Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 18 aug 2018, 19:43

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Aprsdroid op een tablet
BerichtGeplaatst: 04 sep 2017, 17:01 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 202
Woonplaats: jo22iv
Hallo Allemaal,

IK ben aprsdroid aan het testen op een tablet maar ik kan geen map vanaf de sd kaart zichtbaar maken, ook wil ik uiteindelijk de aprs stations vanaf mijn Kenwood thd710e op de tablet zichtbaar maken.
De thd710 is in de headunit voorzien van een gps module die via de gps poort aangesloten is. ik heb een bleutooth module aan de praat gehad op een thd7 maar kreeg daar geen data overheen. kan iemand mij verder helpen met hardware suggesties en instellingen?

16 sep gaan we met de caravan weg en wilde graag live aprs meekijken onderweg.

73 Ruud

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 sep 2017, 12:46 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Hallo Ruud.

Zelf gebruik ik AprsDroid met een Tablet of m,n Smartphone, beide gebruiken de Wifi verbinding als ik thuis ben, en
als ik Mobiel ben gebruikt ik m,n MobieleInternet verbinding.

Je moet ook een permissie aanvragen voor AprsDroid.

Wat jij wilt zal verm. wel gaan maar heb je meer Info nodig, zie onderstaande Link:
https://github.com/ge0rg/aprsdroid/wiki/Settings

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 sep 2017, 16:54 
Offline

Geregistreerd: 17 nov 2015, 18:33
Berichten: 300
Ik heb hier zo'n pools ding voor... is ook meteen APRS digipeater... was bijna goedkoper dan het al het gepiel wat ik met de TMD700 van mij gedaan heb..
microsat.. voor nog geen 100 euro helemaal klaar


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 05 sep 2017, 16:59 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 202
Woonplaats: jo22iv
pa0ejh schreef:
Hallo Ruud.

Zelf gebruik ik AprsDroid met een Tablet of m,n Smartphone, beide gebruiken de Wifi verbinding als ik thuis ben, en
als ik Mobiel ben gebruikt ik m,n MobieleInternet verbinding.

Je moet ook een permissie aanvragen voor AprsDroid.

Wat jij wilt zal verm. wel gaan maar heb je meer Info nodig, zie onderstaande Link:
https://github.com/ge0rg/aprsdroid/wiki/Settings


Hoi Egbert,
Die pagina had ik ook al gevonden ;) wat ik wil is de tablet met aprsdroid via een bluetooth aan de TM-D710 knopen, ik ben in de tussentijd al een stuk verder gekomen. Aan de compoort (van de head unit) komt een hc06 BT module met max232 en als het goed is spuugt de tmd710 dan alle aprs data via de compoort naar de tablet. De HC06 had ik al eens gebuikt op de th-d7 porto echter viel de BT verbinding elke keer na een tijdje weg, ik heb daar ook nog geen data over zien lopen dus ik pruts nog even verder. Moet even een kabeltje maken van de bT module naar een mini din 8 pins van de Kenwood.
Aprs Passcode heb ik, aprs via www loopt als een trein, nu nog vanaf de Kenwood.

73 Ruud
PD0RH

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 12:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Hallo Ruud.

Ik heb die APRS info nog eens goed doorgelezen, en uit alles blijkt dat AprsDroid zich al Master gedraagt, je Kenwood
is dan de Slave, en jij wilt dacht ik net andersom werken, met AprsDroid alleen maar op het Display zien wat de Kenwood ontvangt....

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 13:18 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 202
Woonplaats: jo22iv
pa0ejh schreef:
Hallo Ruud.

Ik heb die APRS info nog eens goed doorgelezen, en uit alles blijkt dat AprsDroid zich al Master gedraagt, je Kenwood
is dan de Slave, en jij wilt dacht ik net andersom werken, met AprsDroid alleen maar op het Display zien wat de Kenwood ontvangt....



Hoi Egbert,

Dat klopt ik heb nl een gps module in de bedieningsunit gebouwd ( zie https://www.pi4adh.nl/wp/gps-module-inbouw-kenwood-tm-d710/ ) En ik heb dit op diverse sites gezien ik weet alleen niet of dat de tmd710 aprs technisch ingesteld moet worden met smartbeaconing etc etc.
Tevens weet ik niet zeker of alle date via de compoort op achterop de bedieningsunit richting tablet gaat lopen.

Ik twijfel nu wel of het een HC05 of HC06 is volgens mij een HC05 Master/slave toch?

73 Ruud

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 14:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Hallo Ruud.

Wat ik bedoel, is dat AprsDroid het hele Aprs gebeuren uitvoert, je Kenwood is de Radio verbinding met de buitenwereld...
De Kenwood vervangt dus de Wifi verbinding, en heeft verder niets met Aprs vandoen, ook de Gps in de Kenwood niet.

Terwijl jij de Kenwood het hele Aprs gebeuren wilt laten afhandelen, en AprsDroid alleen de Stations op de kaart laat zien.

Met Master en Slave bedoel ik dus NIET de Bluetooth verbinding...

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 14:47 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 202
Woonplaats: jo22iv
pa0ejh schreef:
Hallo Ruud.

Wat ik bedoel, is dat AprsDroid het hele Aprs gebeuren uitvoert, je Kenwood is de Radio verbinding met de buitenwereld...
De Kenwood vervangt dus de Wifi verbinding, en heeft verder niets met Aprs vandoen, ook de Gps in de Kenwood niet.

Terwijl jij de Kenwood het hele Aprs gebeuren wilt laten afhandelen, en AprsDroid alleen de Stations op de kaart laat zien.

Met Master en Slave bedoel ik dus NIET de Bluetooth verbinding...


Duidelijk, maar dan zou ik dus de TNC en de GPS van de Kenwood niet gebruiken en in plaats daarvan een loss tnc en een losse gps module moeten gaan gebruiken? Dat lijkt me dus niet echt logisch. In de config van aprsdroid zag ik ergens Kenwood staan.
Moet alleen ff kijken waar ookweer.

Gr
Ruud

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 18:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Voor zover ik kan zien, werkt AprsDroid via Wifi, via een Netwerk, via Bleutooth of via een Tnc en verder gebruikt het z'n eigen GPS of met vaste Coordinaten. Je Kenwood wordt dan de Tnc. Daar is op zich toch niets mis mee....

Vroeger gebruikte ik AprsCE en dat werkte wel zoals jij het bedoeld, ik had een Garmin GPS3 en diede coordinaten naar m,n Toshiba PDA
waarop de Map van Europa stond, de Toshiba PDA stuurde de Waypoints naar de GPS3, wat ook niet handig was, heb ik later uitgeschakeld.

Aan de Toshiba hong dan m,n TM V7.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 20:00 
Offline

Geregistreerd: 01 nov 2007, 16:21
Berichten: 202
Woonplaats: jo22iv
Ik heb een tablet waar geen GPS in zit, ik kan dan toch de tablet laten communiceren met de BT module welke aan de COM achter op de bedienings unit van de TMD710 zit? De tablet hoeft dan lleen maar data te ontvangen en te presenteren via aprsdroid. Dat is eigenlijk de bedoeling.

_________________
73 Ruud
PD0RH

http://www.pi4adh.nl http://r10.dares.nl http://marac-radio.nl
Homebase : Pixie 20m CW QRP | S-Pixie 40m CW QRP | AEA PK232mbx | Storno CQM6000 |Yaesu FT-857D | RPi met TNC-Pi (aprs rx-only I-gate) | Diamond X30n | Diamond X50n | 2mtr Antenne(merk onbekend)| G5RV junior
Dares : Yaesu FT7800e | Tnc-x | Diamond X30n
Mobile : Kenwood TM-d710e | Kenwood TH-d7e/g v2.0 | JWX | Diamond


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 20:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Als ik AprsDroid start zonder dat de Gps aanstaat dan doet hij niets, behalve melden dat de Gps aan moet staan...

ER is nog een programma voor Aprs op Android, dat heeft ook in dit forum gestaan, misschien ff zoeken op Aprs....

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 06 sep 2017, 20:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1373
Woonplaats: Brunssum
Heb het gevonden, het heet V2APRS en staat hier :> http://www.zendamateur.com/viewtopic.php?f=16&t=18475&hilit=aprs#p201838

Daar staat ook de Link voor de APK te downloaden.

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 12 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling