de muur met de buren is het echt heel stevig, buiten is het veel zwakker behalve bij de schuren, daar is de storing waarneembaar bij de elektrische installatie. De buren zeggen geen apparaat ingeschakeld te hebben rond het tijdstip dat de storing begon (en nog steeds aanwezig is)

Vragen of je met de ontvanger bij hun mag "luisteren" en eventueel de spanning daar afschakelen. Als ze daarin mee willen gaan. :roll:
Kan ook zijn dat het apparaat defect is gegaan op het tijdstip dat de storing ontstond. En zodoende denken ze niets ingeschakeld te hebben.


Succes in ieder geval.

_________________
Tonnie, PA9CW | DIG-5629 | AGCW-2939 | 30MDG-3789 | CTC-171 | NAQCC-7029. Mijn 30MDG blog.
K3/100 | P3 | KX3 | Fritzel UFB-13 | Begali Pearl Gold.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 12:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 774
Woonplaats: Almelo/JO32HI
elinek schreef:
Bij mij tegen de muur met de buren is het echt heel stevig, buiten is het veel zwakker behalve bij de schuren, daar is de storing waarneembaar bij de elektrische installatie.

Hmmm dus komt echt via het lichtnet. Hebben ze ook toevallig elektrische fietsen ?

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 14:16 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2305
Woonplaats: Schijndel
je kan de buren er wellicht op wijzen dat er met jouw gevoelige apperatuur een verstoring is van het " normale" gedrag van voedingen dan wel andere electrische apperatuur.
Die verstoring die jij meet is niet normaal en dat kan een gevaarlijke situatie zijn , denk aan brand , denk aan verstoring van telefoon en wifi signalen ..

Simpel zeggen dat jij last hebt is vaak iets dat voor kennisgeving wordt aangenomen ..
zeggen dat je opzoek bent naar een mogelijke gevaarlijke situatie ( brand ? ) krijgt over het algemeen veel meer andacht.
Er is duidelijk opeens iets niet in orde ...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 17:34 
Offline

Geregistreerd: 05 jan 2012, 14:05
Berichten: 129
Woonplaats: Leeuwarden
pa1bvm schreef:
je kan de buren er wellicht op wijzen dat er met jouw gevoelige apperatuur een verstoring is van het " normale" gedrag van voedingen dan wel andere electrische apperatuur.
Die verstoring die jij meet is niet normaal en dat kan een gevaarlijke situatie zijn , denk aan brand , denk aan verstoring van telefoon en wifi signalen ..

Simpel zeggen dat jij last hebt is vaak iets dat voor kennisgeving wordt aangenomen ..
zeggen dat je opzoek bent naar een mogelijke gevaarlijke situatie ( brand ? ) krijgt over het algemeen veel meer andacht.
Er is duidelijk opeens iets niet in orde ...


Is precies de methode die ik ook altijd gebruik: Iets in de trant van "Ik merk iets aan mijn ontvangst en om uit te sluiten dat er iets aan de hand is met jullie .... etc." is vaak wel voldoende om even te mogen rondlopen met een ontvanger". Altijd vriendelijk blijven ook als de ander dat niet is.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 19:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2013, 14:56
Berichten: 78
Woonplaats: Wormer
dank allemaal voor het meedenken. Probleem waren logees bij de buren. Ze hebben een luchtbed en daarbij zit een pompje met een adapter en dat was de boosdoener. Ze laten de adapter er niet meer in zitten. Probleem opgelost! :D

_________________
http://www.amateurzender.nl (de site met alles wat je al wist)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 20:16 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3591
Woonplaats: Kampen
Geweldig Eline! Ik krijg er de kriebels van, ik heb S9 storing op 80 en 160, ik moet dat toch ook eens
gaan opzoeken...

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 apr 2016, 21:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 maart 2013, 20:31
Berichten: 774
Woonplaats: Almelo/JO32HI
Goed te horen Eline. Ben wel benieuwd naar wat voor een soort voeding dat pompje gehad moet hebben dan.

Als het zoveel rotzooi genereert, moet het wel echte C**** Export kwaliteit zijn ;-)

_________________
73, Lex

"Computers are fun, but there is more between one and zero"
www.ph2lb.nl . . . . facebook.com/PH2LB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 18 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling