Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 13 dec 2018, 14:56

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 17:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4226
Woonplaats: Kampen
Hoi,

ik heb met ingang van volgende week 2 MicroHam-interfaces in huis: een MicroKeyer II en een MicroHam USB-II.
De eerste heeft "alles" aan boord, dus alleen een usb-connector voor de computer. De USB-II heeft geen soundkaart,
dus naast een usb-connector zitten er ook nog twee lijntjes aan voor de microfoon-ingang en de audio-uitgang van
de computer.

Kun je dit soort apparaten gelijktijdig (of om de beurt) gebruiken op één computer? Of is dat vragen om moeilijkheden?
Ik ben benieuwd! :D

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 17:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 31 dec 2005, 13:27
Berichten: 77
Woonplaats: Berlikum (Frl)
Hallo Aloys

Volgens mij moet dat kunnen .
Als je ze in de software elke een andere compoort geeft
moet dat goed gaan en je zult zien dat de software ze beide
een groen vinkje geeft.

_________________
Yaesu FTdx5000MP,
Icom IC-2820 D-Star,
Hytera MD-785 DMR,
microHAM micro KEYER II,
Comet GP-95,
Rigexepert AA-200, FRAG analyzer EU1KY


Gialt PE1OLM In December 2012 PF35OLM !!!!!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 17:36 
Online

Geregistreerd: 12 maart 2012, 08:40
Berichten: 212
Moet probleemloos werken.
Ik heb 2x de USB 3 op één computer.
Je geeft ze inderdaad in de Microham software een ander poortnummer.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 17:48 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 okt 2011, 23:30
Berichten: 867
Woonplaats: Amersfoort
Je kunt zelfs 1 MK2 op 2 zenders aansluiten voor SO2R. De MK2 heeft een 2e audio ingang en een 2e FSK uitgang en 2e PTT. Al moet je dan wel zelf bekabeling maken. Wil je de USB2 aansluiten kun je mogelijk de eigen interface gebruiken (PS/2 stekker) al denk ik niet dat de USB3 ondersteund wordt. Meer voor koppeling met StationMaster volgens mij.

Laurens PD9DX heeft een SO2R set-up en kan wellicht meer informatie verstrekken?

_________________
PH4X


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 18:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jan 2006, 13:51
Berichten: 987
Woonplaats: Langezwaag
Ik heb geen so2r

_________________
Licensed since 1998

https://www.qrz.com/db/PD9X

Contesten, een echte contactsport...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 nov 2015, 23:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 21 sep 2008, 08:08
Berichten: 4226
Woonplaats: Kampen
Jongens, bedankt zover! Moet dus wel gaan lukken.
Ik heb een FT1000MP Mark V overgenomen van een radiovriend/plaatsgenoot. Daar zit die USB-II bij, terwijl ik zelf (aan mijn FT847)
een MicroKeyer II heb hangen. De FT-847 houd ik voorlopig, voor 6/4/2/70 en satellieten.

IK vroeg me af of dat wel kon, 2 interfaces aan de computer. We gaan het uitproberen!

_________________
73 de Aloys PA3DAT / 5P4W


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling