Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 29 jun 2017, 11:33

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 30 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 24 maart 2015, 21:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 527
Woonplaats: Roodeschool
N1MM+ is natuurlijk een geweldige contestlogger.
Alleen is de Amerikaanse losse schermpjes software een beetje irritant.

De 1 heeft het zo en de ander zo. Wat is nu de meest ergonomische setup van die schermpjes? Wat moet je er absoluut hebben staan en wat kan je weglaten? Ik neem als voorbeeld maar voor de komende CQWW WPX SSB.

Ik heb er eigenlijk altijd een gevecht mee en zelfs tijdens het contesten zint het me nooit. Dan probeer ik wel eens wat waar het meestal alleen maar slechter van word en dat kost uiteraard weer kostbare tijd.

Ben benieuwd of iemand hier een duidelijke zienswijze (indeling) op heeft gevonden.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 maart 2015, 21:59 
Offline

Geregistreerd: 30 apr 2005, 17:09
Berichten: 548
Woonplaats: Winsum (Gr)
Zou het zo ongeveer doen. Kijken waar je de multie's kunt vinden.

Peter


Bijlagen:
screenshot.jpg
screenshot.jpg [ 301.41 KiB | 1488 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 maart 2015, 22:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 527
Woonplaats: Roodeschool
Bedankt Peter, ga ik eens proberen. Tot nu toe had ik de bandmap altijd aan de zijkant, maar in het midden is ook niet gek.
Heb jij ook dat je niet alle DX clusters kan connecten? Ik heb er maar een paar die het doen.

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 maart 2015, 22:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4526
Woonplaats: Aalst - Waalre
Er is voor de DX clusters een los update bestand. Meer dan de helft van de Nederlandse clusters in de standaard lijst kloppen niet of zijn zelfs helemaal weg.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 24 maart 2015, 23:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3497
Woonplaats: Kampen
Ik gebruik in Win7 een klein programmaatje waarmee je die Windows naadloos aan elkaar kunt plakken.
Het is freeware, maar ik weet zo de naam niet meer. Kan het morgen wel opzoeken.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 00:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3424
Woonplaats: JO22NB
PE2AAB schreef:
Er is voor de DX clusters een los update bestand. Meer dan de helft van de Nederlandse clusters in de standaard lijst kloppen niet of zijn zelfs helemaal weg.


Nieuwe lijst geimporteerd maar krijg geen telnet connect opgezet. Welke call is nog bruikbaar?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 01:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4526
Woonplaats: Aalst - Waalre
Pi4cc maar ik heb wel de juiste url van de website af moeten halen en aan moeten passen in N1Mm

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 17:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 527
Woonplaats: Roodeschool
Citaat:
Ik gebruik in Win7 een klein programmaatje waarmee je die Windows naadloos aan elkaar kunt plakken.
Het is freeware, maar ik weet zo de naam niet meer. Kan het morgen wel opzoeken.


Ja ik weet het Aloys, maar dat zoek ik niet echt. Het gaat om de plaats van de schermpjes. De indeling van Peter is zo gek nog niet.

Citaat:
Pi4cc maar ik heb wel de juiste url van de website af moeten halen en aan moeten passen in N1Mm


Kun je ons die URL ook geven Rick?

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 17:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4526
Woonplaats: Aalst - Waalre
Maar natuurlijk ;-)

Citaat:
dxc.pi4cc.nl:8000


Gevonden op http://www.pi4cc.nl/dxcluster

In N1MM+ staat nog een verkeerde URL. Kun je aanpassen in een van de tabjes van het cluster in N1MM+.

Ga naar het 'Telnet' venster
Bijlage:
clusterN1mm2.jpg
clusterN1mm2.jpg [ 59.04 KiB | 1376 keer bekeken ]


Vervolgens klik je op 'Edit List' onder het tabje 'Clusters'. Hier kun je dan de URL wijzigen.
Bijlage:
clusterN1mm3.jpg
clusterN1mm3.jpg [ 52.33 KiB | 1376 keer bekeken ]

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 18:30 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3424
Woonplaats: JO22NB
Ik heb het cluster nu ook werken. :D

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 18:45 
Offline

Geregistreerd: 30 apr 2005, 17:09
Berichten: 548
Woonplaats: Winsum (Gr)
Gefeliciteerd Tjeerd.

Peter


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 23:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3497
Woonplaats: Kampen
En een groooooote monitor (Full HD) is natuurlijk ook érg plezierig! Ik heb er nu twee naast elkaar, voor
de hobby. Op de linker zie je mijn indeling: banddinges rechts, log-invulscherm centraal

Afbeelding

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 25 maart 2015, 23:24 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3497
Woonplaats: Kampen
Hier nog wat duidelijker een iets andere indeling:

Afbeelding

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 maart 2015, 15:27 
Offline

Geregistreerd: 26 maart 2011, 08:27
Berichten: 59
Woonplaats: Cuijk
Hallo Aloys,


Mooie setup zo.

Wat is het programma?
Ik gebruik in Win7 een klein programmaatje waarmee je die Windows naadloos aan elkaar kunt plakken.

_________________
HF/6m: FTDX5000 , TS-480SAT, ACOM1000, Hexbeam,Rotary dipole 30m,Trap dipole 30/40/80, Inv L 160.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 26 maart 2015, 17:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3497
Woonplaats: Kampen
Het programmaatje heet allSnap, zie http://ivanheckman.com/allsnap/

Ik gebruik de 1.50 Beta-versie onder Windows 7 en het werkt perfect. Bij het opstarten nestelt ie zich
rechtsonder in de system tray.

Demootje op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sxMBUmqAhJw

Ik heb 'm ingesteld op 6 pixels. Hij plakt windows aan elkaar en aan de desktop zogauw ze binnen die
marge van 6 pixels van elkaar komen. Ideaal bij N1MM, dan zitten ze exact aan elkaar zonder kier en
zonder dat ze elkaar overlappen.

In N1MM heb ik de positie van de Windows ook gesaved, via Tools > Save window positions.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 30 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling