Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 sep 2018, 07:49

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 18 jun 2013, 20:48 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
Al gedurende enige tijd bekommer ik mij over een storing welke ik vooral op de 80 meter en onder de 40 meterband hoor.
Uit eigen peilingen kom ik een aantal huizen verderop uit, waar men geen homeplug in gebruik heeft, de vraag is nu om wat storing zou het dan kunnen gaan????
Hoor de opnames.


Bijlagen:

2013-06-17-13_40_54.mp3 [ 290.94 KiB | 2290 keer bekeken ]

2013-06-17-13_39_37.mp3 [ 203.8 KiB | 2290 keer bekeken ]

_________________
73'
Paul -PE1PAL
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2013, 22:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4993
Woonplaats: Aalst - Waalre
Iemand een idee welke plugin ik in FireFox moet installeren om bovenstaande items te beluisteren?

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2013, 22:19 
Offline

Geregistreerd: 05 jun 2006, 21:10
Berichten: 1097
Woonplaats: Valkenswaard
Heb VLC geinstalleerd als mediaspeler. En die speelt het in ieder geval af.

Of daar ook plugin voor is......?

_________________
-------------------------------------------------------
FB23 voor HF, 9 El Tonna voor 2m, 13 El Flexa voor 70cm en 23 El Tonna voor 23cm.
Qrv op 145.700 (Ehv)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2013, 07:13 
PE2AAB schreef:
Iemand een idee welke plugin ik in FireFox moet installeren om bovenstaande items te beluisteren?

ik loop er ook tegen aan, klik nu op de datum.mp3 en dan start winamp bij mij.


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2013, 08:29 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2251
Woonplaats: JO21XX
Op de ipad geen probleem. klinkt als een 50hz brom. Dat kan wel eens een schakelende voeding of zoiets zijn. ook zou het wel af-instraling kunnen zijn.

Kan je het huis stroomloos maken en dan nog eens luisteren? De radio moet dan natuurlijk op een accu.

Zou ook een draadloze tv-link kunnen zijn. Zit in ieder geval een stevig 50HZ element in.

_________________
.... But will it blend?


Laatst bijgewerkt door PA3BAS op 19 jun 2013, 08:32, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jun 2013, 08:31 
Offline
Beheerder

Geregistreerd: 17 jan 2008, 22:22
Berichten: 1982
vlc heeft een web plugin.

-P


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2013, 12:45 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
PE2AAB schreef:
Iemand een idee welke plugin ik in FireFox moet installeren om bovenstaande items te beluisteren?


Zijn Mp3 bestandjes, kun je gewoon afspelen met windows media player, tenminste hier geen probleem.

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2013, 14:17 
Hoi Paul,

Fragment 1 klinkt na 5 sec verdacht veel als data via het lichtnet (zoals ik dat hier ook al te goed ken :evil: )

Fragment 2 weet ik niet, klinkt meer als een reutelende CPU van 't een of ander.

Zou je de frequenties van de fragmenten nog weten?
En de storing "onder de 40M band" houd die rond de 6,990 op?

73!
Paul
PD0PSB


Omhoog
  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 jun 2013, 16:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 mei 2007, 11:08
Berichten: 2028
Woonplaats: Krabbendijke
Afgelopen weekend op het vakantie adres een soortgelijke storing gehad. Het was gelukkig heel snel gevonden. Ik had even daarvoor een 12V acculader aangesloten om de accu van de zitmaaier te laden en dat was inderdaad de boosdoener.

_________________
73, Maarten PD2R/OV2T

TRX: Icom IC-7300 / Yaesu FT 857D
Ant: End Fed antennes voor 20 en 40 meter / Diamond X-30
Website: PI4DX Contest Group Zeeuws-Vlaanderen
QRZ pagina: PD2R


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 jul 2013, 13:28 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
De laatste opname hoor ik vooral in de 80m, heb inmiddels ook duidelijk welk huis het is, echter zijn ze op vakantie.
Signaal is dag en nacht aanwezig, misschien zodra ze terug zijn de groepen daar 1 voor 1 afschakelen?
Rond de 12 mhz zit zelfs een brommende onstabiele draaggolf, ben zeer benieuwd om wat voor rommel het hier gaat... :evil:

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2013, 13:57 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
Update:
Het betrof 2 stoorzenders:
1x een laptopvoeding van het 'replacement'type (zie foto)
Dit ding (met CE :evil: ) stond een aantal huizen verderop via het lichtnet te oscilleren.

De tweede stoorbron 3 huizen verderop is het PLC systeem van onze vrienden van KPN, ik heb KPN per email verzocht om de bekende ontstoringupgrade.
Nu maar hopen dat die 30db onderdrukking voldoende is om het ratelsignaal niet overal doorheen te horen.

Kortom een hoop bagger opruimen welke via commerciële weg de ether in sluipt.
De CE markering kan volgensmij ook wel opgeheven worden.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Inbeslaggenomen stoorzender
DSCN0139.JPG
DSCN0139.JPG [ 70.05 KiB | 1647 keer bekeken ]

_________________
73'
Paul -PE1PAL
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2013, 14:08 
Offline

Geregistreerd: 30 apr 2005, 17:09
Berichten: 578
Woonplaats: Winsum (Gr)
Ik had hier hetzelfde van een replacement adapter. Dit betrof de directe buren. Werd ik niet echt vrolijk van. Heb maar een nieuwe voor hun gekocht en probleem is over. Ook de probleem met de plc wat ik had was over maar is er sinds kort weer. KPN had hun nieuwe plc kastjes gegeven die genotcht zijn maar de oude mochten ze houden. Nu heb ik een vermoeden dat ze die oude ook weer gebruiken. Het is niet de plc zelf wat ik hoor maar een Motorola ontvanger wat eraan zit. Dat knapt er overheen. Als ik met wereldontvanger ga lopen is het zeker een meter of 30 te horen. Ze zitten bij mij een meter of 50 vandaan. Vind het raar als ik zeg dat ik wel belang bij de oude heb...Eigenlijk moeten ze weer terug opgestuurd worden. Of beter ter plekke kapot slaan dat brut.

Hoop dat KPN snel nieuwe voor je regelt Paul..

Peter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 nov 2013, 16:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jun 2011, 21:51
Berichten: 3098
Woonplaats: Emmen (JO32LS)
"ik heb belang bij de ouden om betere filtering te kunnen testen"... of zoiets.

_________________
73', André PE1PQX (Site: http://www.pe1pqx.eu)

"Anyone who sits on top of the largest hydrogen-oxygen fueled system in the world; knowing they're going to light the bottom - and doesn't get a little worried - does not fully understand the situation"
John Young, Astronaut (Gemini 3, Gemini 10, Apollo 10, Apollo 16, STS-1, STS-9)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2013, 17:37 
Offline

Geregistreerd: 30 aug 2008, 18:23
Berichten: 148
Woonplaats: Siddeburen
pa4ps schreef:
Ik had hier hetzelfde van een replacement adapter. Dit betrof de directe buren. Werd ik niet echt vrolijk van. Heb maar een nieuwe voor hun gekocht en probleem is over. Ook de probleem met de plc wat ik had was over maar is er sinds kort weer. KPN had hun nieuwe plc kastjes gegeven die genotcht zijn maar de oude mochten ze houden. Nu heb ik een vermoeden dat ze die oude ook weer gebruiken. Het is niet de plc zelf wat ik hoor maar een Motorola ontvanger wat eraan zit. Dat knapt er overheen. Als ik met wereldontvanger ga lopen is het zeker een meter of 30 te horen. Ze zitten bij mij een meter of 50 vandaan. Vind het raar als ik zeg dat ik wel belang bij de oude heb...Eigenlijk moeten ze weer terug opgestuurd worden. Of beter ter plekke kapot slaan dat brut.

Hoop dat KPN snel nieuwe voor je regelt Paul..

Peter


Hoi allemaal, ja peter ik zou ze alsnog innemen, je kunt altijd noemen dat ze nader onderzocht moeten worden om het probleem nader te verhelpen o.i.d .
Desnoods vraag je KPN of zij ze willen innemen aangezien men zich niet aan de vervanging houdt...
Nu is de actie natuurlijk voor niets geweest!
Lijkt me dat KPN daar ook niet blij van wordt :(

_________________
73'
Paul -PE1PAL


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 04 jan 2014, 14:25 
Offline

Geregistreerd: 13 okt 2013, 20:06
Berichten: 199
pe1pal schreef:
De CE markering kan volgensmij ook wel opgeheven worden.

Nou, beter iets dan niets toch?
De CE lijkt soms onvoldoende, maar kan je je voorstellen wat voor een ellende er allemaal aangesloten gaat worden zónder dat keurmerk?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 15 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling