Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 25 jun 2018, 08:49

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 20 sep 2015, 12:13 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2009, 02:23
Berichten: 3
Met Windows 10 werkt mijn microHAM USB III interface niet meer, d.w.z. de computer krijgt geen verbinding met de USB III router: Not Connected
Het groene en rode lampje op de Interface (control) branden wel. Iemand een oplossing. Software al meerdere malen opnieuw geinstalleer en virtuele compoorten aangemaakt.
Groet Roel, PB0ACU


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 20 sep 2015, 15:32 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 mei 2008, 13:23
Berichten: 1363
Woonplaats: Brunssum
Hallo Roel.

Hier > http://www.microham.com/contents/en-us/d29_downloads.html vind je de Update procedure voor W10

_________________
73's Egbert PAØEJH. Licensed since 1971.
Bouwt MultiBand-QRO-EndFed's voor 80-40-20m en 160-80-40m


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 21 sep 2015, 23:11 
Offline

Geregistreerd: 06 sep 2009, 02:23
Berichten: 3
Bedankt Egbert, het probleem is inmiddels opgelost.
73 de Roel, pb0acu


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2015, 20:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 187
Woonplaats: Lage Zwaluwe
Hallo,

Ik heb vandaag een Micorham USB3 interface binnen, en ik krijg dit ding niet aan de praat.

Heb altijd met interfaces van G4ZLP gewerkt en dit werkte altijd feilloos, maar dacht ga het nu eens met een echt merk doen :-)

Ik heb staan een IC7700 en werk met N1MM en DXlabsuite. OS is Windows 10.

Ik neem aan dat ik de RS232 van de IC7700 naar PC kan laten vervallen? Ik neem aan dat dit door de USB3 wordt geregeld.

Heb virtuele poorten aangemaakt 5 tm 8, en dan moet ik N1MM gaan configureren maar dat wil dus niet lukken , In DXlab gaat hij steeds in TX.

Dus veel vragen en teleurstellingen tot nu toe.

Wie kan mij helpen?

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2015, 22:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 dec 2005, 15:42
Berichten: 145
Woonplaats: Prinsenbeek
Maurice,

Misschien heb hier wat aan:
http://www.microham.com/Downloads/U3_N1MM_Setup.pdf
http://www.microham.com/Downloads/U3_DXLab_Setup.pdf

Het is beste is om de laatste versie van de router software te gebruiken deze kun je vinden op http://www.microham.com

Heb je helemaal geen connectie met USB3?
Als goed is staat boven aan de router software een groen vinkje?

Misschien gekke vraag heb je hetzelfde probleem ook onder W7?
Wat eigenlijke kan het bij een USB3 niet veel zijn ;)

Hoor het wel.

_________________
Jan-Willem (JW) PA7JWC
Website: PA7JWC & PA6NB Contest Group
Crew: PI9TP Scouting Prinsenbeek Amateur Radio Club
Als je schrijffouten vindt, dan mag je ze houden!
_________________
Kenwood TS990s, Elecraft K3/100, Icom IC-7100, 6 band HexBeam, 40/80M inv V, 50Mhz 6el LFA, 70Mhz 2el DK7ZB.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 30 dec 2015, 23:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 187
Woonplaats: Lage Zwaluwe
Jw,

Ik heb inderdaad de laatste update gedownload.

Ik heb een groen vinkje bij USBIII adapter ik heb compoorten 5, 6, 7 aangemaakt.

Radio is com5
CW is com 6
PTT is com 5

Dan geef ik in N1MM als compoort5 enz maar dan gebeurt er dus niets ook in DXlab niet

Ik heb de boel op de laptop geinstalleerd daar heb ik com 1, 2 en 3 aangemaakt en daar is het exact hetzelfde.
Laptop heeft windows 8.

Het is puur dat met N1MM geen connectie krijg met de IC7700.

Normaal heb ik het zo gevonden maar ben nu een dag bezig en niet werkend gekregen :oops:

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 11:25 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 dec 2005, 15:42
Berichten: 145
Woonplaats: Prinsenbeek
Vreemd!!

Ik heb net ook de router software geïnstalleerd op laptop waar W10 op staat maar zonder probleem gelijk draaien onder N1MM en HRD.

En als je com 5 en 6 test gaat de set wel in cw of PTT in TX?

Het kan ook nog zijn dat de compoort niet goed zijn geïnstalleerd deze even verwijderen en opnieuw installeren.
En je weet zeker dat geen conflict met ander compoort?

Ik zal ook even aan Bram PH9B vragen of hij nog idee heeft. Wij hebben de laatst tijd zoveel met de Microham keyer2 en USB3 lopen prullen dat we dacht dat we alles al gehad hadden. ;)

_________________
Jan-Willem (JW) PA7JWC
Website: PA7JWC & PA6NB Contest Group
Crew: PI9TP Scouting Prinsenbeek Amateur Radio Club
Als je schrijffouten vindt, dan mag je ze houden!
_________________
Kenwood TS990s, Elecraft K3/100, Icom IC-7100, 6 band HexBeam, 40/80M inv V, 50Mhz 6el LFA, 70Mhz 2el DK7ZB.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 12:16 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 187
Woonplaats: Lage Zwaluwe
:oops: Ik kreeg dus wel via de RS232 poort de boel aan de gang echter zonder diigimodes dus.

Zodra ik dus de compoort van de USB3 wilde gebruiken ging het dus mis.

Alles nogmaals doorlopen maar geen connectie.

Dan nog maar eens naar de jumpers in de USB3 kijken, tenslotte worden de oogjes ook steeds slechter :mrgreen:

En ja hoor daar stond dus 1 jumper verkeerd. :oops: :oops: :oops: :oops:

JUmper goed gezet en nu werkt digimodes in ieder geval al :D

Cw heb ik nog niet gekeken , ik kan dit toch niet opnemen dus heb ik er weinig aan om hiermee te gaan zenden.

Nu de boel nog fijn tunen en hopelijk krijg ik nu weer wat meer lust om iets in de hobby te gaan doen.

Maar eerst nog de rotor weer aan de gang krijgen, deze heb ik maanden nier gebruikt gehad en nu wil de alfaspid niet meer draaien.

In ieder geval dank voor je reactie en meedenken.

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 13:31 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 16 dec 2005, 15:42
Berichten: 145
Woonplaats: Prinsenbeek
Haha.. Ja som is het simpeler dan we denken! :wink:
Mooi dat het nu werkt via de USB3.

Succes met de USB3 en IC7700 je heb een mooi set terug gekocht is echt even iets anders dan een FT2000d.
Ik heb mijn IC7700 begin het jaar ingeruild voor een TS990s maar grafisch vind ik de ICOM toch mooier.
Maar goed het is ten sloten de antenne die het moet doen :D

Weet wat is Maurice elke avond 15min oefenen en je kunt binnen halfjaar cw :wink:

Alvast gelukkige nieuwjaar! en goede gezondheid en veel DX plezier...
En misschien kom ik je nog wel tegen op clubavond?

_________________
Jan-Willem (JW) PA7JWC
Website: PA7JWC & PA6NB Contest Group
Crew: PI9TP Scouting Prinsenbeek Amateur Radio Club
Als je schrijffouten vindt, dan mag je ze houden!
_________________
Kenwood TS990s, Elecraft K3/100, Icom IC-7100, 6 band HexBeam, 40/80M inv V, 50Mhz 6el LFA, 70Mhz 2el DK7ZB.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 31 dec 2015, 14:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 maart 2010, 19:47
Berichten: 187
Woonplaats: Lage Zwaluwe
Inderdaad, beginners foutje :oops:

De TS990 is een mooie set om te zien in ieder geval, werking zal ook wel prima zijn denk ik.

CW ga ik me niet meer aan wagen, heb nu al 24 uur een ruis/piep in beide oren, vandaar dat ik bij PSK/RTTY het geluid ook al helemaal heb uit staan.

Misschien dat ik via computer nog iets kan doen in CW, maar eerst dit maar weer eens oppakken.

Ook een fijne jaarwisseling, pas op met vuurwerk anders heb je wellicht ook iets meer aan de TS990 :mrgreen: en een goed en gezond 2016 !!!

_________________
Flex 6500 / Hexbeam by SP7IDX /Endfed 6 tm 80 / Heil proset met HC5 /Yaesu MD100


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling