Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 07 dec 2019, 12:59

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 20 mei 2019, 20:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 mei 2019, 11:40
Berichten: 2
Woonplaats: Noordwijkerhout
Wie O wie kan mij helpen.

Vroeger had ik de ICOM IC-7200 en was het werken met JT65 en FT8 kinderspel. Sinds kort ben ik overgestapt op de Yaesu FT-950 en krijg ik het geheel niet aan de praat. B.v. in FT8, als ik op een CQ reageer gaat de zet wel zenden maar als ik op de mic tik (:-)) slaat mijn meter, hij zend dus geen data signaal uit. Moet ik in die FT-950 nog iets instellen. Ik heb al gegoogeld maar kan nergens het antwoord vinden en zit ik er over te denken om die FT-950 om te ruilen voor een 7200.

De drivers zijn geinstaleerd dus daar ligt het probleem niet.

PD4P


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2019, 21:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3825
Woonplaats: JO22NB
Hallo,

Hoe is de set met de pc verbonden m.b.t. de audio?

Ik heb een FT950 en gebruik een Signalink modem. Deze is via de accessoires plug op de achterkant aangesloten.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Laatst bijgewerkt door PA3GNZ, Tjeerd op 20 mei 2019, 21:34, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2019, 21:24 
Offline

Geregistreerd: 19 sep 2018, 09:48
Berichten: 209
Volgens Yaesu is de SCU-17 een Yaesu product.

De FT-991A heeft zelfs een SCU-17 ingebouwd. Die instellingen kan ik geven. De instellingen van een FT-450D met een externe microHAM interface kan ik ook geven. De SCU-17 en de microHAM hebben CAT instellingen nodig.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 04:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 mei 2019, 11:40
Berichten: 2
Woonplaats: Noordwijkerhout
De instelling van WSJT-X:

Serial Port: COM5
Baud Rate: 4800
Data Bits: Default
Stop Bits: Default
Handshake: Default
PTT Method: CAT
Mode: USB
Split Operations: None

Er is in de set niets in het menu aangepast. Zoals ik al zei........Test Cat word na verloop van tijd groen en bij Test PTT gaat de set ook zenden alleen zend hij de gheluiden uiot de microfoon uit ipv FT8 iod.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 06:36 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
Verkeerde audio kaart ingesteld?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 07:08 
Offline

Geregistreerd: 07 jan 2011, 22:19
Berichten: 2324
Woonplaats: JO21XX
Of verkeerde audioingang op de set geselecteerd?

_________________
.... But will it blend?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 11:54 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1444
Woonplaats: Oldebroek
PA3BAS schreef:
Of verkeerde audioingang op de set geselecteerd?


Dat lijkt duidelijk , want tikken op de mike geeft modulatie.
Zie gebruiksaanwijzing !

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 12:01 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 mei 2012, 19:16
Berichten: 155
Beëlzebub schreef:
Wie O wie kan mij helpen.

Vroeger had ik de ICOM IC-7200 en was het werken met JT65 en FT8 kinderspel. Sinds kort ben ik overgestapt op de Yaesu FT-950 en krijg ik het geheel niet aan de praat. B.v. in FT8, als ik op een CQ reageer gaat de zet wel zenden maar als ik op de mic tik (:-)) slaat mijn meter, hij zend dus geen data signaal uit. Moet ik in die FT-950 nog iets instellen. Ik heb al gegoogeld maar kan nergens het antwoord vinden en zit ik er over te denken om die FT-950 om te ruilen voor een 7200.

De drivers zijn geinstaleerd dus daar ligt het probleem niet.

PD4P


Moet die set niet op een digitale mode staan, ik heb alleen een FT-817 om te vergelijken, maar als ik daar op de mic tic als die in packet (FM) of Digi (SSB) staat dan moduleert die niks.


Daarmee mijn vraag of je in de juiste mode aan het werken bent.


Bijlagen:
ft-950.PNG
ft-950.PNG [ 74.98 KiB | 939 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 15:44 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 862
Stel de set in op DATA Menu 114
Kies VOX in WSJT-X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 16:15 
Offline

Geregistreerd: 19 sep 2018, 09:48
Berichten: 209
Waarom zou men VOX instellen als er een werkende CAT-verbinding is? PTT via CAT is nog steeds de betere methode.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2019, 16:24 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 671
Moet ook wel in digi mode staan.
mijn ft 950 is wel al een tijd de deur uit,maar dar herinner ik me nog ervan.
Met een scu had ik problemen, met een signalink niet.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 27 mei 2019, 22:10 
Offline

Geregistreerd: 24 apr 2019, 15:54
Berichten: 47
Woonplaats: Hooghalen
Hoi,

Mijn FT897D had zelfde probleem, bij mij was het ook het probleem dat hij niet in DIG mode stond. Toen ik dat had gedaan was
het probleem opgelost en werkt alles naar behoren.

_________________
73 PD0AT, Patrick


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling