Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 19 okt 2017, 07:58

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 12 jun 2017, 15:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 565
Woonplaats: JO21tv
Dit topic open ik omdat het topic "nieuwe versie jt65-HF-HB9HQX" gekaapt werd door JTDX

Kunnen we hier lekker verder bomen over JTDX

kenwoodts50 schreef:
Werk hier met JTDX werkt goed ,echter wanneer ik onder de 1000Hz ga gaan je audiotonen lager uit in geluid en verlies ik vermogen

Gebruik hiervoor de "Split operation" te vinden in onder "File" -> "Settings" -> tabblad "Radio" en selecteer daar: "Rig"

Wat er dan gebeurd is dat automatisch split wordt gewerkt op zulks een manier dat de zendtoon altijd tussen de 1500 en 2000 Hertz ligt.

Voorbeeld: je ontvanger staat op 14.076 en je ontvangt een station op 400Hz , je klik daarop om een QSO te starten. Op het moment dat je gaat zenden wordt automatisch je zender op 14.074.5 geschakeld, en de zend toon is dan 1900Hz. Daarmee zend je dus op dezelfde freq als je tegenstation, maar met een hogere toon die in het vlakke gedeelte van je filters valt en je uitgangsvermogen is dan ook constant.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jun 2017, 15:49 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 565
Woonplaats: JO21tv
Waarom is JTDX zoveel beter dan andere JT65 software ? dat vroeg ik me af en ben gaan zoeken.

JTDX maakt gebruik van HINT decoders zoals de schrijver dat noemt.

Wat er gebeurd (als ik het goed begrijp) is dat het ontvangen signaal wordt vergeleken met een lijst van bekende callsigns en locators, Ik sta er ook tussen "PG8M JO21". Doordat de software weet wat er uitgezonden zou kunnen zijn, is deze instaat dieper in de ruis te kijken en dingen te decoderen die zonder dat je weet wat je zoekt niet gevonden zouden zijn.

UA3DJY zegt hiermee decodes tot -32dB te kunnen doen. Maar omdat er gegokt wordt door de software kan deze er ook naast zitten. om aan te geven dat er gegokt is hebben de HINT decodes een * erbij staan.

Plaatje van de site:


Bijlagen:
decode.png
decode.png [ 68.76 KiB | 1313 keer bekeken ]

_________________
73, Marcel

website: PG8M
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 jun 2017, 20:38 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 428
Hoi Marcel PG8M,

Inertsant draadje ga ik volgen. En leuk om de ervaringen en instelingen te delen hier van JTDX.
Ga er binnen kort eens mee aan de slag.

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 10:42 
Offline

Geregistreerd: 18 dec 2005, 13:04
Berichten: 428
Krijg een setting niet voormekaar.

In het menu settings en dan tabblad Radio.
En dan in de rechter kolom is de optie aanwezig Transmit Audio Source.
Deze staat bij mijn op Front/Mic maar wil hem op Rear/Data kunnen willen zetten.

Maar op 1 of andere manier laat deze dat niet toe.
Zie ik iets over het hoofd of doe ik iets fouts?

Dit omdat ik hem wil aansturen met mijn MicroHam-KeyerII en deze geeft signaal op de rear van mijn Radio.

En nog iets bij het installeren van het progamma krijg je wat opties.

1 Do not add JTDX to the System PATH.
2 Add JTDX to the System PATH.
3 Add JTDX to the System PATH for the current user.

Welke keuze is hier in de beste. En heeft dit misschien te maken met mijn eerste vraag?

_________________
Cor-PD9CN
http://www.pd9cn.nl

Het ligt op het puntje van mijn tong. Misschien ff slikken dan schiet het me wel te binnen...

73's


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 11:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 519
Woonplaats: Dronten
Denk niet dat het daar in zit, de zoekpaden zijn normaal bedoeld om het programma en onderdelen daarvan vanaf overal vindbaar te maken zonder het hele pad in te typen. Optie 2 biedt het meest dus je zou die kunnen proberen.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 12:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 533
Woonplaats: Roodeschool
Heb hier begin dit jaar nog over in mijn blog geschreven. Voor amateurs die een beetje meer info willen weten. Ondertussen is JTDX alweer verder ontwikkeld en is men ook bezig met betere decode van JT9 en is een (J)T10 mode toegevoegd. Mijn ervaring is dat JTDX meer decodeerd, vooral als signalen over elkaar heenzitten. Heb al meerder malen gehad dat er 3 stations terug kwamen op mijn CQ op dezelfde frequentie en dat JTDX ze allemaal decodeerde. Daar sta je dan wel even van te kijken. Overigens heb je wel een beetje snellere computer nodig voor dit programma wil je echt alle opties benutten. Toch kan je het op een langzame cpu ook gebruiken met een paar aanpassingen.


http://pe4bas.blogspot.nl/2017/01/jtdx-dxing-with-jt-digimode.html

http://pe4bas.blogspot.nl/2017/02/impre ... mance.html

Deze post heb ik samen met Igor geschreven:

http://pe4bas.blogspot.nl/2017/02/jtdx- ... oding.html

Veel plezier ermee! En....good DX :wink:

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 13 jun 2017, 22:36 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 20
Woonplaats: Roermond-Swalmen
Hoi Marcel PG8M,

Ben nu ook begonnen met jtdx, decodeert in ieder geval meer dan hb9hqx

bedankt voor de uitleg van de split operation.

De waterval van jtdx en de kleuren van de calls (heb er verschillende geprobeerd) zijn helaas niet zo duidelijk als van hb9hqx .

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2017, 07:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 dec 2005, 23:30
Berichten: 533
Woonplaats: Roodeschool
Citaat:
De waterval van jtdx en de kleuren van de calls (heb er verschillende geprobeerd) zijn helaas niet zo duidelijk als van hb9hqx .


Je kan alles naar je eigen smaak aanpassen en dingen aan en uitzetten. Als je de kleuren van HB9HQX wilt gebruiken kan dat. Wel zelf even uitzoeken... :idea:

_________________
Bas PE4BAS

http://pe4bas.blogspot.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 14 jun 2017, 09:42 
Offline

Geregistreerd: 20 aug 2016, 08:19
Berichten: 20
Woonplaats: Roermond-Swalmen
PE4BAS schreef:
Citaat:
De waterval van jtdx en de kleuren van de calls (heb er verschillende geprobeerd) zijn helaas niet zo duidelijk als van hb9hqx .


Je kan alles naar je eigen smaak aanpassen en dingen aan en uitzetten. Als je de kleuren van HB9HQX wilt gebruiken kan dat. Wel zelf even uitzoeken... :idea:


Ja ,ik heb er al verschillende geprobeerd, het is vooral de kleur van de tekst ,die kun je niet apart instellen ,(of ik ben er nog niet achter)
Als je een kleur kiest voor de tekst is dat voor de hele rij hetzelfde.

_________________
PA3HAW Nico 73


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jun 2017, 07:42 
Offline

Geregistreerd: 20 apr 2010, 08:35
Berichten: 1258
Vanmorgen 06.15 detecteerde JTDX 34 Japanners op 6 meter. 50.276 Mhz. Tot nu toe het record.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 jun 2017, 18:56 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 104
Het lijkt heel sterk op WSJT-X, is daar ook op gebaseerd meen ik.
Of JTDX beter decodeert dan WSJT-X kan ik niet beoordelen, het werkt iig ook prettig.
Ik ga het eens een tijdje hiermee proberen.

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2017, 14:29 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 402
Woonplaats: Blanden JO20IT
Hoe log ik een qso met JTDX ?

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2017, 15:04 
Offline

Geregistreerd: 20 apr 2010, 08:35
Berichten: 1258
Druk op het "log QSO" knopje.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 17 jun 2017, 19:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 565
Woonplaats: JO21tv
pe5t schreef:
Druk op het "log QSO" knopje.


Ik gebruik daarbij ook nog JT-Alert dat werk prima samen met JTDX, fantastisch programma om allerlei toeters en bellen in te stellen. zoals alarm geluid bij nieuwe DXCC, andere continenten, nog niet gewerkte USA staten en nog veel meer.
Maar het werkt ook samen met meerdere log programma's, ikzelf gebruik LOG4OM en de QSO's die ik maak met JTDX komen automatisch in LOG4OM terecht.

Vanavond erg veel lol met JT65 (JTDX) op 6meter gehad, 4 new band: WP2B, FG8OJ, HI8JSG en YV5LI , ik had dat niet snel in een andere mode zien gebeuren.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 18 jun 2017, 08:34 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 apr 2008, 07:26
Berichten: 402
Woonplaats: Blanden JO20IT
Nog een vraagje,
Kan ik de log van JT65-HB9HQX importeren in JTDX en zo ja hoe moet dat dan ?
Wat met Eqsl ? Worden de qso's automatisch geüpload naar Eqsl ?

Tnx

_________________
Elecraft K3S/100 - Kenwood TS480SAT | Ant : Mosley Pro67B


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 31 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling