Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 23 mei 2018, 08:10

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 70 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 jan 2014, 20:19 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Sync-AM schreef:
Misschien nog een andere 'fun fact'; PLC werkt ook over een isolatie transformator. De snelheid was bij mijn test wel wat lager maar het bleef werken.
Dit is natuurlijk ook de methode die ze gebruiken om tussen fasen te springen.


Ook een idee voor experiment.
Maar heb je misschien het merk of wat meer info welke isolatie transformator je gebruikte.
En foto hier plaatsen zijn helemaal geweldig zijn :mrgreen:

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2014, 19:28 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Is er dan niemand die zijn resultaat kan vertellen :?

Die last heeft gehad van de KPN PLC die ongenotch was.
En na een klacht bij de KPN de genotch vervangen is voor de niet genotch versie.

Ik ben erg hier erg nieuwsgierig hoe dan de bevindingen zijn.
Voor en na de vervanging van de KPN PLC.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 jan 2014, 20:10 
Offline

Geregistreerd: 30 apr 2005, 17:09
Berichten: 575
Woonplaats: Winsum (Gr)
Ik ben vanavond wezen lopen met een handscanner 3 straten voor me en een straat achter me. Maar moie wat zijn er veel die plc hebben. Maar viel me wel op dat de amateur banden schoon waren. Net buiten de band was het echt hopeloos. Heb alleen gekeken tussen de 21 en de 29mc. Als je een 27mcér bent heb je helemaal al pech. Maar vanaf de 27.950 was het schoon..
Dus als je een genotchte hebt kun je er zeker van zijn dat die schoon is op de amateur banden.

Peter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 jan 2014, 20:52 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Vandaag langs de bewoners van het PLC stoor adres geweest.
Werd zeer vriendelijke ontvangen, en we zijn dan ook direct de Internet aansluiting gelopen.
Maar wat me verbaasde was dat ik totaal geen PLC kon ontdekken :?
De portofoon die maakt wel een kabaal van data van een PLC Plug :shock:

Ja toen was het duidelijk dat het hier niet vandaan kon komen.
Maar dan zal het wel 1 van de direct buren zijn dacht ik.
Na nog wat na gepraat te hebben en ik bedankt voor de medewerking.
Ging ik de deur uit en heel toevallig trof ik de direct buur aan die net zijn huis binnen wilde gaan.
Ik heb me voorgesteld en gevraagd of ze misschien Internet over het stopcontact gebruikte.
Toen zeiden ze kom even binnen en kijk maar even.
En ja hoor daar ging me portofoon helemaal gillen van Data geluiden :mrgreen: hebbes.

Hier had ik drie stuks PLC van de KPN die stonden werken en te storen.
Door alle banden heen geen amateurband beleef gespaard wat een geratel en gepiep :evil:

Het even uitschakelen ging niet omdat er wat stond te draaien.
Misschien morgen dat de bewoners ze alle drie even uit stopcontact halen.
Om te kijken wat dat bij mij gaat opleveren aan minder ruis en ratel op 14Mhz waar de ik als ik me Yagi op ZW zet het meeste last heb.

Ik heb wel direct naar de KPN een daarvoor speciale klachten formulier ingevuld.
Met de gegevens van de PLC klacht en het adres waar ze de KPN PLC gebruiken en gelijk een CC mail naar de Veron afdeling Secr-Emccie.

Nu weet ik eigenlijk niet of ik deze ook moet melden aan het AT :!: :?:
Als je hem zelf oplost heeft het geen zin denk. Dit wilt het AT eigenlijk ook.

Maar zo krijg je wel een verkeerd beeld in de klachten van de storingen in de PLC statistieken bij het AT.
Die ze bijhouden. Als we alles zelf moeten oplossen dan zeggen ze dadelijk zie je wel valt wel mee die PLC storing.


Bijlagen:
2013_Hoe te handelen bij storing door Powerline Communication-v1.pdf [304.89 KiB]
47 keer gedownload

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jan 2014, 19:53 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Zou een filter zoals hier onder beschreven.
Nog enig filtering op kunnen leveren als je deze voor een PLC plug installeert.


Bajog Alpha filter
Filter voor dirty power


Het Alpha 5B filter dempt storende KiloHertz frequenties op het stroomnet. Deze frequenties worden veroorzaakt door veel moderne adapters en voedingen, TL-verlichting, spaarlampen.
De filters moeten zo dicht mogelijk bij storende apparaten worden ingezet.

De Alpha filters komen het best tot hun recht voor stoorsignalen boven de 150 kHz (door het gebruik van een smoorspoel) .
Voor sterkere velden rond de 20 kHz van bijv. schakelende PC voedingen, is een Stetzerizer filter een passender oplossing (grotere condensator).

Specificaties:
Bereik: 10 kHz ... 30 MHz
Geschikt voor 230 Volt (max. 250V)
Max. stroom: 16A
Afmetingen: 55x60x110mm
Gewicht: 350 gram

Middels de Microsurge meter kan de mate van vervuiling worden bepaald.
Bajog werkz zelf aan een geavanceerder meetapparaat maar is nog niet gereed.

http://www.vitalitools.nl/nl/bajog/alpha-filter.php

Hier nog een site van een soortgelijk filter Stetzerizer.

http://www.vitalitools.nl/nl/stetzer/st ... filter.php


Bijlagen:
image.jpg
image.jpg [ 6.72 KiB | 924 keer bekeken ]

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 07:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 aug 2009, 21:07
Berichten: 83
Woonplaats: Dordrecht
Hallo mede strijders,

Alles melden bij het at, ook als je het zelf oplost, ze moeten maar weten hoe groot de e-smog vuilnisbelt is... :evil:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 09:25 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2225
Woonplaats: JO21XX
PD9CN schreef:
Zou een filter zoals hier onder beschreven.
Nog enig filtering op kunnen leveren als je deze voor een PLC plug installeert.


Bajog Alpha filter
Filter voor dirty power


Het Alpha 5B filter dempt storende KiloHertz frequenties op het stroomnet. Deze frequenties worden veroorzaakt door veel moderne adapters en voedingen, TL-verlichting, spaarlampen.
De filters moeten zo dicht mogelijk bij storende apparaten worden ingezet.

De Alpha filters komen het best tot hun recht voor stoorsignalen boven de 150 kHz (door het gebruik van een smoorspoel) .
Voor sterkere velden rond de 20 kHz van bijv. schakelende PC voedingen, is een Stetzerizer filter een passender oplossing (grotere condensator).

Specificaties:
Bereik: 10 kHz ... 30 MHz
Geschikt voor 230 Volt (max. 250V)
Max. stroom: 16A
Afmetingen: 55x60x110mm
Gewicht: 350 gram

Middels de Microsurge meter kan de mate van vervuiling worden bepaald.
Bajog werkz zelf aan een geavanceerder meetapparaat maar is nog niet gereed.

http://www.vitalitools.nl/nl/bajog/alpha-filter.php

Hier nog een site van een soortgelijk filter Stetzerizer.

http://www.vitalitools.nl/nl/stetzer/st ... filter.php





Ik denk dat zo'n filter alle plc-signalen er netjes uitfiltert. Als je plc wilt gebruiken moet je die dingen dus net niet gebruiken. Aan de andere kant kan je het natuurlijk adviseren, en dan merken mensen dat plc wel heel slecht werkt en gaan ze toch maar een kabeltje leggen... :mrgreen:

edit:
Na die site iets beter bekeken te hebben vraag ik me af of zoiets überhaupt gaat werken. De technobabbel hebben ze wel, maar vaak zijn dit in mijn ogen oplichters:

Citaat:
Deze meter meet de scherpe rechthoekig gevormde gepulste signalen in het kilohertz bereik. De steilheid van de puls (te zien op een oscilloscoop) is het voltageverschil ten opzichte van de tijdseenheid: ΔV/Δt.


Jaja... Ook een handleiding van een scoop gelezen. :mrgreen:

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 09:55 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Hallo Bastiaan PA3BAS,

Zo dacht ik er ook over.
Allemaal mooie beloftes en verhaaltjes maar het is om één ding te doen en dat is veel € :mrgreen:

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 17:03 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Hallo Ad PA3FBI,

Klopt wat je zegt alle PLC storing melden bij het AT want dan pas wordt deze storing genoteerd.
Het Agentschap wilt dat je het zelf oplost maar dan gaat het absoluut de DOOFPOT IN .

Dus ik adviseer iedere zendamateur of luisteramateur of 27mc amateur.
Geef iedere PLC storing door aan het Agentschap Telecom en zorg dat deze genoteerd wordt als stoor klacht :!: :!: :!:
Ook als het AT niks doet licht dan de EMC-EMF commissie in deze bieden ook hulp bij PLC storing.



Ik heb zelf de PLC storing gemeld bij het AT en de EMC-EMF commissie van de VERON.
En ook de KPN gemaild met het verzoek dat hun apparatuur stoort bij de bewuste gebruiker.
KPN neemt dan contact op met de gebruiker die de KPN PLC in bezit heeft.

En heb ook al antwoord terug van de KPN dat drie adapters met notches verstuurt worden naar de gebruiker.
Dus ben benieuwde wat het resultaat zal zijn.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 17:29 
Offline

Geregistreerd: 27 mei 2008, 17:32
Berichten: 2302
Woonplaats: Dordrecht
PD9CN schreef:
En heb ook al antwoord terug van de KPN dat drie adapters met notches verstuurt worden naar de gebruiker.
Dus ben benieuwde wat het resultaat zal zijn.

Probleem is dat de gebruiker waarschijnlijk niet snapt waarom hij 3 van die dingen opgestuurd krijgt, deze op de plank legt en vrolijk verder gaat met de oude. :(


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 jan 2014, 18:48 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Hallo PA2LAD,

Ik ben afgelopen zaterdag langs de PLC gebruiker stoorder geweest en één ander uitgelegd.
Door middel van een opname op me telefoon waar ik kan laten zien wat ik ondervind.
En een brief wat ik in mekaar gezet heb en ook uitgelegd wat de notch inhoud.

Dan heb een special daarvoor KPN klachten formulier ingevuld.
Dan neemt de KPN contact op of het wel KPN PLC units zijn.
En de KPN stuurt dan in mijn geval drie adapters met notches op naar de gebruiker.
De gebruiker moet dan weer de oude retour sturen.
Dan kan de KPN die weer voorzien van een notches.

Dus KPN PLC gebruikers krijgen nieuwe met notch en oude moeten altijd retour :!:

Maar ik ga volgende week nog langs om te kijken.
Dat het allemaal goed is gegaan :mrgreen:

Ik ben benieuwd wat ik ga merken op me Transceiver.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jan 2014, 17:16 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Vandaag zijn de drie nieuwe KPN PLC gearriveerd en geplaats.
Er is iets minder storing :oops:

Maar het heeft niet het beoogde resultaat wat ik verwachte :?
Dus ik moet veder zoeken :evil:

Heb voor de liefhebbers de KPN PLC open gemaakt en foto's genomen.
Uitwendig en inwendig. Kan ze online zetten hier :mrgreen:

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jan 2014, 17:34 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1088
Woonplaats: Valkenswaard
Is de laatse firmware met notches wel ingespeeld dan?

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jan 2014, 17:59 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Hallo Ron PA3FAT,

Nou dat kwam ook bij me op misschien geen goede firmware!?
Maar deze komen rechtstreeks vanaf de KPN na een melding (klacht)
Dus ik hoop dat ze bij de KPN geen fout gemaakt hebben :roll:

Tweede kan zijn.
Dat de bewuste bewoners PLC gebruikers ze toch niet omgewisseld heeft :twisted:
Maar daar kom ik wel achter want ik vraag of ze alle drie even uit het stopcontact wil halen.
Dan weet ik gelijk wat er aan de hand is hoop ik.

Ik heb wel gevraagd of ik niet even de oude PLC kon testen.
En dat was geen probleem.
Dus ik heb deze hier liggen nu.

Ik kan kijken natuurlijk of deze door de amateur-band stoort.
Of misschien heeft iemand een idee of tip (oplossing) :?

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jan 2014, 20:48 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 433
Foto's van KPN PLC.


Bijlagen:
IMG_3627.JPG
IMG_3627.JPG [ 41.34 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3630.JPG
IMG_3630.JPG [ 47.47 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3633.JPG
IMG_3633.JPG [ 74.78 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3634.JPG
IMG_3634.JPG [ 46.41 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3635.JPG
IMG_3635.JPG [ 76.83 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3637.JPG
IMG_3637.JPG [ 52.77 KiB | 742 keer bekeken ]
IMG_3638.JPG
IMG_3638.JPG [ 62.85 KiB | 742 keer bekeken ]

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 70 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling