Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 20 jul 2017, 15:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 08 aug 2016, 22:17 
Offline

Geregistreerd: 25 okt 2015, 17:09
Berichten: 18
sat gebruikers probeer eens over UKUbe-1 sat te werken het is mij opgevallen dat er weinig stations
QRV zijn de downlink is na gelang wat voor soort antenne je gebruikt behoorlijk sterk.
Je moet deze sat met de antenne goed volgen als je er een paar graden langs zit wordt het signaal al een stuk minder hij is goed met 5 a 10 watt te werken.
Je kunt met deze het is op het randje Japan me werken ik heb er verschillende gehoord en gewerkt.
Veel succes.

Pe1nil


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 09 aug 2016, 07:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3437
Woonplaats: JO22NB
Geweldig resultaat OM.

Ik "luister" wel eens een dagje met de telemetrie mee. Is hier ook al meer over gepost.

viewtopic.php?f=18&t=15233

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 09 aug 2016, 22:09 
Offline

Geregistreerd: 08 apr 2010, 10:59
Berichten: 177
Bedankt voor de tip Cor.

CU on the sats, 73
Hans


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 05:59 
Offline

Geregistreerd: 25 okt 2015, 17:09
Berichten: 18
PE1BVQ schreef:
Bedankt voor de tip Cor.

CU on the sats, 73
Hans


Graag gedaan Hans


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 09:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 jan 2010, 00:08
Berichten: 436
Woonplaats: Drieborg
Als ik in Orbitron kijk, nadat ik een update van de TLE's heb gedaan dan zie ik deze sat niet verschijnen in de lijst aan de rechterzijde.
Staat hij daar onder een andere naam, of hoe vindt ik deze in de lijst?

Ik ben geen vaste gebruiker van de sats maar heb wel een compleet station staan om er over te werken.
Elke keer als ik Orbitron opstart loop ik hier weer tegen aan, het updaten en nieuwe sats vinden.

Hoe gaat dit alweer??

Johan.

_________________
member IBP project

www.pe9dx.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 10:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 jan 2010, 00:08
Berichten: 436
Woonplaats: Drieborg
Heb het alweer gevonden hoe het moet.

Laad TLE -> ctrl knop ingedrukt houden -> met muis b.v. aanklikken amateur, cubesat etc

Nu komen aan de rechterzijde alle sats te staan en staat UKUbe-1 ook erbij en kun je deze kiezen.
Wel er even aan denken voor dat je afsluit deze nieuwe .ini gegevens opslaan anders ben je ze bij de volgende keer opstarten weer kwijt.

Johan.

_________________
member IBP project

www.pe9dx.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 12:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 okt 2009, 18:46
Berichten: 136
Woonplaats: JO21LO
Bedankt voor deze tip! had er zelf niet over nagedacht dat dit op deze manier kon :oops:

_________________
Aan de rand van een afgrond is een stap voorwaarts meestal geen vooruitgang.

73, Alex.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 17:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 672
Woonplaats: JO21ho
PE1NIL schreef:
sat gebruikers probeer eens over UKUbe-1 sat te werken het is mij opgevallen dat er weinig stations
QRV zijn de downlink is na gelang wat voor soort antenne je gebruikt behoorlijk sterk.

Je kunt met deze het is op het randje Japan me werken ik heb er verschillende gehoord en gewerkt.
Veel succes.

Pe1nil


Kun je voorbeeld van een pass geven waarbij Japan ook in de footprint zit/zat?

73 Jan

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21ho
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 17:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3437
Woonplaats: JO22NB
PE0SAT schreef:
Kun je voorbeeld van een pass geven waarbij Japan ook in de footprint zit/zat?

73 Jan


Peter, 2E0SQL claimt dat hij met Japan heeft gewerkt.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 10 aug 2016, 18:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 672
Woonplaats: JO21ho
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
PE0SAT schreef:
Kun je voorbeeld van een pass geven waarbij Japan ook in de footprint zit/zat?

73 Jan


Peter, 2E0SQL claimt dat hij met Japan heeft gewerkt.


Ukube-1 heeft een 650km hoge zon synchrone baan en ik heb wat simulaties gedaan,
maar kan geen enkele footprint vinden waarbij Nederland en Japan er beide inzitten.
Dus ben nieuwsgierig of ik iets over het hoofd zie.

73 Jan

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21ho
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 11 aug 2016, 21:12 
Offline

Geregistreerd: 08 apr 2010, 10:59
Berichten: 177
De eerste QSO's over UKUBE-1 heb ik afgelopen dagen gemaakt en het is een zeer prettige sat om er over heen te werken. Mooi strak signaal en inderdaad goed aan te sturen met laag vermogen. Ik vind hem persoonlijk iets beter dan de XW's
Wat Cor al aangaf, het is nog erg rustig maar dat zal komende tijd best wel verbeteren.

73 Hans, PE1BVQ


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 11 nov 2016, 22:05 
Offline

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 684
Woonplaats: Avenhorn
Van de week ben ik er ook achter gekomen welke sat er nou steeds voorbij kwam, nadat er een andere sat LOS was, deze dus :)
Weet iemand ook of 13cm actief is van deze satelliet?
Morgen wil ik mijn 13cm spullen weer in het mastje hangen.

_________________
PD5DJ - Björn - QTH Avenhorn- Grid JO22LO- http://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: sat UKUbe-1
BerichtGeplaatst: 11 nov 2016, 22:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 672
Woonplaats: JO21ho
PD5DJ schreef:
Van de week ben ik er ook achter gekomen welke sat er nou steeds voorbij kwam, nadat er een andere sat LOS was, deze dus :)
Weet iemand ook of 13cm actief is van deze satelliet?
Morgen wil ik mijn 13cm spullen weer in het mastje hangen.


Hallo Bjorn,

Nee alleen 2m en 70cm - Het kan trouwens zijn dat als het TLM bakken actief wordt je de downlink even kwijt bent. Bekend probleem en "by design" ;-)

73 Jan PE0SAT

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21ho
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling