Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

SSB phone aanroep frequenties HF banden
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=17&t=14347
Pagina 1 van 1

Auteur:  PA1GVZ [ 28 nov 2014, 21:48 ]
Berichttitel:  SSB phone aanroep frequenties HF banden

Ik ben nu een kleine 2 jaar weer actief als zendamateur. Vooral de digitale modi houden mij bezig op de hf banden. Zo nu en dan een enkele
keer met phone om tijdens een contest iemand een rapportje te geven. Met de digitale modi zijn er redelijk vaste frequenties in gebruik waardoor je bij goede condities een cq van een verre bestemming direct kan beantwoorden. En hierdoor vaak onverwachts een mooie verbinding maakt. Met phone heb ik het idee dat je continue over de band moet draaien en dus geluk moet hebben dat je op het juiste moment op de juiste frequentie moet luisteren. Ik weet dat er wel wat frequenties zijn aangewezen als oproep frequentie maar heb het idee dat er meerdere informele frequenties zijn. Wellicht kan iemand mij met de nodige ervaring wat tips geven waar te luisteren, want ook een mooie dx met phone geeft toch ook de nodige voldoening :) .

73, Gert

Auteur:  PA3EYC [ 29 nov 2014, 12:49 ]
Berichttitel:  Re: SSB phone aanroep frequenties HF banden

Gert,
zover ik weet zijn er geen 'formele' aanroepfrequenties. Zowel voor Phone als CW.
Er zijn wel wat frequenties afgesproken voor qrp en IOTA enz. maar daar is niets formeels aan.

Wanneer je in phone (of CW) mooie verbindingen wilt maken raad ik je aan één van de vele DX clusters te gebruiken. Daar kan je zien waar, voor jou, mooie DX zit.
De meeste elektronische logboek programma's hebben de mogelijkheid voor een Telnet cluster. Kijk in de handleiding hoe je dat in moet stellen.
Heb je geen elektronisch logboek programma kan je gewoon HIER op internet kijken. Door de filters te gebruiken kan je die banden bekijken die voor jou interessand zijn.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/