Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jun 2017, 18:19

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 02 apr 2016, 18:24 
Offline

Geregistreerd: 29 sep 2011, 18:19
Berichten: 47
Hallo,

Heeft iemand wel eens gehoord van het spontaan inschakelen van een afzuigkap van siemens met tiptouch bediening?

Het gebeurd niet altijd, en alleen op 20 meter met de endfed.

Andere banden (10 en 40) geen problemen, ook niet met mijn minidipole (g4mh)


Vind het wel vreemd dat het niet altijd gebeurd, iemand een idee van de oorzaak en nog belangrijker de oplossing?

mvrgr Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 02 apr 2016, 18:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 479
Woonplaats: Dronten
Een rf isolator op een meter of 5 vanaf de antenne in de coax plaatsen? Zie ook de andere draadjes over de endfed's.

73

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re:
BerichtGeplaatst: 02 apr 2016, 18:42 
Offline

Geregistreerd: 29 sep 2011, 18:19
Berichten: 47
PE1KVL schreef:
Een rf isolator op een meter of 5 vanaf de antenne in de coax plaatsen? Zie ook de andere draadjes over de endfed's.

73

Bert


Hoi Bert,

Heb daar al een berg klap ferriet geplaatst, denk je dat het stralen van de voedinglijn het probleem zal zijn?
Krijg zelf de indruk dat de 3 band endfed de grootste energie afgeeft op 20 meter (halve golf)daar ik op 40 meter (compromis)en 10 meter (hele golf)geen probleem veroorzaak.

Heb net weer een half uur zitten zenden op 20 meter en nu gebeurd er weer niets met die afzuigkap.

Zal eens gaan kijken of ik een betere rf chocke kan fabriceren.

In ieder geval bedankt voor het antwoord.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 apr 2016, 00:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1538
Woonplaats: Oldenzaal
ik had het altijd met de aanraak spotjes in de keuken. Sinds ik mijn zender in een andere ruimte heb opgesteld, heb ik er geen last meer van. Bij mij ging het om 2m en allen in usb, niet in fm

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 apr 2016, 08:17 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1171
Woonplaats: Zuidbroek
Als je er bij kan komen, de draden naar de toetsen ontkoppelen met een C-tje en ringkern om de voedingskabel.

Ik kreeg zelf error met de temperatuursensoren van de zonneboiler.
Hier zitten draden van 15 meter aan naar de ptc's op het dak. Door ontkoppelen en klemferriet om de draden te plaatsen is het opgelost.

Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 apr 2016, 12:32 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 682
Woonplaats: Avenhorn
Je zegt tiptoets.. ik neem aan Capacitieve toetsen.
Als dat zo is dan beinvloed het RF gewoon de verandering van de capaciteit in die toetsen.
Of daar iets tegen te doen is.. het blijft een lastig probleem.

zelfde geldt voor veel magnetrons/televisies met dergelijke bediening.

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO- http://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling