Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 24 nov 2017, 15:47

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 05 okt 2012, 21:41 
Offline

Geregistreerd: 08 feb 2012, 08:41
Berichten: 507
PA3DAT dit gedrag noemt men de kat op het spek binden
ik kan me voorstellen dat je op een rust roest fora wel wat spek kan bakken ,maar zou er toch mee oppassen :wink:


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 okt 2012, 08:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3675
Woonplaats: Kampen
Woonerfje, ook nog veel sociale controle. En verschillende buren hebben een sleutel van ons
huis, al was het maar om een eind te kunnen maken aan de herrie! :D

Maar goed, zo'n meter veroorzaakt geen qrm is me inmiddels wel duidelijk. En woensdag
over een week komen de zonnepanelen, dus het zal me benieuwen of ik dit jaar weer een
PA-bekertje kan winnen... :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 nov 2016, 15:14 
Offline

Geregistreerd: 17 okt 2009, 10:52
Berichten: 7
Woonplaats: Geertruidenberg
Ik woon in een nieuwbouwwijk, waar al wel digitale meters worden toegepast maar nog geen slimme meters
Ik ben nu sedert 1 jaar gepensioneerd, en heb mijn radiohobby na bijna 10 jaar radiostilte, vanwege te drukke werkzaamheden, weer opgepakt.
Ik geniet weer met volle teugen van diverse vormen van communicatie op de HF banden en wil dat graag zou houden.

Als ik onderstaand artikel lees, dan wordt ik daar niet vrolijk van.

http://energiecommunity.eigenhuis.nl/pr ... mijn-hobby

Dus voor mij staat 1 ding vast. Geen slimme meter hier op dit QTH

_________________
Best 73, de Cor
PA0GTB


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 nov 2016, 20:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 211
Woonplaats: JO32CW
pa0gtb schreef:
Ik woon in een nieuwbouwwijk, waar al wel digitale meters worden toegepast maar nog geen slimme meters
Ik ben nu sedert 1 jaar gepensioneerd, en heb mijn radiohobby na bijna 10 jaar radiostilte, vanwege te drukke werkzaamheden, weer opgepakt.
Ik geniet weer met volle teugen van diverse vormen van communicatie op de HF banden en wil dat graag zou houden.

Als ik onderstaand artikel lees, dan wordt ik daar niet vrolijk van.

http://energiecommunity.eigenhuis.nl/pr ... mijn-hobby

Dus voor mij staat 1 ding vast. Geen slimme meter hier op dit QTH


Als u het artikel goed leest is er te lezen dat na het plaatsen van een Landis & Gyr meter het probleem verholpen is.
Ik hoor over de Landis & Gyr meters meer goede berichten. Dus als ik uiteindelijk niet onder een nieuwe meter uit kan komen zal ik zeker een aanvraag voor dit type meter indienen.

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 nov 2016, 20:59 
Offline

Geregistreerd: 31 dec 2005, 15:18
Berichten: 240
Woonplaats: Breda
Ik heb hier ook zo'n Landys & Gyr meter maar merk geen enkel verschil met de situatie vóór vervanging.

_________________
Carel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 nov 2016, 22:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005, 08:03
Berichten: 322
Woonplaats: Utrecht (JO22MC)
Hebben sinds kort ook een Landis & Geer slimme meter.
Ook geen enkele storing waar kunnen nemen.

Best 73 de PA3ANF

_________________
Amateurradio is a way of live...but live is more then amateurradio....


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 nov 2016, 11:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
Wij hebben een maand of 8 geleden verplicht een electronische meter door de strot geduwd gekregen(de prima werkende ferraris meter was zogenaamd afgekeurd), geen slimme maar wel electronisch, op miraculeuze wijze is ons stroomverbruik verdubbeld, de meter meet ook blindstromen en meer van die zaken als je er over klaagt dan krijg je de optie om voor een kleine 500 euro door de netwerkbeheerder je meter te laten controleren, enkel als de meter fout blijkt te zijn krijg je dat geld terug.

Maar dat is als een slager die zijn eigen vlees keurt en het blijkt dus dat de meters voordat ze geplaatst worden totaal NIET getest worden of ze ook goed werken, ze schuiven de problemen af op de gebruiker.

ik heb helaas ook een iskra meter, maar dan de niet slimme electronische versie.


Laatst bijgewerkt door PA3HMP op 06 nov 2016, 11:49, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 nov 2016, 11:40 
Offline

Geregistreerd: 28 jan 2010, 21:23
Berichten: 325
Nou denk niet dat het bij jou door de blindstroom komt die deze meter dan wel zou kunnen meten.Daar zullen we als partikulier weinig of geen last van hebben.
Maar ik betwijfel of een kwh meter blindstroom zou kunnen meten.
Waarom moeten bedrijven dan cos phi batterijen plaatsen?
Zou het goedkoper zijn om een slimme meter te plaatsen die de blindstroom ook meet.

Gr Jan


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 nov 2016, 11:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
volgens mij kunnen de simpele verbruiksmeters van de gamma ook al blindstroom meten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 nov 2016, 08:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jun 2013, 08:12
Berichten: 211
Woonplaats: JO32CW
PA3HMP schreef:
volgens mij kunnen de simpele verbruiksmeters van de gamma ook al blindstroom meten.


Ik heb zelf een DIN-rail KWh meter van Eastron bijgeplaatst.
Deze meet nagenoeg hetzelfde verbruik als mijn (nog) goedgekeurde ferrarismeter.
Deze meters meten alle stromen en ook terug geleverde wattjes van zonnepanelen :)

Deze meters zijn enkelfase en 3 fase te koop niet al te duur:

Afbeelding

_________________
http://qsl.net/pa1pdb/
nu PA1PDB van 1992 t/m 2011 PE1OYI


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2017, 17:25 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1280
Woonplaats: Brunssum
Op de Verispect website staat vermeld dat de activiteiten overgenomen zijn door Agentschap Telecom.

Nu het AT de meters keurt, is de Ferraris meter ( die met de draaischijf ) per direct en met terugwerkende kracht afgekeurd...

Je krijgt nu de Slimme meter dus gewoon door je strot geduwd.....

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2017, 19:13 
Offline

Geregistreerd: 19 jun 2007, 23:59
Berichten: 1977
We gaan het mee maken Egbert. Voorlopig was er recentelijk weer een pijnlijk stukje antie propaganda bij mevrouw Hertzenberg te zien op televisie.

Voorlopig geeft de overheid de consument nog de vrijheid om te kiezen, en dat is echt niet zo 1-2-3 teniet gedaan.
Vooralsnog, hier niet in huis en dat wil ik zo houden ook....

_________________
Een postzegelverzamelaar en zendamateur hebben een ding gemeen...bang voor wind!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 okt 2017, 21:55 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 624
pa0ejh schreef:
Nu het AT de meters keurt, is de Ferraris meter ( die met de draaischijf ) per direct en met terugwerkende kracht afgekeurd...


Administratief afgekeurd in de newspeak van AT. En dat krachtens de Metrologiewet uit 2006.

Mijn meter uit 1963 staat ook op de lijst, controle gaat steekproefsgewijs en de netbeheerder is verantwoordelijk voor de meter, niet de gebruiker. Je zal wel een digitale krijgen, maar hopelijk van de domme soort.

andre schreef:
pijnlijk stukje antie propaganda bij mevrouw Hertzenberg


Berekend verbruik blijkt geschat, niet gemeten. Verder het ping-pongen met mensen die wel opletten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 okt 2017, 13:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 jul 2011, 15:03
Berichten: 1623
Woonplaats: Lage Mierde
ik heb ook mee gedaan met kassa, 'oplossing' van de netwerkbeheerder is komen meten, duurt ongeveer een uurtje gemeten wordt met een meter die ook gene echte rms meting doet dus dit is volledig nutteloos aangezien die ook niet correct meet, echt een slager die hun eigen vlees keurt.

de enige juiste methode zou zijn een echte rms meting over de duur van een week, dan kun je verschil zien, maar dat is natuurlijk niet in het voordeel van de netwerkleverancier dus dat zullen ze niet zo maar doen.

enige hoop die ik nu nog heb is dat ze het in 2019 verplicht stellen en er dus verplicht een slimme meter komt die mijn domme electronische meter vervangt en het dan een goede slimme meter is, maar voor het zelfde geld krijg je er een die nog slechte ris en meer meet.

ik vraag me af of ik de slimme gasmeter in 2019 tegen kan houden, die is namelijk nog niet zo lang geleden vervangen, ik zal alles in het werk stellen om die te behouden anders heb ik straks de kans dat ook die dubbel gaat meten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 nov 2017, 20:09 
Offline

Geregistreerd: 26 apr 2008, 18:07
Berichten: 309
Woonplaats: Oude Tonge
Ik krijg over een paar weken deze slimme meter,
Iskra AM550-ED1 gen 5.0

Moet ik al gaan beven in een hoekje??


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PE1KL en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling