Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 jul 2019, 11:46

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 10 apr 2014, 12:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 aug 2009, 21:07
Berichten: 83
Woonplaats: Dordrecht
Hallo mede strijders in de emc ellende...

Hier een stukje van agentschap telecom:

Het ministerie van Economische Zaken stelt een aantal wijzigingen in de Telecommunicatiewet (Tw) voor. Agentschap Telecom is met een consultatie viai Internet gestart om de meningen van de belanghebbenden te vergaren.

Ook voor zendamateurs zit er een belangrijk voorstel bij dat aan wijziging onderhevig is.

Het gaat om de zinsnede
“ Een andere wijziging in de voorgestelde Telecommunicatiewet is dat een bezitter van een apparaat dat storing veroorzaakt bij andere apparaten, in bepaalde gevallen kan worden verplicht om maatregelen te nemen die een einde maken aan de storing. “

Die wordt beschreven in de samenvatting die Agentschap Telecom op haar website geplaatst heeft.

Momenteel mist artikel 10 van de Tw een bepaling, waarbij een gebruiker van een apparaat dat storing veroorzaakt bij derden een bindende aanwijzing kan worden opgelegd. Enkel het in de handel brengen en verhandelen van storende apparatuur is niet toegestaan. Nu wordt voorgesteld dit punt uit te breiden. Voorwaarde is wel dat de ontvangstapparatuur die storing heeft, voldoet aan de CE-normering en indien er gebruik wordt gemaakt van een antenne, deze correct is opgesteld (Regeling storingsmeldingen, artikel 4, eerste lid onder e.)


De bindende aanwijzing aan de gebruiker van de storing veroorzakende uitrusting kan inhouden dat deze uitrusting overeenkomstig de gebruiksaanwijzing dient te gebruiken of dat deze de uitrusting repareert of doet repareren. De aanwijzing kan ook inhouden dat de gebruiker de uitrusting uitschakelt en uitgeschakeld houd.

Ingeval een gebruiker onevenredig nadeel lijdt dat redelijkerwijs niet voor zijn rekening moet komen, kan aan hem een redelijke vergoeding worden toegekend. Dit zal zich wellicht kunnen voordoen bij gebruikers van uitrusting waarop een CE markering is aangebracht. Het algemene leerstuk van de nadeelcompensatie is daarbij van toepassing. Bij oude en defecte uitrusting kan geen sprake zijn van compensatie.

Een bindende aanwijzing zal ook kunnen worden gegeven indien de gebruiker uitrusting gebruikt welke niet is voorzien van een CE markering. Indien de aanwijzing in dat geval kosten voor de gebruiker met zich meebrengt, zullen deze voor rekening van de gebruiker moeten komen, omdat er geen vermoeden van overeenstemming is met de wettelijke regels en het verhandelen van dergelijke apparatuur verboden is. Dit behoort ook de gebruiker te weten.

In de toelichting op pagina 37-38 is meer informatie over dit onderwerp te vinden. Zendamateurs en verenigingen hebben nu de kans om aan de bel te trekken omtrent de PLC – problematiek. Daarbij zullen ze rekening moeten houden met de huidige normering (tot 30 MHz), maar vooral daarboven gezien de banbreedte behoefte die gebruikers in de toekomst zullen hebben, waardoor aannemelijk is dat de bovengrens van het gebruikte spectrum verhoogd zal worden, mogelijk zelfs tot 500 MHz.

Een ander punt is de CE markering.

Zelfbouw en zendamateurs zijn behoorlijk met elkaar verweven en zendamateurs kunnen daardoor onmogelijk voldoen aan de Ce normering aan apparatuur.
Voor een willekeurige eindgebruiker is het al bijna onmogelijk om het verschil te zien tussen het bedoelde CE - keurmerk Conformité Européenne en het China Export “keurmerk” .


Zendamateurs dienen daarom ook vrijgesteld te worden van deze normering, zoals die nu genoemd wordt in de voorgestelde wijziging.

Zou nederland toch een stapje minder een bananen republiek gaan worden ?, of blijft de illegale rommel via e-bay toch binnenkomen ?

Ad, pa3fbi

de qrm vind jou eerder, dan jij de qrm... :evil:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 apr 2014, 12:47 
Offline

Geregistreerd: 13 jul 2013, 12:57
Berichten: 105
Hoi Ad,

voor zendamateurs geldt nu ook al dat (ook zelfgebouwde) apparatuur aan bepaalde eisen moet voldoen. Wat goed zou zijn is als de regelgeving stelt dat als de 'storing veroorzakende' apparatuur correct gebruikt wordt, niet defect is en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een dergelijke zendinrichting, daar verder geen bindende consequenties aan verbonden kunnen worden.

Ik zie toch vooral vooruitgang in het verhaal zoals jij dat presenteert.

_________________
--

73, Remco - pe1pip


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 apr 2014, 13:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 875
Woonplaats: Amersfoort
Bron: http://www.hamnieuws.nl/consultatie-tel ... catie-wet/

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling