Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 jun 2018, 21:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: YAESU SCU-17 Interface
BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 14:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jan 2009, 11:16
Berichten: 12
Woonplaats: WestFriesland
Hallo Allemaal,

Er staat hier ook zo'n YAESU SCU-17 Interface, ik krijg de drivers er ook van ze lang zal ze leven niet in, ook al alles geprobeerd, zelfs windows 10 opnieuw geïnstalleerd, eerst de driver dan de usb er in, niet dus, ik heb hier nog een paar laptops en daar is er maar één van waar het moeiteloos wel wil, totaal geen probleem, het hangt dus sterk af van de chipset die in de pc gebruikt word, dus als je een laptop koopt en je wilt de scu-17 gebruiken met het interface onder je arm naar de winkel of wat dan ook en eerst uit proberen, ander heb je een kat in de zak.


Hartelijke groet PA4WIM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 14:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 936
Sorry hoor maar je bent een beetje kort de door de bocht. Ik denk eerder dat het aan jou onkunde ligt dan aan die interface. Eat this: http://www.pa0gtb.net/USB_Driver_Instal ... al_ENG.pdf
Kijk bijvoorbeeld of er oudere drivers in staan, vaak zijn dat de boosdoeners.

USB is gestandaardiseerd. Zelfs de onmogelijkste Prolific usb naar com poort dingen werken na wat moeite.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 14:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jan 2009, 11:16
Berichten: 12
Woonplaats: WestFriesland
heb je wat last van de warmte, je denkt toch niet dat ik over een nacht ijs ga hé.
Die link, ja dat weet ik zelf ook wel.
Kom met een oplossing.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 20:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 936
Je hoeft niet boos te worden :wink:

pa4wim schreef:
Kom met een oplossing.


Heb je een USB hub? Die dingen worden meestal gevoed met een 5 volt adapter. Het KAN zijn dat die interface je spanning naar beneden trekt en dat kan je met zo een hub verhelpen. Nogmaals, die interface is echt een goed apparaat en wel doordacht, die moet gewoon op elke pc werken en is zeker geen kat in de zak. Zoals ik eerder al aangaf werken zelfs de grootste chinese prullen mits je de juiste driver hebt. Als de interface niet werkt kijk dan in systeem beheer en kijk onder welke naam hij geinstalleerd is (met geel uitroepteken) dan deleten en op een ANDERE poort weer proberen.

Als je windows 10 opnieuw installed hebt moet het gewoon werken. Heb je wel de juiste (chipset) drivers voor de usb poorten? (niet via windows installen maar vanaf de cd van het moederbord) Check de poort met bijvoorbeeld een USB stick, die moet gelijk installen.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 23:41 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 684
Kijk eens in het apparaatbeheer. Daar zou onder Besturning voor geluid etc een USB Audio apparaat moeten verschijnen met onder eigenschappen [USB Audio Codec].

Verder onder Poorten komen er 2 (virtuele) Com poorten bij die krijgen van Windows automatische een vrije poort toegewezen, maar moet natuurlijk wel overeen komen met de te gebruiken software.

Als je er helemaal niks ziet kun je USBview .exe van MS proberen.
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/usbview


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2018, 14:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jan 2009, 11:16
Berichten: 12
Woonplaats: WestFriesland
Ja het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, trouwens PA1 en verder dan....
Ik zie wel dat er een heleboel kennis is omtrent dit probleem, maar hetgeen door jullie geschreven is, is al uit geprobeerd.

En boos worden doe ik niet, het is alleen zo makkelijk om te zeggen wat je verkeerd doe, maar de oplossing dat is wat anders.


Je kan natuurlijk ook actief helpen, even teamviewer op je pc zetten, misschien heb je dit al gedaan, en dan even vanuit je luie stoel helpen.


Misschien een idee, laat maar weten of je actief wilt helpen, mijn email adres vind je op qrz.com, dan is het waarschijnlijk zo gepiept...…


Groetjes van PA4WIM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 07 mei 2018, 19:44 
Offline

Geregistreerd: 09 aug 2009, 04:47
Berichten: 684
Wim klop even bij Jugo aan, die schijnt nogal handig met Google te zijn.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2018, 10:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 jan 2009, 11:16
Berichten: 12
Woonplaats: WestFriesland
Leuk zo'n forum :lol: , er zijn mensen die weten precies wat er aan de hand is, maar actief helpen...


Het blijft akelig stil,


Discussie hierbij gesloten...


Groetjes PA4WIM


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2018, 10:32 
Offline

Geregistreerd: 01 apr 2017, 18:54
Berichten: 25
Woonplaats: Heerhugowaard
Heeft misschien ook een beetje met je eigen houding te maken in deze. Ik heb de discussie gevolgd maar voel me op deze manier niet geroepen te helpen.

Heb zelf zo'n ding niet maar weet wel dat er vele zijn die hem gebruiken. Zou jouw dus ook moeten lukken.

Weet wel dat er ook heen veel mensen zijn die hun kennis van Windows gruwelijk overschatten (ik zeg niet dat dit in jouw geval zo is) en zich daardoor blindstaren op iets simpels.

Dus. Adem in , adem uit en begin eens rustig overnieuw. Ben er van overtuigd dat het gaat lukken.

Groeten,

Joop


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 09 mei 2018, 11:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 936
Precies.

Ik zou die chipset drivers eens updaten, probeer ze via de fabrikant van het moederbord/laptop (of eventueel bijgevoegde cd) te upgraden en niet via windows. Als je windows installeerd worden vaak standaard (windows) drivers erin gezet. Die werken meestal wel maar kunnen voor sommige devices problemen opleveren. Of anders naar Windows 7 downgraden. Ik persoonlijk vind windows 10 zowiezo bagger. Onder 7 krijg ik bijna alles aan de praat... behalve dan een aftermarket Aliexpress programmeer kabeltje voor de Hytera porto maar die ligt inmiddels in de kliko. Zou ook kunnen dat dat ding het vanaf het begin al niet deed :mrgreen:

PS: ik ga geen teamviewer installeren want ik hou niet van dat soort software... lullen doe je met een mike :mrgreen:

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 10 mei 2018, 14:09 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2015, 20:26
Berichten: 130
Woonplaats: JO30AV
PA3JVA schreef:
Heeft misschien ook een beetje met je eigen houding te maken in deze. Ik heb de discussie gevolgd maar voel me op deze manier niet geroepen te helpen.


Helemaal mee eens...

Groet, John

_________________
Wie spelfouten vind mag ze houden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 mei 2018, 10:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 jul 2011, 15:47
Berichten: 1649
Woonplaats: Grootebroek (JO22OQ)
Ik zou je best willen helpen Wim, maar geen ervaring wat dit betreft. Misschien is dit wel de ervaring die Gerrit (PA3DWC) er ook mee had.
Hij is er per slot van rekening niet voor niets totaal niet over te spreken.
Net als jij, is hij ook een redelijke volhouder. Gaat iets niet werken, dan werkt het veelal ook echt niet ;-)

_________________
73' Marcel
PF9ZX
----------
WIRES-X room ID: 28704 (WFL-REGIO-45), Node: 18704 (PI1WFL-A45-OOST)
C4FM hotspot PI1WFL: 430.9625 MHz, globaal voor Westfriesland oost
----------
http://www.pf9zx.nl |Twitter: @PF9ZX | Facebook: facebook.com/pf9zx


"Het enige zekere in deze steeds zieker wordende wereld, is dat er een einde aan komt"


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 mei 2018, 12:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 jan 2006, 14:55
Berichten: 727
Volgensmij werkt dat ding gewoon, ik zie hem met regelmaat op FT8 voorbij schuiven.

_________________
73' Björn de PD5DJ
https://www.pd5dj.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 mei 2018, 16:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 936
PD5DJ schreef:
Volgensmij werkt dat ding gewoon


Inderdaad, Yaesu zet heus geen spullen in de markt die bij de helft niet werkt. USB kan heel vervelend zijn maar het ligt toch vaak aan de gebruikers of aan de hardware waar het op aangesloten wordt.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 14 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling