Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 22 jul 2017, 05:42

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: geen audio out scu-17
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 00:39 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
Hallo .
Ik ben in het bezit van een scu-17 en deze wil ik aansluiten op een ft-991.
Alles lijkt te werken .
Dus de cat werkt en ik zie ook signalen en kan deze decoderen.
Ditzelfde als ik de usb kabel in de ft-991 steek.
Maar wil ik een cq doen gaat de set wel in tx maar geen output op ssb .
Het lijkt dat er geen audio bij de set aankomt.
De ptt led licht ook niet op die op de scu-17 zit.
Dit probleem heb ik als ik de usb stekker gebruik en de scu-17.
software is win7 en mixw en fldigi .
Wie weet raad wat doe ik verkeerd ?
bij de in/uitgang in het programma heb ik usb codec microfoon en luidspreker gekozen.


Bvd Marcel.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 00:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4552
Woonplaats: Aalst - Waalre
Van je windows geluidskaart instellingen ook de juiste schuifjes open gezet op het 'Record' of 'Opnemen' mengpaneel?

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 00:57 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
hallo.
Nee daar ben ik niet geweest .
zal morgen eens kijken welke moet ik omhoog zetten ??
gr marcel.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 01:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4552
Woonplaats: Aalst - Waalre
gts1000 schreef:
hallo.
Nee daar ben ik niet geweest .
zal morgen eens kijken welke moet ik omhoog zetten ??
gr marcel.

Even proefondervindelijk vaststellen. Vaak 'AUX' of 'Line' maar soms ook 'What You Hear'.
Hangt een beetje van de geluidskaart af. Het is een audio routing issue.

Er zijn ook softwarematige oplossingen voor zoals bijvoorbeeld 'Virtual Audio cable'.

Succes!

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 11:08 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
hallo.
ik zie bij de eigenschappen van afspeelapp. wel de vu meter uitslaan van de usb codec maar geen mod.
Dit heb ik op beide computers.
ik baal hier wel van dacht ff inpluggen klaar maar dus niet.
gr marcel.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 11:39 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
vraagje
moet de set in een bepaalde mode staan ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 15:32 
Offline

Geregistreerd: 24 dec 2011, 16:45
Berichten: 6
Woonplaats: Willemstad
Hallo Marcel,
in de FT991 zit dezelfde hardware als in de SCU17, ik gebruik hier voor de FT991A alleen maar de USB aansluiting als aansturing van (CAT commando's), data en audio. Ik gebruik dit voor HRD RTTY etc. en FreeDV. De SCU17 gebruik ik wel voor de FT2000.
Je moet wel in het menu van de FT991 CAT via USB aanzetten menu 72 en de baudrate van je gebruikte programma kiezen verder heb ik CAT RTS disabeled en TOT 100msec. (menu 30, 31 en 32)

Groeten Rien


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 15:56 
Offline

Geregistreerd: 24 dec 2011, 16:45
Berichten: 6
Woonplaats: Willemstad
kleine aanvulling, als de FT991 in USB/LSB staat dan menu 111 SSB poort select USB selecteren. Menu 072 DATA Port select USB kiezen als de radio in de DATA USB/LSB mode staat.

groetjes Rien.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 20:26 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
hallo rien
ik zal deze instellingen eens proberen laat ik even weten of het gelukt is
gr marcel


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 16 dec 2016, 23:07 
Offline

Geregistreerd: 08 jul 2014, 22:12
Berichten: 6
hallo rien
Ik heb het werkend.
rtfm he.
ik heb alle modes de input op rear gezet en dat was het.
Verder de instellingen van jou ook nog overgenomen.

iedereen bedankt voor het meedenken.

gr marcel pa1mvk


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling