Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 nov 2018, 14:45

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 12 dec 2013, 08:15 
Offline

Geregistreerd: 29 maart 2011, 21:48
Berichten: 908
Ik ben heel erg nieuwsgierig hoe wij terug kunnen slaan.

Disclaimer: het delen van deze informatie is niet strafbaar, dus schuw je niet om dit te delen.

Wie weet iets dat echt werkt?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 12 dec 2013, 08:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 nov 2010, 18:00
Berichten: 679
Woonplaats: Amsterdam
Mijn vingers jeuken... Helaas is PLC ontworpen om in een vijandige omgeving (lichtnet!) te functioneren. Je zal moeten synchroniseren met de datacommunicatie van deze dingen. Ik heb begrepen dat het lijkt op de modulatie van DVB-T (COFDM) en dat is behoorlijk robuust. Als je de clock van het systeem kan terugdestilleren heb je misschien een kans.

Tjerk, 9ZZ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 12 dec 2013, 08:57 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2013, 10:09
Berichten: 147
Woonplaats: JO22md
Laten we bij het begin beginnen:

Eerst informatie in winnen, dan hardware analyseren, dan de zwak heden in kaart brengen. Vervolgens kun je dus bepalen wat je moet doen om die zwakheden te misbruiken....

Althans zo deed ik het vroeger met server en lekke routers.... (Lees goed vroeger...) en dat werkte prima en toe hadden we nog geen bibliotheek genaamd internet... :P

_________________
73's,

Wijnand - PD5WL - JO22md

TX/RX : FT-817, TS-700G, DJ-596 MkII, Condor 16 / 3000, Ultimate 3, 2m DIY TX, 23cm ATV TX
RX: Yaesu FRG-7700, 13cm ATV RX
Ant. : Comet CX-903, 10el Yagi, 23cm yagi 36 elm,
DIY Ant.: Dipole 10M band, 40m Inverted V, J-Pole 2m, EndFed 10/20/40, 13cm Dish, Active HF Antenna.
On the shelf : 2m kruisyagi, Kathrein 70cm rondstraler, 4 el. yagi 145Mhz, G5RV Junior, Longwire 9:1 unun, 23cm Yagi 35elm, 13cm yagi 8 elm. & Outback 1899.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 12 dec 2013, 09:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 746
Woonplaats: Eibertjesdarp
Wat zou er gebeuren als je een antenne die natuurlijk 240V ontkoppelt is ,parallel aansluit op de plc?
Volgens mij kan je dan wel iets meer storen dan de buren en of je wijk ,dus eerst maar even de mede amateurs uit de regio waarschuwen :twisted:

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 12 dec 2013, 12:11 
Offline

Geregistreerd: 18 maart 2010, 10:29
Berichten: 915
Woonplaats: eindhoven
DOE NIET ZO MOEILIJK

gewoon de stop er uit halen, zien ze direct zwart voor de ogen.

Pe1lgw

_________________
Condor 3000, Icom IC2 E, IC25, FT270, FT11, RS9044, Teleport 9, Kenwood TR2400, TMG 707, Diamond x30, realistic 2005 scanner, home made J antenne. tevens rust huis voor T813 sets, Boafeng UV-5R, TYT UV3R, DVB sticky SDR, Nokia Mobira, Philips FM1000.
"Nescius omnium curiosus sum" (Ik weet niets maar ben nieuwsgierig naar alles).


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 12:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 aug 2009, 21:07
Berichten: 83
Woonplaats: Dordrecht
Hallo mede strijders...

http://www.uba.be/nl/dossiers/bpl/uba-t ... plc-system

Citaat van deze web pagina:......

"The PLC system tested is extremely sensitive to interference from legitimate transmitter signals inside the amateur bands. Power levels as low as 5 Watt have shown to disrupt the link. Tests were done by pinging the network and by transmitting a film over the network.!!!"

Dus mensen: zet een signaal in de lucht, niks geen 5 Watt, gewoon de volle 100 ertegenaan, bij voorkeur tijdens populaire tv programma's.
En kijk dan eens of bij de buren de tv ermee stopt, de meeste hebben de gordijnen open...handig !!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 13:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 19:48
Berichten: 525
Woonplaats: Ridderkerk
Ervaring van een familie lid. KPN had alles draadloos gmaakt. PLC gebruikt voor de communicatie tussen de meterkast en de TV. Toen kwamen de kerstdagen en ging de led verlichting aan in de kerstboom met als gevolg een blokkerig beeld.

Dus voldoende netvervuiling werkt en zoals hier boven ook opgemerkt HF signaal in de lucht zetten. Is niets illegaals aan. Alleen oppassen voor de PLC lobby. :!: Als ze er achterkomen zullen ze bij de politiek proberen om de amateur banden dicht te krijgen. Want ja, het stoort op hun apparatuur :wink:

_________________
73 Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 14:05 
PA3JMS schreef:
Alleen oppassen voor de PLC lobby. :!: Als ze er achterkomen zullen ze bij de politiek proberen om de amateur banden dicht te krijgen. Want ja, het stoort op hun apparatuur :wink:


Misschien blijken de apparaatjes dan niet immuun genoeg te zijn?
Dat krijg je als je een HF ontvanger direct aan het lichtnet koppelt...

Een zeer goed lichtnet-ontkoppelingsfilter inbouwen is dan de enige oplossing.
Of 30-49 e/o 55-65MHz gebruiken.
Hebben zij geen last meer van ons en wij niet van hunnie ;-)

73
Paul
PD0PSB


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 18:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 14:45
Berichten: 3739
Woonplaats: JO20VV
ad pa3fbi schreef:
Dus mensen: zet een signaal in de lucht, niks geen 5 Watt, gewoon de volle 100 ertegenaan, bij voorkeur tijdens populaire tv programma's.
En kijk dan eens of bij de buren de tv ermee stopt, de meeste hebben de gordijnen open...handig !!!


Tip: als het werkt doe dat dan tijdens een voetbal wedstrijd.
Om de een of andere onduidelijke reden veranderen normale mensen dan ineens in volkomen irrieele lieden.

_________________
Niet gehinderd door enige kennis van zaken.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 19:21 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 442
WSPR geïnstalleerd en antenne gericht op target :mrgreen:
En dadelijk eens een wandeling maken en kijken of er een TV beeld stil staat :lol:

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 19:40 
Offline

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 442
Woonplaats: Blanden JO20IT
@ PD9CN

en ??? resultaat gehad ??? (hopelijk wel)

_________________
Elecraft K3S/100 | Elecraft KX3 | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 21:48 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 442
ON5GM schreef:
@ PD9CN

en ??? resultaat gehad ??? (hopelijk wel)


Hallo ON5GM,

Ik heb het vanavond moeten afblazen.
Dus kan nog geen resultaat overleggen.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 27 jan 2014, 23:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 maart 2010, 21:54
Berichten: 64
Woonplaats: JO22rb
Het volgende had ik ergens op het internet gelezen. Geen idee of het werkt. Kort samengevat:

Produceer met je transceiver korte pulsen; ong. 0,3 seconden TX, ong. 0,7 seconden RX, ong. 0,3 secon... enz. Om dat voor elkaar te krijgen zou je een simpel scriptje kunnen maken die de seriële poort van je PC aanstuurt. Via een optocoupler kan je dan de PTT van de transceiver bedienen. Het schijnt dat na een tijdje de Homeplug apparaten in een soort van (synchronisatie?) loop raken. In die periode is er dan geen dataoverdracht tussen de Homeplug apparaten.

_________________
Alle berichten (inclusief bijlagen) van Danny zijn met grote zorgvuldigheid samengesteld. Voor mogelijke onjuistheid en/of onvolledigheid van de hierin verstrekte informatie kan Danny geen aansprakelijkheid aanvaarden, evenmin kunnen aan de inhoud van dit bericht (inclusief bijlagen) rechten worden ontleend.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 28 jan 2014, 10:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1742
Woonplaats: Lage Mierde
sstv op HF uitzenden verstoord de plc


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Hoe PLC te storen?
BerichtGeplaatst: 28 jan 2014, 13:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 apr 2011, 07:56
Berichten: 1465
Woonplaats: Arnhem
En dat werkt?
Frequentie en vermogen in de antenne?
Vertel eens wat mee a.u.b. :)

_________________
Vriendelijke groet, Ben - PA2OLD / RØ6 JO21ww
Licensed since 1982.
Website: http://www.pa2old.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 66 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling