Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 16 nov 2018, 15:30

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
Hoi,

het probleem zal wel te ingewikkeld zijn om hier te vragen, maar misschien zie ik iets simpels over het hoofd...

Ik ben al de hele middag bezig om de WSJT-x mode FT8 aan de praat te krijgen. Qua ontvangst gaat het perfect,
de FT1000mp Mark V geeft het audio door aan de MicroKeyer II en er zijn doorgangen, dan zie ik wel 13 qso's over
het scherm rollen.

Qua PTT werkt het ook: als ik op Tune klik dan springt de FT1000 keurig op zenden. Maar... output 0, swr 1:1.
En geen audio. Heb met een tweede trx zonder antenne geluisterd, maar geen geluidjes.

Op een bepaald moment raak je dan een beetje "uitgekakt"... :cry:

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:13 
Offline

Geregistreerd: 12 jan 2011, 13:48
Berichten: 232
Staat hij in DIG mode ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
De FT1000 staat in USB, daarnaast heb ik RTTY en PKT (packet) maar in die stand springt ie naar FM.
En ik heb wél vermogen (op 50% ongeveer) en Mic-gain.
De MKII is nu voor én achter op de FT1000 aangesloten, microfoon eraf. Het bleek dat als ie op zenden
sprong, de microfoon openstond.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 mei 2014, 08:03
Berichten: 713
PA3DAT schreef:
Hoi,

het probleem zal wel te ingewikkeld zijn om hier te vragen, maar misschien zie ik iets simpels over het hoofd...



Met andere woorden, als iemand jou een antwoord geeft dan wordt het achteraf als simpel probleem gezien en had je het zelf óók wel geweten?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3669
Woonplaats: JO22NB
Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ik ben nog niet thuis om de exacte lokatie van de schuif na te kijken.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
PD7CW schreef:
Met andere woorden, als iemand jou een antwoord geeft dan wordt het achteraf als simpel probleem gezien en had je het zelf óók wel geweten?

Fijn dat je ook meehelpt Cees. Alleen jammer dat wel elkaar steeds verkeerd begrijpen... :?

Met ingewikkeld bedoel ik dat er téveel factoren zijn die nagelopen moeten worden, in zo'n geval.
Instellingen van MKII, instellingen van de software én wellicht instellingen in Windows.
Laatst, voor het JOTA EME-experiment kreeg ik de FT-847 niet aan het zenden (geen PTT) met
de MKII. Daar ben ik 2 dagen naar aan het zoeken geweest. Joeri PE5JW, een ict'er met veel meer
ervaring, vond het hier op zondagmiddag in 'slechts' 2 a 3 uurtjes...

En het zou simpel zijn als ik ergens gewoon een knopje verkeerd zou hebben staan.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Laatst bijgewerkt door PA3DAT op 08 nov 2017, 16:30, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ja, die staat (nog) op maximum.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3669
Woonplaats: JO22NB
PA3DAT schreef:
PA3GNZ, Tjeerd schreef:
Staat in het scherm van de software de schuif open? Rechts volgens mij. :?

Ja, die staat (nog) op maximum.


Bij mij ook.
:D

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ / NL-9514


http://www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 16:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
En d'er komt me toch een zwik DX voorbij... Indonesië, Thailand, India, Hong Kong, maar ook de nodige
Amerikanen etc. etc. En nu geeft 3DA0AY in Swaziland CQ. Man man, wat er allemaal niet aan mijn neus
voorbij gaat! :mrgreen:

PI4IPA (de Int. Politie Associatie) werkt nu met HS0ZGV in Thailand. Mooi hoor! En ZB3M op Gibraltar is
ook heel actief, net als WB2REM in Florida.

Dat is allemaal op 20m, maar ook op 17m was het druk.

Maar ik kan nog steeds niet meedoen... :(

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 17:24 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1283
Woonplaats: Oldebroek
PA3DAT schreef:
De FT1000 staat in USB, daarnaast heb ik RTTY en PKT (packet) maar in die stand springt ie naar FM.
En ik heb wél vermogen (op 50% ongeveer) en Mic-gain.
De MKII is nu voor én achter op de FT1000 aangesloten, microfoon eraf. Het bleek dat als ie op zenden
sprong, de microfoon openstond.


Moet in SSB het audio uit de keyer niet naar de front mike ingang ?
( Ik doe een gok, ben geen ervaren gebruiker :D )

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 17:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
Dank je Leo, volgens de beschrijving "microKeyer II and WSJT-X setup" op de achterkant.
Maar ik heb inmiddels de MKII óók op de microfooningang aan de voorkant aangesloten, dus
dan maakt dat (denk ik) niet veel meer uit.

Stom he, ik heb gewoon geen audio. Ik ga eerst maar eens een hapje eten!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 17:50 
Offline

Geregistreerd: 06 dec 2006, 17:47
Berichten: 1989
Woonplaats: Zwolle
Staat de koffie klaar ?
Ik verwacht dat het weer urouter configuratie is.

_________________
Groet, Joeri

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 18:53 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4184
Woonplaats: Kampen
Ja, eten op, ik zet de koffie vast klaar... :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-847 | FT-857D | IC-7300 | Elecraft K2 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 20:44 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2010, 20:29
Berichten: 1283
Woonplaats: Oldebroek
PA3DAT schreef:
Dank je Leo, volgens de beschrijving "microKeyer II and WSJT-X setup" op de achterkant.
Maar ik heb inmiddels de MKII óók op de microfooningang aan de voorkant aangesloten, dus
dan maakt dat (denk ik) niet veel meer uit.

Stom he, ik heb gewoon geen audio. Ik ga eerst maar eens een hapje eten!


Gecontroleerd of er wel echt audio uit de keyer komt ? ( scoop)

_________________
Meten is (z)weten


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 08 nov 2017, 23:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005, 08:03
Berichten: 327
Woonplaats: Utrecht (JO22MC)
Aloys,

Heb dit ook wel gehad, maar intermittend.
Inderdaad geen audio naar de TRX,
Als je dan wat stations aan klikt deed hij het opeens weer.
Denk bug in programma.
Werk nog met RC2.
Er schijnt een definitieve versie te zijn.
Moet ik nog installeren.
Mijn opstelling is IC-7000 met USB III microham modem.
Hoop dat het gaat werken.

Best 73 de Jos PA3ANF.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling