Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 17 nov 2017, 20:24

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 29 dec 2016, 22:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 okt 2013, 16:35
Berichten: 15
Woonplaats: Eygelshoven
Ik begrijp uit diverse posts dat wanneer je modes als jt65/jt9 wilt gebruiken er een kastje tussen je laptop en tranceiver moet plaatsen (de naam microham komt regelmatig voorbij, alsook scu-17).
Zijn er ook tranceivers die je rechtstreeks aan de laptop kunt hangen, met alleen een usb-kabel?
Waarbij dus zowel besturing als geluid via de kabel lopen? Of met een extra kabelje tussen de line-out van de laptop en een ingang op de tranceiver.

Ik weet dat er via ebay eenvoudige tranceivers te koop zijn, speciaal voor dat doel. Die hebben alleen twee audiokabeltjes nodig en werken op één specifieke frequentie. Ik dacht dat ze uit de Oekraine komen. Dat is niet mijn bedoeling. Ik wil graag op meerdere banden actief zijn en later ook met andere digitale modes en foon.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 dec 2016, 23:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 532
Woonplaats: Dronten
De ic7300 bijvoorbeeld maar icom heeft er nog veel meer dan alleen deze. Als je met google zoekt kom je veel info tegen.

Bert

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 29 dec 2016, 23:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 sep 2006, 16:30
Berichten: 392
Woonplaats: JO22XK
Icom IC7100, IC7200, IC7600, IC7700.

_________________
het moet kunnen anders kan het niet
Denk in oplossingen, niet in problemen


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 00:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 okt 2013, 16:35
Berichten: 15
Woonplaats: Eygelshoven
Ik heb op meerdere manieren op google gezocht, maar echt duidelijke info vond ik niet. Misschien niet de juiste termen gebruikt...
Ook al manuals gedownload en bekeken. Maar de terminologie is nog niet vertrouwd genoeg. Bovendien wordt er vaak gesproken over RTTY en PSK enz.

Hebben Yaesu en Kenwood ook modellen? Aan de manual te zien denk ik bijv. de FT-891.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 00:19 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:51
Berichten: 955
Woonplaats: Langezwaag
JT65 doe ik met m'n Elecraft K3. Verbonden met de PC via USB en 2 audio kabels in/uit.

Zelfs remote

http://pd9x.nl/2016/12/remote-jt65-hf/

_________________
Licensed since 1998

https://www.qrz.com/db/PD9X

Contesten, een echte contactsport...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 00:57 
Offline

Geregistreerd: 17 apr 2013, 23:17
Berichten: 133
Hallo PaulusV

Je kunt alle set gebruiken voor digimodes je kunt de set gewoon op VOX zetten en de mic ingang gebruiken en de phone uit , volume's even goed in stellen van de PC zodat de VOX niet gaat klapperen .
Als je de set geheel via USB en CATkabel wilt regelen dan ben je toch een duurdere set nodig die dit kunnen met een uit gebreide CAT systeem . Over het algemeen loopt de audio in en uit niet over de CAT kabel en dan moet de software en jou pc het ook nog kunnen. Hebt zelf hier een schakeling voor gemaakt een Audio VOX dit printje zit tussen de set en de pc een soort van modem IK noem het zelf een DIGIVOX
dit werk 100 % voor alle digi modes en SSTV

hoop dat je er wat mee kunt gr Harry


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 08:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 jul 2013, 09:11
Berichten: 532
Woonplaats: Dronten
PaulusV schreef:
Ik heb op meerdere manieren op google gezocht, maar echt duidelijke info vond ik niet. Misschien niet de juiste termen gebruikt...

Je moet er wat geluk bij hebben, ik vond zelfs een site waar iemand zijn settings etc als screenshots erbij had gezet. Altijd handig om een goed uitgangspunt te hebben. Meestal zijn dat zendamateurs sites zoals eham of je kunt het wel aan de url zien of het een amateursite is. Ik heb er overigens geen ervaring mee, ik gebruik een signalink op een ic7000. Werkt ook prima :) ze zijn schaars maar tweedehands kosten ze ongeveer 75,-.

_________________
De beste ideeën komen achteraf.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 11:19 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 3653
Woonplaats: Kampen
Ik heb jarenlang tot volle tevredenheid een Signalink gebruikt. Toen nog zonder USB-aansluiting,
tegenwoordig is ie er ook mét USB-aansluiting en ingebouwde geluidskaart. Daar hoef je toch
geen nieuwe set voor te kopen?
K2DSL doet het met een Signalink USB: http://www.k2dsl.com/2013/07/28/jt65-easy-as-pie/

Website: http://www.tigertronics.com/slusbmain.htm
Youtube: https://youtu.be/xEmtIbXuNiU
QRP-Shop: http://www.qrp-shop.biz/epages/qrp-shop ... ListPrice=

Afbeelding

Als alternatief is er ook de MicroHam USB III, ik weet niet of die beter is. Er is wel een topic over
geweest: viewtopic.php?f=4&t=7919

Afbeelding

Te koop in NL: http://www.hamshop.nl/microham-usb-iii.html

Hier staat de kabel die je er nog bij aan moet schaffen:
http://www.hamshop.nl/microham-db15-kabels.html

Zo'n 'kabelboom' is niet goedkoop. Ik heb hier nog een kabel over (een DB-15 FT1000mp) die
geschikt is voor de Yaesu FT-1000MP, FT-1000MP MkV, FT-1000MP MkV Field, FT-2000, FT-2000D,
FTDX-5000, FTDX-5000D en de FTDX-5000MP.

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W
FT-817ND | FT-847 | FT-857D | FT1000MP Mark V | Elecraft KX1 | BQC #357.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 12:39 
Online
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 30 dec 2006, 12:22
Berichten: 724
Woonplaats: Eibertjesdarp
PA3DAT schreef:


Hier staat de kabel die je er nog bij aan moet schaffen:
http://www.hamshop.nl/microham-db15-kabels.html

Zo'n 'kabelboom' is niet goedkoop. Ik heb hier nog een kabel over (een DB-15 FT1000mp) die
geschikt is voor de Yaesu FT-1000MP, FT-1000MP MkV, FT-1000MP MkV Field, FT-2000, FT-2000D,
FTDX-5000, FTDX-5000D en de FTDX-5000MP.

Zelf maken is ook een optie en de schema's kan je zo van hun website plukken!
http://www.microham.com/contents/en-us/d139.html

_________________
Soms weet het ook niet meer.........


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 13:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3499
Woonplaats: JO22NB
PA3DAT schreef:
Ik heb jarenlang tot volle tevredenheid een Signalink gebruikt. Toen nog zonder USB-aansluiting,
tegenwoordig is ie er ook mét USB-aansluiting en ingebouwde geluidskaart. Daar hoef je toch
geen nieuwe set voor te kopen?
K2DSL doet het met een Signalink USB: http://www.k2dsl.com/2013/07/28/jt65-easy-as-pie/

Website: http://www.tigertronics.com/slusbmain.htm
Youtube: https://youtu.be/xEmtIbXuNiU
QRP-Shop: http://www.qrp-shop.biz/epages/qrp-shop ... ListPrice=

Afbeelding



Al enkele jaren gebruik ik een Signalink USB. In gebruik bij mijn FT950, hetzelfde kabeltje kon ik ook met de FT7800 gebruiken.
Met Signalink kan je veel modes gebruiken, geen CAT besturing.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 13:45 
Offline

Geregistreerd: 17 maart 2010, 17:31
Berichten: 2316
Woonplaats: Schijndel
gebruik hier voor JT65B ( VHF-EME) een IC-746 of K2 met transverter
Tussen mijn pc en transceiver drie kabeltjes

1) geluid van de transceiver naar de geluidskaart van de PC
2) geluid van de geluidskaart naar de transceiver ( via de microfoon ingang)
3) zend / ontvang omschakeling van de PC ( com poort) naar de PTT connectie op de mike ingang


alle mooie filters en andere toeters en bellen in je transceiver heb je met de meeste digitale modes niet nodig ..
dus om nou te zeggen dat er een speciale set voor digimodes is ..

zolang je de toeters en bellen kan uitschakelen is denk ik bijna elke set bruikbaar ..
maar ..let wel op
1) stabiliteit ..drift de set ??? niet goed
2) AGC niet uitschakelbaar ?? onhandig
3) geen SSB ?? dan wordt het lastig
4)Noise blanker ?? dat helpt echt wel
5)kan je set wel uren lang achter elkaar zenden en ontvangen ..digi qso's kunnen nog wel eens duren ..


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 14:39 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3499
Woonplaats: JO22NB
pa1bvm schreef:
kan je set wel uren lang achter elkaar zenden en ontvangen ..digi qso's kunnen nog wel eens duren ..


JT65/JT9 is een QRP mode. Mijn ervaring is dat dit op HF binnen enkele minuten klaar is.

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 15:04 
Offline

Geregistreerd: 25 maart 2015, 10:41
Berichten: 104
Ik gebruik mijn Kenwood TS-480 hiervoor. Geen extern kastje nodig. Wel een paar kabeltjes uiteraard.
Overigens lukt het truukje ook met mijn TS-520. Hiervoor zelf een eenvoudig kastje gemaakt met scheidingstrafootjes erin zodat PC en tranceiver galvanisch gescheiden zijn.
Met de TS-480 is het aanzetten en werken, de TS-520 is een beetje pielen, tunen en geduld hebben.....l :mrgreen:

_________________
73, Peter.

Wouxun KG-UV8D | Kenwood TS-520 | Icom IC-7300


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 15:28 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 10 okt 2013, 16:35
Berichten: 15
Woonplaats: Eygelshoven
Iedereen hartelijk dank voor de antwoorden!!
Meer info is uiteraard welkom, maar ik ben een heel stuk wijzer geworden.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2016, 15:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 25 apr 2005, 14:53
Berichten: 3499
Woonplaats: JO22NB
PaulusV schreef:
Iedereen hartelijk dank voor de antwoorden!!
Meer info is uiteraard welkom, maar ik ben een heel stuk wijzer geworden.


De vraag kan ook omgedraaid worden. Welke set staat er bij je op de plank?

_________________
73, Tjeerd
PA3GNZ


www.pa3gnz.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 22 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PA3DAT en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling