Zendamateur.COM
http://zendamateur.com/

FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...
http://zendamateur.com/viewtopic.php?f=16&t=19057
Pagina 2 van 2

Auteur:  PA3DAT [ 09 nov 2017, 11:01 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

We zijn eruit! Dat wil zeggen: Joeri PE5JW was er heel vlot uit deze keer,
kostte hem hoogstens 10 minuten... :mrgreen:

Ik had mij precies aan de handleidingen gehouden, dus het geluid van de soundcard van de MKII
naar de "rear"-ingang van de FT1000mp Mark V. Ik kreeg het niet aan de praat. Joeri heeft de
microfoonkabel van de MKII er voorin ingeplugd, en via de mike-ingang ging het probleemloos!

Inmiddels al een 30 qso's gemaakt met FT8, harstikke leuk! Probeerde gisteravond nog Argentinië
te werken op 80m, maar dat is (helaas) niet gelukt. Ik heb met Joeri afgesproken dat ik vandaag
even het WAC (Worked All Continents) zou rondbreien... :mrgreen: :wink:

Auteur:  PA0LMD [ 09 nov 2017, 13:28 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA3DAT schreef:
We zijn eruit! Dat wil zeggen: Joeri PE5JW was er heel vlot uit deze keer,
kostte hem hoogstens 10 minuten... :mrgreen:

Ik had mij precies aan de handleidingen gehouden, dus het geluid van de soundcard van de MKII
naar de "rear"-ingang van de FT1000mp Mark V. Ik kreeg het niet aan de praat. Joeri heeft de
microfoonkabel van de MKII er voorin ingeplugd, en via de mike-ingang ging het probleemloos!

Inmiddels al een 30 qso's gemaakt met FT8, harstikke leuk! Probeerde gisteravond nog Argentinië
te werken op 80m, maar dat is (helaas) niet gelukt. Ik heb met Joeri afgesproken dat ik vandaag
even het WAC (Worked All Continents) zou rondbreien... :mrgreen: :wink:


Aha....mijn TIP was dus de juiste ?
Je zei dat je dat al getest had ?
Klopt ook wel want SSB modulatie kan alleen via mike ingang.

Auteur:  PA3DAT [ 09 nov 2017, 14:52 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Ja, inderdaad Leo, dat was nog niet eens tot me doorgedrongen... :oops:

Auteur:  PA3GNZ, Tjeerd [ 09 nov 2017, 14:57 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Nu CQ geven en de software doet de rest.

Enigszins ironisch bedoeld. :lol:

Auteur:  PA3DAT [ 09 nov 2017, 15:46 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Maar wél leuk! Net USA en Canada gewerkt. Weet niet hoe lang het leuk blijft hoor... :wink:

Jammer, de adif-logfile van WSJT-x/FT8 kan ik niet importeren in mijn HRD logboek (v5.x).
Iemand die daar ervaring mee heeft?

Auteur:  PE4BAS [ 09 nov 2017, 16:36 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Citaat:
Jammer, de adif-logfile van WSJT-x/FT8 kan ik niet importeren in mijn HRD logboek (v5.x).
Iemand die daar ervaring mee heeft?


JT-Alert gebruiken! Google maar eens...

Auteur:  pe5jw [ 09 nov 2017, 17:54 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PA0LMD schreef:
PA3DAT schreef:
We zijn eruit! Dat wil zeggen: Joeri PE5JW was er heel vlot uit deze keer,
kostte hem hoogstens 10 minuten... :mrgreen:

Ik had mij precies aan de handleidingen gehouden, dus het geluid van de soundcard van de MKII
naar de "rear"-ingang van de FT1000mp Mark V. Ik kreeg het niet aan de praat. Joeri heeft de
microfoonkabel van de MKII er voorin ingeplugd, en via de mike-ingang ging het probleemloos!

Inmiddels al een 30 qso's gemaakt met FT8, harstikke leuk! Probeerde gisteravond nog Argentinië
te werken op 80m, maar dat is (helaas) niet gelukt. Ik heb met Joeri afgesproken dat ik vandaag
even het WAC (Worked All Continents) zou rondbreien... :mrgreen: :wink:


Aha....mijn TIP was dus de juiste ?
Je zei dat je dat al getest had ?
Klopt ook wel want SSB modulatie kan alleen via mike ingang.


Ik had deze thread natuurlijk wel doorgelezen :)

Auteur:  PA3DAT [ 09 nov 2017, 22:16 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

PE4BAS schreef:
JT-Alert gebruiken! Google maar eens...

Die was ik al Googelend al tegengekomen, maar nog niet verder in verdiept.
Ga ik doen Bas, bedankt! :D

Auteur:  PA3DAT [ 14 nov 2017, 11:06 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Inmiddels JT-Alert in gebruik. Prachtig hulpprogrammaatje!

Ik start nu eerst HRD-logboek, daarna JT-Alert en WSJT-x. Ik laat JT-Alert mijn logboek scannen: het programma weet nu exact
wie-wat-wanneer ik stations heb gewerkt in de afgelopen jaren. En je kunt van alles, simpel, instellen.

Dat heb ik (tot nu toe) zo gedaan:
- na elke doorgang laat JT-Alert alle gehoorde calls zien mét de naam van het land erbij (vind ik handig)
- de calls in verschillende kleuren, zoals door mij ingesteld:
- een kleur (zachtgrijs) voor stations die ik eerder gewerkt heb
- een kleur voor landen die ik nog moet hebben in die band voor het DXCC
- een kleur voor Amerikaanse staten die ik nog moet het hebben voor Worked All States
- een kleur voor werelddelen die ik nog moet hebben voor Worked All Continents

Als voorbeeld van dat laatste: ik heb naast het huis in het "gemeente bos" een 80m lange loop opgehangen, van boom naar boom,
op een hoogte van 4 a 5 meter. Die gebruik ik, met een handtuner, voor 160m. Is een pure NVIS, naar mijn idee, maar JT-Alert
meldde gisteravond in oranje een nieuw continent op 160m: Azië. En die heb ik gewerkt, dus dat systeem doet het goed! :D

Daarnaast 'schuift' JT-Alert élke verbinding meteen door naar HRD-logboek v5, de verbinding staat meteen in mijn log! Dat scheelt
me ook het een-en-ander aan gedoe achteraf. Het ADI-bestand van WSJT-x wordt niet begrepen door HRD-log, omdat er behalve
de datum en tijd van het QSO ook een EINDdatum en -tijd in staat. En HRD-log begrijpt die einddatum niet, dus die ging ik er dan
bij élke verbinding handmatig weer uithalen, met kladblok...

Bijlage:
Image1.jpg
Image1.jpg [ 399.46 KiB | 972 keer bekeken ]


Ik hoop dat het (verkleind) nog een beetje te zien is. Links de waterval, rechts het werkgedeelte van WSJT-x. Daaronder, rechts
onderaan dus, het schermpje van JT-Alert. Van de laatste doorgang van 15 seconden op (30m) zijn 9 stations gedecodeerd.
De 5 gele blokjes in JT-Alert (Frankrijk, Polen, Cyprus, Hongarije en Finland) zijn voor mij nieuwe landen in FT8 op 30 meter. Dan de
witte blokjes, Griekenland en Spanje, dat zijn stations in landen "die ik al heb". Het groene blokje, EA3GXZ, is Spanje. Dat heb ik al,
maar groen betekent dat EA3GXZ cq geeft. Het grijze blokje tenslotte, ES3RM uit Estland, heb ik eerder gewerkt. Er staat dan ook
ES3RM-B4, "before", reeds gewerkt dus.
Alle kleuren kun je eenvoudig zélf instellen, alsook de filters. CQ-zones, prefixen etc. heb ik niet aangezet.

Tot zover maar eerst, ik heb ook nog een vraag maar die komt in een volgend bericht.

Auteur:  Gerrit Jan [ 10 jul 2018, 11:41 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Ik loste het WSJT-X probleem (ineens geen hf output) als volgt op:

Klik op file / settings / audio / MONO

Op onverklaarbare wijze stond het op LEFT.
Suk6 er mee!
GJ, pa3anv

Auteur:  PA3DAT [ 10 jul 2018, 13:03 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Dank voor je reactie (na lange tijd :wink: )

Ik heb inmiddels de FT1000MP Mark V verruild voor een IC-7300 en die gaat als een speer, probleemloos!
Slechts één USB-kabeltje en álles werkt erop: WSJT, N1MM, zelfs CW. Geen (dure) interface meer nodig.
De IC-7300, mijn beste aanschaf ooit... :D

Auteur:  PA3DAT [ 10 jul 2018, 13:39 ]
Berichttitel:  Re: FT8 met FT1000MP en MKII: rx perfect, tx geen audio...

Als aanvulling op het vorige bericht, meerdere topics over de IC-7300:

viewtopic.php?f=4&t=19580

viewtopic.php?f=4&t=19604

viewtopic.php?f=4&t=19605

Pagina 2 van 2 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/