Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 okt 2017, 01:25

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 12:43 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Om de audio van de MIC via de set hoorbaar te krijgen heb je de PTT functie nodig. De audio staat bij (bepaalde) MIC's dan toch altijd "open/aan" ?

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 13:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4645
Woonplaats: Aalst - Waalre
Om wat voor radio gaat het? Heb je toevallig een monitor functie?

In de luchtvaart monitoren we ons signaal ook over de headset.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 16:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Het gaat dus om de audio die vanaf de MIC komt en hoorbaar wordt bij een tegenstation in TX.

Het is wat lastig te omschrijven maar wat ik bedoel is. De MIC staat toch altijd "aan" alleen wanner je zend (TX) gaat het ontvangen geluid, via het element, de ether in ?

Ik wil namelijk zelf een simpele switch maken. Mijn idee is om de audiodraad gewoon rechtstreeks naar beide sets laten gaan terwijl de audioground, commonground, tx en voeding via de schakeling.

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 18:50 
Offline

Geregistreerd: 04 okt 2013, 13:46
Berichten: 376
Woonplaats: O.N. country
Dat kan je vrees ik niet zomaar doen, want er zijn microfoons (condersator type) die hebben een spanning nodig om te functioneren.
Mocht die spanning via de audio draad gaan en je knoopt ze aan elkaar dan zou je wel eens 2 sets om zeep kunnen helpen.

Waarom neem je niet een schakelaar die de microfoon compleet kan omschakelen op alle aders?
Dan loopt je ook geen kans dat het mis gaat.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 19:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
@ON2NSV
Ik heb nog geen 7 polige schakelaar kunnen vinden. :wink:

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 19:57 
Offline

Geregistreerd: 04 okt 2013, 13:46
Berichten: 376
Woonplaats: O.N. country
Ik heb even gezocht voor je en ik dacht aan zoiets:

Afbeelding

http://www.supermoduul.com/main/product ... hakel.html

Halverwege de pagina staan ze, maar ik denk dat de betere elektronica zaak ze wel heeft of kan bestellen.
Vroeger zaten deze massaal in transistor en buizen toestellen, tegenwoordig zie je ze niet veel meer.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 20:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Ik zal eens kijken want dit is vrij grof helaas. Ik heb nog wel een andere optie en zal die eerst even bekijken.

Bedankt voor de tip in ieder geval.

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 20:19 
Offline

Geregistreerd: 04 okt 2013, 13:46
Berichten: 376
Woonplaats: O.N. country
Anders pak je gewoon een micro-relais, dat is klein maar heeft wel voeding nodig, mogelijk kan je die voeding via de plug zelf halen, of anders leg je een draadje naar je hoofdvoeding.
Enig nadeel, het heeft voeding nodig om te schakelen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 okt 2013, 20:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 jan 2013, 19:46
Berichten: 348
Woonplaats: Veenendaal
Ik zou het inderdaad laten schakelen met relais. Als ik je goed begrijp wil je één microfoon schakelen over 2 verschillende sets. Dit heb ik zelf een aantal maanden geleden ook gemaakt en werkt perfect. Met een voetschakelaar bedien ik de relais die de microfoon en PTT schakelen naar de verschillende sets.

Voor de ene set heb ik trouwens een wisselschakel relais gebruikt omdat ik de handmike ook nog aangesloten had en die af en toe ook wilde gebruiken.


Bijlagen:
Opmerkingen bij bestand: Het geheel ziet er dan zo uit. de switch is om te schakelen tussen de transceivers.
digimodem2.jpg
digimodem2.jpg [ 244.33 KiB | 2116 keer bekeken ]
Opmerkingen bij bestand: Ik heb er ook nog een digimodem in gestopt voor PSK, maar het gaat om het deel binnen de rode cirkel.
digimodem3.jpg
digimodem3.jpg [ 81.51 KiB | 2116 keer bekeken ]

_________________
73, Hans
PD7H
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 okt 2013, 09:52 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Ik ben inmiddels al begonnen met mijn eerste idee, wat eigenlijk een alternatief is voor wat ik mooier had gevonden. Onderdeeltjes heb ik klaar liggen maar eerst wat gaatjes boren en dan het een en ander op papier om geen vergissingen te maken bij het monteren en aansluiten :wink: (geen garantie)

Ok, het wordt welliswaar met twee schakelaars maar daar kan ik wel mee leven want gebruiken zal toch heel weinig zijn. Daarom wil ik er ook niet teveel geld in steken. Nu gebruik ik alles wat ik heb liggen.

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 okt 2013, 11:45 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2132
Woonplaats: JO21XX
Als het twee identieke schakelaars die tegelijk omgezet moeten worden kan je overwegen ze mechanisch aan elkaar te zetten. Dan kan je ze eigenlijk niet verkeerd laten staan omdat je ze simultaan bediend.

Ik ken deze oplossing uit de audiowereld waar soms faders van mengtafels met een plastic profieltje aan elkaar gezet worden om zo een stereo-fader te creëeren.

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 22 okt 2013, 18:36 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Ik maak het met ledjes in twee kleuren.

rechts:
1x geel voor spanning/audio/tx = set 1
1x groen voor spanning/audio/tx = set 2

links:
1x geel voor gnd
2x groen voor up/down/audio gnd/gnd = set 2

Is er niet de juiste combinatie gekozen dan werkt er niets. (als het goed is :wink: )

1x geel + 1x geel = set 1
1x groen + 2x groen = set 2

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 nov 2013, 16:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1610
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
De schakeling is inmiddels voor elkaar in een doosje gecombineerd met de zelfbouw externe signaalmeter voor de FT-857D. Ik heb gebruik gemaakt van een schakelaar zoals opgemerkt werd door ON2NSV, waarvoor dank.

http://www.hamrad.nl/2013/algemeen/zelfbouw/index9.php

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (438.5875 MHz)
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling