Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=16&t=19057
Pagina 1 van 2

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 16:09 ]
Berichttitel:  FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Hoi,

het probleem zal wel te ingewikkeld zijn om hier te vragen, maar misschien zie ik iets simpels over het hoofd...

Ik ben al de hele middag bezig om de WSJT-x mode FT8 aan de praat te krijgen. Qua ontvangst gaat het perfect,
de FT1000mp Mark V geeft het audio door aan de MicroKeyer II en er zijn doorgangen, dan zie ik wel 13 qso's over
het scherm rollen.

Qua PTT werkt het ook: als ik op Tune klik dan springt de FT1000 keurig op zenden. Maar... output 0, swr 1:1.
En geen audio. Heb met een tweede trx zonder antenne geluisterd, maar geen geluidjes.

Op een bepaald moment raak je dan een beetje "uitgekakt"... :cry:

Auteur:  on4avt [ 08 nov 2017, 16:13 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Staat hij in DIG mode ?

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 16:19 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

De FT1000 staat in USB, daarnaast heb ik RTTY en PKT (packet) maar in die stand springt ie naar FM.
En ik heb wél vermogen (op 50% ongeveer) en Mic-gain.
De MKII is nu voor én achter op de FT1000 aangesloten, microfoon eraf. Het bleek dat als ie op zenden
sprong, de microfoon openstond.

Auteur:  PD7CW [ 08 nov 2017, 16:21 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3DAT schreef:
Hoi,

het probleem zal wel te ingewikkeld zijn om hier te vragen, maar misschien zie ik iets simpels over het hoofd...



Met andere woorden, als iemand jou een antwoord geeft dan wordt het achteraf als simpel probleem gezien en had je het zelf óók wel geweten?

Auteur:  PA3GNZ, Tjeerd [ 08 nov 2017, 16:22 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ik ben nog niet thuis om de exacte lokatie van de schuif na te kijken.

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 16:28 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PD7CW schreef:
Met andere woorden, als iemand jou een antwoord geeft dan wordt het achteraf als simpel probleem gezien en had je het zelf óók wel geweten?

Fijn dat je ook meehelpt Cees. Alleen jammer dat wel elkaar steeds verkeerd begrijpen... :?

Met ingewikkeld bedoel ik dat er téveel factoren zijn die nagelopen moeten worden, in zo'n geval.
Instellingen van MKII, instellingen van de software én wellicht instellingen in Windows.
Laatst, voor het JOTA EME-experiment kreeg ik de FT-847 niet aan het zenden (geen PTT) met
de MKII. Daar ben ik 2 dagen naar aan het zoeken geweest. Joeri PE5JW, een ict'er met veel meer
ervaring, vond het hier op zondagmiddag in 'slechts' 2 a 3 uurtjes...

En het zou simpel zijn als ik ergens gewoon een knopje verkeerd zou hebben staan.

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 16:29 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ja, die staat (nog) op maximum.

Auteur:  PA3GNZ, Tjeerd [ 08 nov 2017, 16:46 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3DAT schreef:
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ja, die staat (nog) op maximum.


Bij mij ook.
:D

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 16:50 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

En d'er komt me toch een zwik DX voorbij... Indonesië, Thailand, India, Hong Kong, maar ook de nodige
Amerikanen etc. etc. En nu geeft 3DA0AY in Swaziland CQ. Man man, wat er allemaal niet aan mijn neus
voorbij gaat! :mrgreen:

PI4IPA (de Int. Politie Associatie) werkt nu met HS0ZGV in Thailand. Mooi hoor! En ZB3M op Gibraltar is
ook heel actief, net als WB2REM in Florida.

Dat is allemaal op 20m, maar ook op 17m was het druk.

Maar ik kan nog steeds niet meedoen... :(

Auteur:  PA0LMD [ 08 nov 2017, 17:24 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3DAT schreef:
De FT1000 staat in USB, daarnaast heb ik RTTY en PKT (packet) maar in die stand springt ie naar FM.
En ik heb wél vermogen (op 50% ongeveer) en Mic-gain.
De MKII is nu voor én achter op de FT1000 aangesloten, microfoon eraf. Het bleek dat als ie op zenden
sprong, de microfoon openstond.


Moet in SSB het audio uit de keyer niet naar de front mike ingang ?
( Ik doe een gok, ben geen ervaren gebruiker :D )

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 17:32 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Dank je Leo, volgens de beschrijving "microKeyer II and WSJT-X setup" op de achterkant.
Maar ik heb inmiddels de MKII óók op de microfooningang aan de voorkant aangesloten, dus
dan maakt dat (denk ik) niet veel meer uit.

Stom he, ik heb gewoon geen audio. Ik ga eerst maar eens een hapje eten!

Auteur:  pe5jw [ 08 nov 2017, 17:50 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Staat de koffie klaar ?
Ik verwacht dat het weer urouter configuratie is.

Auteur:  PA3DAT [ 08 nov 2017, 18:53 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Ja, eten op, ik zet de koffie vast klaar... :D

Auteur:  PA0LMD [ 08 nov 2017, 20:44 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3DAT schreef:
Dank je Leo, volgens de beschrijving "microKeyer II and WSJT-X setup" op de achterkant.
Maar ik heb inmiddels de MKII óók op de microfooningang aan de voorkant aangesloten, dus
dan maakt dat (denk ik) niet veel meer uit.

Stom he, ik heb gewoon geen audio. Ik ga eerst maar eens een hapje eten!


Gecontroleerd of er wel echt audio uit de keyer komt ? ( scoop)

Auteur:  gelderjg [ 08 nov 2017, 23:57 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Aloys,

Heb dit ook wel gehad, maar intermittend.
Inderdaad geen audio naar de TRX,
Als je dan wat stations aan klikt deed hij het opeens weer.
Denk bug in programma.
Werk nog met RC2.
Er schijnt een definitieve versie te zijn.
Moet ik nog installeren.
Mijn opstelling is IC-7000 met USB III microham modem.
Hoop dat het gaat werken.

Best 73 de Jos PA3ANF.

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/