Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 jun 2017, 17:28

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 28 aug 2016, 11:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3492
Woonplaats: Kampen
Hoi,

N1MM stuurt de cluster-meldingen uit het Telnet-scherm NIET automatisch door naar mijn bandmap. Dat los ik op door zo nu en dan
het clustercommando "sh/dx 100 on 20m" te geven, dan plempt ie mijn bandmap in één keer weer vol. Maar blijft lastig...
Wie kan mij helpen: hoe zet ik dat automatisch doorsturen weer aan?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 28 aug 2016, 13:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3492
Woonplaats: Kampen
Niemand?

Net YO DX-cw afgesloten. Jammer, 99 qso's, kom ik er net eentje tekort voor de afdelingscompetitie...
Nou ja, 3 punten erbij is ook mooi. :D

Bijlage:
YO-DX-cw.jpg
YO-DX-cw.jpg [ 311.31 KiB | 888 keer bekeken ]

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 28 aug 2016, 14:11 
Offline

Geregistreerd: 19 nov 2009, 21:01
Berichten: 133
Woonplaats: Den Haag
PA3DAT schreef:
Hoi,

N1MM stuurt de cluster-meldingen uit het Telnet-scherm NIET automatisch door naar mijn bandmap. Dat los ik op door zo nu en dan
het clustercommando "sh/dx 100 on 20m" te geven, dan plempt ie mijn bandmap in één keer weer vol. Maar blijft lastig...
Wie kan mij helpen: hoe zet ik dat automatisch doorsturen weer aan?



Normaal zou dit zo moeten werken,ik werk zelf met N1MM logger+ moet ik zeggen.
Misschien dat dxclusters met verschillende protocollen werken ?
Ik gebruik altijd het cluster van PA1RBZ en dan wordt het zo doorgeschoten.Zelf heb ik geen speciale settings hoeven te doen om het op de bandmap te krijgen.

_________________
Doe niet iets wat ik ook niet zou doen ! en ... je hebt geen domme vragen wel domme antwoorden. :wink:

http://www.pa3hgt.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 28 aug 2016, 14:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3492
Woonplaats: Kampen
Ik gebruik ook N1MM+, gewoon de laatste versie, volledig ge-update. En ik gebruik óók het cluster van PA1RBZ.
Mijn N1MM logt automatisch in bij PA1RBZ, dat begint dan gewoon te lopen. Maar mijn bandmap blijft geheel leeg!

Alleen als ik zo'n commando geef in de bovenregel van het cluster, bijv. sh/dx 100 on 20m, dán verschijnen ze
opeens in de bandmap! En als ik dan verder niets doe, dan is de bandmap na een uurtje of zo ook weer leeg...
Dus ik herhaal dat commando elke 10 tot 15 minuten, in de tussentijd is het echter niet actueel.

Het moet ergens in de instellingen van N1MM zitten... :?

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 29 aug 2016, 11:14 
Offline

Geregistreerd: 14 nov 2007, 18:56
Berichten: 1170
Woonplaats: Zuidbroek
Heb je bij het Telnet Window:
1.tab Band/modes de banden en mode aangevinkt?
2. Filters (zie ook help why don't I see spots onderaan).


Kees


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 29 aug 2016, 11:55 
Offline

Geregistreerd: 21 nov 2011, 21:36
Berichten: 192
Zie je wel spots in het telnet scherm? Dan in de bandmap met rechter muisknop kliken en instelling Telnet na lopen. Waarschijnlijk per ongeluk een filter aan gezet of zo.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 29 aug 2016, 17:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3492
Woonplaats: Kampen
Ja, het Telnet-scherm loopt wel gewoon, daar is niets mee aan de hand.
Ik ga n.a.v. jullie tips die filterinstellingen nalopen!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 04 sep 2016, 20:03 
Offline

Geregistreerd: 30 sep 2014, 12:05
Berichten: 83
Woonplaats: Vlaams Brabant
Ik ben zeer benieuwd naar een mogelijke verklaring of oplossing.
N1MM wordt bij onze club ook gebruikt tijdens de contesten, en bij de vorige IARU contest was dit probleem niet bestaande.
Nu hebben we dit weekend meegedaan met de 2m contest, en ook hier is dit fenomeen opgetreden.

Aangezien dat we de desbetreffende computers en N1MM software enkel tijdens contesten gebruiken, moesten we uiteraard N1MM updaten... ons vermoeden is dus ook dat er mogelijks iets uitgeschakeld is bij de update.

Ik heb de raadgevingen van de anderen ook gevolgd, maar voorlopig zonder resultaat...
enige oplossing is inderdaad regelmatig op de SH/DX knop boven op de bandmap te drukken, maar dit "werkt" niet lekker.

73,
Kevin ON5DRE.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Vraagje N1MM
BerichtGeplaatst: 10 sep 2016, 22:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3492
Woonplaats: Kampen
Ik heb iets veranderd bij die filter-instellingen, dat is een tab bovenaan het Telnet-window. Ik weet niet
meer precies wát ( :oops: ) maar het werkt weer!

Iedereen bedankt voor de tips!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling