Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 aug 2017, 23:11

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 02 jun 2015, 15:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
PA1LH schreef:
Wederom geluisterd en niks, noppes, nada.


Ik ook niet meer Leon.

Heb internet al afgespeurd maar verder nergens terug dat deze satelliet aan en uit wordt geschakeld.

Mogelijk weet Jan, PE0SAT, hier iets meer over.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 02 jun 2015, 16:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 dec 2005, 18:19
Berichten: 672
Woonplaats: JO21ho
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
PA1LH schreef:
Wederom geluisterd en niks, noppes, nada.


Ik ook niet meer Leon.

Heb internet al afgespeurd maar verder nergens terug dat deze satelliet aan en uit wordt geschakeld.

Mogelijk weet Jan, PE0SAT, hier iets meer over.


Hallo Tjeerd en andere lezers.

Ik had het in het FUNcube-1 onderwerp al eens verteld ;-)

Kort, neen we weten niet wanneer FUNcube-2 actief is, het enige wat tot nu toe altijd actief is,
is het UKube-1 CW baken wat lager in frequentie zit.

73 Jan PE0SAT

_________________
Call: PE0SAT
Location: JO21ho
Website: PE0SAT


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 02 jun 2015, 17:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
PE0SAT schreef:
Hallo Tjeerd en andere lezers.

Ik had het in het FUNcube-1 onderwerp al eens verteld ;-)

Kort, neen we weten niet wanneer FUNcube-2 actief is, het enige wat tot nu toe altijd actief is,
is het UKube-1 CW baken wat lager in frequentie zit.

73 Jan PE0SAT


Dan is dat even aan mij voorbij gegaan. :D

Bedankt voor de aanvulling. Ik ga eens naar het baken luisteren.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 12 jun 2015, 17:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
PA1LH schreef:
Ja ik denk dat ik heel in het begin de instellingen nog niet goed had staan.
Hier kwam het signaal ook niet erg hard door moet ik zeggen.
Volgende keer de verticaal eens proberen, had nu de qfh ingeschakeld staan.


Leon,

Ik heb gisteravond even wat geprobeerd met het Dashboard.
Zie plaatje, gekozen voor de instellingen van Ukube-1. Op het moment dat AO-73 over kwam werd dit netjes als FUNcube-1 geregistreerd en naar het warehouse geüpload. Daar achteraan kwam Ukube-1, hier heb ik niets van waargenomen.

Je hebt dus, zonder dat je het wist signalen van Ukube-1 ontvangen en geüpload naar het bijbehorende warehouse.


Bijlagen:
Ukube1.jpg
Ukube1.jpg [ 188.28 KiB | 1029 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 13 jun 2015, 10:36 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Kijk, mysterie opgelost :)

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 14 jun 2015, 11:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Nadat ik de telemetrie van AO-73 ontvangen had wilde ik Ukube 1 weer proberen, zie daar, de satelliet was actief.

Op een gegeven moment hoorde ik alleen een toon en zag links onder in het beeld "FC1 EM" daarna schakelde het weer terug.
Op dit moment werd er als vermogen 0mW doorgegeven.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Ukube1
ukube1.jpg
ukube1.jpg [ 210.34 KiB | 993 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 14 jun 2015, 13:30 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Laatste dagen weinig tot geen tijd gehad om met de sats bezig te zijn. Komende week weer eens kijken.

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 14 jun 2015, 22:11 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Zojuist nog even geluisterd of ik de ukube-1 kon horen, en jawel. Welgeteld maar 1 frame kunnen opvangen, maar was wel leuk om ukube-1 ook eens echt te horen.
Teller staat nu op 68 frames in totaal.

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 14 jun 2015, 22:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Ik heb ook meegeschreven, zie plaatje.

Ergens heb ik gelezen dat voor deze satelliet de gegevens niet goed in het dashboard worden weergegeven. Reverse power is bijvoorbeeld meer dan Forward.
16 frames, hierbij heb ik de indruk dat je bij deze satelliet er minder signaal nodig is om het dashboard te laten decoderen.


Bijlagen:
Ukube 1.jpg
Ukube 1.jpg [ 318.21 KiB | 959 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 21 jun 2015, 08:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Gisteravond weer telemetrie van deze satelliet ontvangen.

Op deze pagina is te lezen dat de transponder inmiddels ook werkt.


Bijlagen:
ukube1.jpg
ukube1.jpg [ 223.54 KiB | 900 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 21 jun 2015, 09:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Correctie!

Ik heb een screenshot van de verkeerde pagina gemaakt. Transponder is niet in bedrijf.

Excuses voor de verkeerde berichtgeving, ik kan het niet meer corrigeren in het bovenstaande bericht. :oops:

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 20 jul 2015, 21:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Vanavond heb ik ook weer telemetrie ontvangen van UKUBE-1. Gezien de waardes vermoed ik dat deze niet correct zijn.

Op deze pagina lees ik geregeld dat de telemetrie "invalid" is.
http://warehouse.funcube.org.uk/realtim ... 1#tabs-eps

Zo is de "forward power" minder dan de "Reverse power".


Bijlagen:
UKUBE1.jpg
UKUBE1.jpg [ 293 KiB | 825 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 20 jul 2015, 23:18 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Net toch nog 16 frames kunnen vangen. Rare is dat ik maar 1x telemetrie gegevens tevoorschijn zag komen, daarna niks meer, maar wel onder in beeld kunnen zien dat er 16 frames binnen waren gekomen.
Het werkt blijkbaar toch niet helemaal zoals zou moeten met de ukube-1.
daarbij heb ik zo rond de 145.916 tot 145.913 een irritante storing zitten die het signaal soms wat wegdrukt.

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 20 jul 2015, 23:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3451
Woonplaats: JO22NB
Leon,

Die storing heb ik ook, wordt een stuk minder als ik de PLC uit de muur haal.

Het was een overkomst die weer vreemde waardes laat zien. Op een gegeven moment hoorde ik een carrier van de satelliet waarna de telemetrie weer terug kwam.
Wat ik niet duidelijk heb is of het uitzenden van telemetrie bij deze satelliet door een grondstation aan of uit wordt gezet. Dan hoor je weer een tijdje niets en dan is deze er weer.

De fine tuning van de UKUBE1 is hier nu ook compleet.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: UKUBE1
ukube1.jpg
ukube1.jpg [ 292.31 KiB | 819 keer bekeken ]

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: UKUBE-1
BerichtGeplaatst: 20 jul 2015, 23:50 
Offline

Geregistreerd: 24 nov 2012, 13:44
Berichten: 960
Woonplaats: JO11TM
Dat van dat rare signaal had ik hier ook. Ene keer was ie aardig te horen, dan viel ie weer weg, dan kwam ie weer terug.
Is al net zo'n raar signaal als de funcube. Die had vanavond ook weer zo'n zwabberend signaal.
Zou het soms komen doordat die cube sats snel rond draaien dat daardoor het signaal raar doet?

_________________
Leon - PA1LH.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 39 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling