Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 12 dec 2017, 13:28

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 72 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 23 jun 2017, 23:10 
Offline

Geregistreerd: 21 apr 2013, 12:31
Berichten: 54
Ter info,

Slimme meters laten plaatsen. heb eerst wat research gedaan en om de volgende meters gevraagd.
Landis+Gyr SMR 5.0 elektriciteitsmeter en Landis+Gyr SMR 5.0 gasmeter.
Deze meters zijn geplaatst ter vervanging van mijn oude semi-slimme meter Echelon | Type: 83331-1IMAD | Metercode: KAP4 en standaard oude UNIFLO gasmeter.

Ik had iets ruis op HF banden, deze bracht ik niet in verband met mijn meters.
Nu met de nieuwe meters is deze ruis geheel verdwenen.

In mijn situatie is de combinatie Landis+Gyr SMR 5.0 elektriciteitsmeter en Landis+Gyr SMR 5.0 gasmeter perfect storingsvrij.

_________________
73,
PD1AW (Toni)


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 aug 2017, 14:47 
Offline

Geregistreerd: 09 apr 2013, 08:29
Berichten: 92
Woonplaats: Utrecht
Ik heb een offerte van een zonnepanelenleverancier met daarin een Sunnyboy 1.5 omvormer. Ik zie over Sunnyboy in het algemeen hier goede reacties, maar (nog) niet dit specifieke model. Ervaringen zijn erg welkom!

De leverancier (Zonneplan) geeft direct toe nog niet eerder over radiostoring door zonnepanelen-omvormers gehoord te hebben maar gaf me veel ruimte om een en ander uit te leggen en stelde ook direct de offerte bij omdat ik losse 'solar optimizers' liever niet had (wegens hogere kans op storing). Daardoor kunnen we niet zo heel veel zonnepanelen plaatsen maar dat geeft niet.

_________________
Koos van den Hout callsign PE4KH


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 aug 2017, 14:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 403
Woonplaats: Blanden JO20IT
In de Belgische krant "Het laatste nieuws" prijzen ze zelfs PLC's aan :evil:

http://www.hln.be/hln/nl/13978/Wonen/ar ... huis.dhtml

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 nov 2017, 12:56 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Ik heb vandaag een setje PLC's van TP-Link laten komen, TL-WPA4220T-KIT.

Geïnstalleerd in plaats mijn wifi-repeaters omdat die toch wel veel drukte op Wlan gaven.

Geluisterd op de amateurbanden naar storing en er is niets te horen, zelfs geen toename van ruis.

Nu had ik wel vaker TP-Link gebruikt (door blikseminslag overleden) en nooit problemen gehad en opnieuw TP-Link gekocht.

Wel heb ik natuurlijk meteen de firmware een update gegeven.

Je hebt overigens de "basis-plug" helemaal niet nodig, als er 1 aan je netwerkkabel hangt dan werkt alles, ongeacht de plug.

Afbeelding

http://www.tp-link.com/nl-be/products/d ... T-KIT.html

Opmerking, de Powerline verbinding is geen 500 maar 600Mbit, na firmware upgrade.
Opmerking2, de netwerkaansluitingen zijn 100Mbit....dus die 600Mbit haal je nooit :lol:

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 08:10 
Offline

Geregistreerd: 29 apr 2008, 13:40
Berichten: 273
Ja, mooi he. Heb zelf de meest linker van de 3 op het plaatje en bij mij werkt het ook perfect.

Geen extra storing op HF amateurbanden kunnen ontdekken.

Mijn modem heeft 4x Gigabit Lan-poorten, dus hier geen probleem met die snelheid.

PA5HB schreef:
Ik heb vandaag een setje PLC's van TP-Link laten komen, TL-WPA4220T-KIT.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 nov 2017, 10:57 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Ik had ze als extra AP's nodig niet vanwege de snelheid en de prijs van powerplugs met Gigabit poorten was het me niet waard.
Alles wat snel moet zijn hangt aan Gigabit-bekabeling netwerk.
Nadeel van betonnen huizen, wifi raakt niet overal met 1 post.

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 nov 2017, 18:00 
Offline

Geregistreerd: 30 okt 2017, 14:44
Berichten: 63
Woonplaats: Heppen
Update:

Koop nooit de TP-Link WPA4220 adapters, die dingen storen wel niet maar ze zijn niet goed!

Het probleem is dat ze constant van het internet/netwerk afvallen, ook al zitten ze in hetzelfde stopcontact.
Op het forum van TP-Link is dit al aangekaart, al een paar jaar gaande, maar TP-link reageert niet en laat de gebruikers barsten.

Ik stuur ze dus terug naar Amazon, wel jammer want ze waren storingsloos, maar om de paar minuten/uren Internet/verbindingen verliezen is ook niks.

Dan maar meteen veel betalen voor de Fritz!Powerline 1260E gaan, kosten wel 2x zo veel.....maar het is niet anders, kan geen anndere PowerLine+Wifi vinden die in 1 adapter zit.

Zodra ik ze heb zal ik over de banden draaien en rapporteren of ze storen, ik denk het niet want FritzBoxen houden ook al rekening met de amateurbanden.

_________________
Groetjes,

Bas.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 dec 2017, 15:55 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 105
Hoi Bas,

Zijn alle powerline producten van Fritz storingsvrij?
Ik heb in principe maar een eenvoudige oplossing nodig en de meest eenvoudige powerline adapter volstaat.

Misschien zijn er ook anderen die goede ervaringen hebben met beschikbare powerline adapters?

Thx, Peter

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 dec 2017, 18:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 828
Woonplaats: Hoogland
PLC's die nu verkocht worden moeten aan de EN50561-1 norm voldoen. Deze bevat permanente notches op o.a. de amateurbanden.

_________________
PH4X
Kijk ook eens op Hamnieuws.nl voor dagelijks nieuws en een actueel overzicht van alle repeaters - www.hamnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 dec 2017, 09:11 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1195
Woonplaats: Zuidbroek
Ik heb bezwaar aangetekend tegen de zonneweide die vd Valk tegenover mijn huis wil plaatsen vanwege waardevermindering huis en storing.

De gemeente belde en zei dat ze de leverancier hierna gevraagd hadden, maar die had nog nooit gehoord dat zonnepanelen / omvormers storing konden veroorzaken.
(Zegt iets over de leverancier, weet dus ook niet welke maatregelen hij moet nemen).
Ik heb aantal artikelen gemaild, oa van Veron en Robert. Nu maar afwachten.

Ps. Vd Valk heeft op deze lokatie de volgende projecten geprobeerd:
-golfbaan
-vakantiepark
-trainingsveld fc Groningen
-ziekenhuis.
En nu zonnepark!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 dec 2017, 10:18 
Offline

Geregistreerd: 19 sep 2015, 13:03
Berichten: 134
Van der Valk levert alleen montagesystemen. Geen zonnepanelen.
En het is niet die toekan.

http://www.valksolarsystems.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 dec 2017, 11:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 dec 2013, 11:06
Berichten: 449
Woonplaats: oldambt
Adrie_ schreef:
Van der Valk levert alleen montagesystemen. Geen zonnepanelen.
En het is niet die toekan.

http://www.valksolarsystems.nl/


IK denk dat het hier gaat om vd Valk Zuidbroek .
En die is het een en ander van plan .
En dat is dus de bekende toekan .
Ik woon er ( denk ik) ver genoeg van af .. maar ik snap compleet wat men bedoelt .


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 72 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling