Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 17 feb 2018, 22:08

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Dual band DMR mobilofoon
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 12:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2017, 16:17
Berichten: 16
Voor mijn werk ben ik op zoek naar een dual band DMR mobilofoon. Dual band omdat hij bij een aantal objecten nog analoog op VHF moet kunnen werken en ik niet al mijn collega's met twee mobilofoons wil laten werken.
Door de leverancier wordt alles van Hytera geleverd.

Na een korte zoektocht op internet vind ik echter alleen goedkope chinese merken die DMR in dual band leveren.

Weet iemand wellicht of er ook knappe merken zijn die dit leveren? (Motorola/Kenwood/(Hytera))

Wat zouden de ervaringen zijn als ik een chinees merk door dummies (mijn collega's) zou laten bedienen?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 13:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4795
Woonplaats: Aalst - Waalre
De A merk leveranciers leveren géén dualband mobilofoons/portofoons.

Je bent dus aangewezen op de Chinees.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 13:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2017, 16:17
Berichten: 16
Dat is wel jammer, maar als het niet anders is......

Zijn er ook ervaringen, met name in gebruiksomgevingen met het chinese spul?
Het wordt uiteraard de bedoeling dat alleen de aan ons toegewezen DMR (en analoge) kanalen gebruikt kunnen worden. (M.a.w. op de mobilofoon moeten ze dit niet zelf kunnen wijzigen).
Kwaliteitservaringen van chinees spul bij gebruik door niet technisch personeel?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 16:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2007, 18:15
Berichten: 911
Ik weet niet of je ook encryptie gebruikt op de bedrijfsmobilofoons (wij in elk geval wel) maar dat chinese spul gaat niet werken met encryptie tussen gerenommeerde merken. Hytera en Motorola werkt wel onderling. Als je geen encryptie gebruikt zou je naar de Radioditty GD77 dualband kunnen kijken maar dat is wel een porto, die dingen kosten geen drol en werken prima in DMR.

_________________
Alde antennes stean de stoarm troch en falle by stil waar om.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 17:06 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2474
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Ik heb zelf een Retevis RT90 mobilofoon in gebruik sinds kort en die is prima op VHF analoog en UHF digitaal (of omgekeerd) te gebruiken. Bouwkwaliteit is prima, programmeerbaarheid idem en veel van de mogelijkheden zijn via de programmering te blokkeren (zoals FPP).

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Retevis RT90, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, Retevis RT82, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 18:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2017, 16:17
Berichten: 16
Dank,

Of er encryptie in komt, geen idee. Over een maand moet alles live gaan. De leverancier levert alleen voor de nieuwe site. Dus Hytera en monoband.

Aan mij is gevraagd of één mobilofoon mogelijk was. De leverancier eenvoudigweg nee. (Wat ik me voor kan stellen. Als leverancier is dat chinese spul geen optie).

Ik zal dus eerst onderzoeken of er encryptie op komt (Verwacht het niet). Dan denk ik idd aan retevis of radioditty.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 18:13 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 maart 2008, 15:05
Berichten: 2474
Woonplaats: Sintjohannesga (JO22ww)
Gezien je locatie kan ik best eens op een woensdag- of donderdagmiddag langsrijden (vanaf Den Haag naar Heerenveen) om te testen of het kan. Programmeer ik vooraf de RT90 wel even.

_________________
www.PC5E.nl, Robert Elsinga, navigatie en communicatie enthousiasteling, zendamateur, scannerluisteraar, scout leiding, IT architect
Icom IC-7000, X50N (14m asl), MFJ926B+ZS6BKW (inverted V, 12m asl), Kenwood TH-F7E, Retevis RT90, Polmar DB-50M, Diamond SG7500 (2m ASL ;) ), Hytera PD-785G, Tytera MD380, Retevis RT82, 18x Baofeng BF888S, Uniden UBC3500XLT, Garmin NuviCam, Garmin Montana 650t
Op mijn site o.a. Examenuitwerking N/F, EMC apparatuur overzicht, Scannerfrequenties NL e.o.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 15 nov 2017, 18:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 09 jul 2017, 16:17
Berichten: 16
Werklocatie is Amsterdam.

Ik zal dan eerst nog even moeten wachten tot alles live opgeleverd is. Tot die tijd kan ik ook nog niet zoveel (misschien iets eerder na toestemming vd aannemer).
Misschien heb ik prive dan al wat aangeschaft.

Bedankt voor je aanbod in elk geval!
Zodra ik iets meer weet zal ik het laten weten.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling