Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 jun 2018, 11:00

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 18 mei 2018, 18:10 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
Goedendag OM's,

Ik heb een Kenwood TMD710e waar ik het volgende mee heb.
Als er een aprs station wordt ontvangen dan zie ik dat alleen helemaal bovenin midden in het scherm verschijnen en komt dan even in de plaats van de tijdsaanduiding.
Ik heb in het menu ingesteld dat dit op de helft van het scherm zichtbaar mag zijn, en wel in het scherm die ingesteld staat voor APRS. Tevens worden de ontvangen stations niet in de aprs station list opgenomen. Ik vermoed dat het iets is met een filter instelling. Ik heb een maat die een TMD710ge heeft, deze heb ik geprogrammeerd met dezelfde file als die van mij en heeft exact hetzelfde.

Ik heb via de programmeersoftware én in de verschillende menu's gekeken maar ik kan er maar niet achter komen waar het nu zit. Overigens heeft het allemaal wel netjes gewerkt, echter ik heb ergens een instelling veranderd en ben de draad nu een beetje kwijt waar dat gebeurd zou moeten zijn.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 08:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
Menunoptie 625 (Display Area) al gecheckt? Die staat vermoedelijk op OFF waardoor calls aleen boven in het scherm worden weergegeven.

(Zie ook pagina 20 van de APRS manual, 11_APRS_e.pdf. Klik HIER voor de gehele manual. Daar vind je op pagina 60 van de PDF pagina 20 van de APRS manual.)

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 10:38 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
PE2AAB schreef:
Menunoptie 625 (Display Area) al gecheckt? Die staat vermoedelijk op OFF waardoor calls aleen boven in het scherm worden weergegeven.

(Zie ook pagina 20 van de APRS manual, 11_APRS_e.pdf. Klik HIER voor de gehele manual. Daar vind je op pagina 60 van de PDF pagina 20 van de APRS manual.)


menu : In de aprs station list staat het filter op "by ALL (OFF)"
623 staat op ALL,QST,CQ,KWD
625 staat op half

Voor de rest zijn de basis instelling voor APRS bedrijf goed ingesteld want ik ontvang wel aprs data, alleen de stations worden niet in de aprs station list opgenomen, hierdoor wordt het ook lastig om bv iemand een berichtje te sturen.

Op dat iemand mij het woord EUREKA!!!!! kan geven.... :)

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 10:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
Zou haast zeggen; doe een reset en schiet er daarna je memory lijst opnieuw in.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 11:16 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
Dat schiet dus niet op daar ik die config file ook voor de set van mijn maatje heb gebruikt en hij heeft hetzelfde, dus het zit al in de file zelf. We hebben er aardig wat in zitten inculsief smart beaconing en corner pegging settings...

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 12:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
pd0rh schreef:
Dat schiet dus niet op daar ik die config file ook voor de set van mijn maatje heb gebruikt en hij heeft hetzelfde, dus het zit al in de file zelf. We hebben er aardig wat in zitten inculsief smart beaconing en corner pegging settings...

Ik denk alleen maar mee hoor.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 mei 2018, 14:29 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
Ik ben ook niet boos hoor hihi alleen maar verdrietig :lol:

Ik baal er alleen van dat ik het niet kan vinden, en ook dat ik de set van mijn maat heb geprogrammeerd en dat die dus hetzelfde heeft....

Ik heb in mijn eigen set in de headunit een gps module ingebouwd om max plezier van het geheel te hebben, heb mijn buddy met de tmd710ge versie al eens een berichtje via aprs gestuurd en dat werkt perfect.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 07:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
Ik zou me nog voor kunnen stellen dat je toch de teset doet maar alle waarden, zeker die van Smart Beaconning en Corner Pegging, opschrijft en ze dan, helaas tijdrovend, opnieuw handmatig inklopt. Maar dat is het uiterste redmiddel. Met de setting op ‘Half’ zou dit moeten werken.

En als je de setting eens op Off zet en daarna weer terug op Half? Ik heb een TM-D700 en die heeft ooit wat bugjes die je met het switchen en weer terugzetten van een optie, verhelpt.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 14:30 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
Heb het display vandaag op offgezet en daarna weer op half, dit mocht helaas niet baten.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 15:12 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
Heren,

De station list werkt, het probleem zat hem in menu 609. Hier had ik de postion limit op off, dit is juist, echter de soorten aprs stations hadden geen * ervoor dus er was niets geselecteerd en dus werden alle soorten aprs stations gefilterd en gedropt.
Deze info is afkomstig van James VE6SRV via de yahoogroup tmd710 gebruikersgroep.

Uiteraard bedank ik bij deze PE2AAB voor het meedenken.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 16:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
Blij te hoten dat het opgelost is!

Ik kan mij nog een issue herinneren dat de bakentekst van mijn TM-D700 niet werd meegezonden. Ook en instelling die op Off stond maar moest worden ingesteld op het aantal keren per uitgezonden packet dat deze bakentekst ook mee moest worden gezonden. Kom er maar eens achter haha.

Veel plezier met je TM-D710. Wellicht wil ik je Smart Beacon en Corner Pegging settings nog wel eens ‘lenen’ ;-)

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 16:51 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 196
Woonplaats: jo22iv
PE2AAB schreef:
Blij te hoten dat het opgelost is!

Ik kan mij nog een issue herinneren dat de bakentekst van mijn TM-D700 niet werd meegezonden. Ook en instelling die op Off stond maar moest worden ingesteld op het aantal keren per uitgezonden packet dat deze bakentekst ook mee moest worden gezonden. Kom er maar eens achter haha.

Veel plezier met je TM-D710. Wellicht wil ik je Smart Beacon en Corner Pegging settings nog wel eens ‘lenen’ ;-)


Die zal ik je wel ff per mail sturen.... vergelijk mij maar eens met PA7X die gebruikt (nog) geen smartbeaconing en cornerpegging je kunt het verschil duidelijk zien. Ikzelf ben daar ingedoken omdat ik een melding kreeg dat ik het netwerk overmatig aan het belasten was. Je stuurt dan om de 20 sec een baken, op die manier trek je wel een mooie rode lijn door Nederland heen op aprs.fi zoals Jan PA7X nu doet. Maar daar ga ik hem ook nog wel mee helpen.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 mei 2018, 17:38 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4924
Woonplaats: Aalst - Waalre
Ja top. Mag naar mijn call @ amsat.org

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling