Zendamateur.COM

24 uur per dag QRV
Het is nu 26 jul 2017, 19:28

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 02 jul 2015, 07:27 
Offline

Geregistreerd: 02 okt 2010, 20:50
Berichten: 37
@PE2AAB
Dan zijn ze drastisch duurder geworden. Nu EUR 7,50 per stuk. Toch maar meteen 2 besteld.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jul 2015, 07:37 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 jun 2015, 21:56
Berichten: 10
Woonplaats: de Kwakel
Ik vond deze op het Internet, iemand ervaring mee ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jul 2015, 12:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 540
Woonplaats: JO21tv
Citaat:
De Raspberry heeft een corrupte SHDC kaart

Dat is iets wat ik ook meerdere malen heb meegemaakt als mijn PI 24/7 week-in week-uit aanstaat. Volgens mij is een SD kaart niet echt geschikt om als harddisk dienst te doen, de bijna constante stroom van data (log files, run files, e.d.) van de OS geeft vroeger of later een corrupte SD.

Oplossing:
  • In het RAM geheugen een virtual disk aan maken en daar de log map plaatsen, je hebt dan wel geen logfiles om na te pluizen bij een crash. (doe ik zelf toch niet, want ik brand een werkende backup image als goed mis gaat, die maak ik wel met enige regelmaat)
  • Swapping uitschakelen

Het aantal schrijfbewerkingen naar de SD-kaart wordt hiermee drastisch gereduceerd.
Hoe dit te doen, is op het internet op diverse plekken te vinden.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jul 2015, 12:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 jun 2015, 21:56
Berichten: 10
Woonplaats: de Kwakel
Hoi Marcel,

Ik heb 8 RPI's hier door het huis in gebruik, en dit is de eerste die een corrupte SD kaart heeft, wel een keer een probleem gehad met een andere tijdens een power-outage (toen was mijn firewall ook overleden). Deze keer was het een 32 GB Kingston kaartje, hier heb ik er gelukkig niet meer van in gebruik. De meeste RPi's loggen de data naar een MySQL server ...

73's Willem.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 02 jul 2015, 21:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2007, 19:59
Berichten: 1545
Woonplaats: Oldenzaal
Ik gebruik altijd noobs, om de sd-kaart gereed te maken voor de RB
Laatst was een sd-kaart onleesbaar (Hij starte niet meer op)
Ik heb toen noobs er opnieuw opgezet, en hij deed het weer, zelfs geen data verlies.
Ik heb er 4 in gebruik.
De sd-kaart is defect geraakt, doordat plots de spanning van de rb afging.
verder nog nooit wat gehad.
Ik zorg dat alle data naar een nas wordt weggechreven.
zo min mogelijk activiteit op de sd-kaart

_________________
Wat niet kan is nog nooit gebeurd


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 03 jul 2015, 09:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 19 jul 2010, 14:43
Berichten: 540
Woonplaats: JO21tv
Ik gebruik een "PI" al lang achter in de schuur om als webcam het kattenluik te monitoren via welke mijn katten de wijde-wereld intrekken en gelukkig ook altijd weer terugkomen.
Het signaal word live gestreamd opverzoek via wifi. en 1x per dag worden de gemaakte motion-detection filmpjes geupload naar een website. Je begrijpt het al, dat is niet echt een kritische applicatie waarbij loggen naar een andere server belangrijk is.

Echter is tot 2 maal toe na een aantal maanden draaien SD-kaart corruptie ontstaan welke ik niet meer kon herstellen. Er is wel vaker SD-kaart corruptie geweest (bv door stroom uitval) maar dat was ter herstellen door hernieuwd branden van een image.

Zoekend op het internet kwam ik erachter dat dit toch een vaker voorkomend probleem is. En het uitschakelen van loggen en swapping was voor mijn toepassing geen enkel probleem. Sindsdien heb ik geen blijvende SD-kaart corruptie meer gehad.

Doe met de tip wat je wil, het heeft mij geholpen.

_________________
73, Marcel

website: PG8M


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 19 jul 2015, 09:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 18 jul 2009, 19:25
Berichten: 828
Sticky op ebay besteld, binnen 9 dagen binnen! ca 8 euro incl verzenden.

http://www.ebay.com/itm/171787956756?_t ... EBIDX%3AIT

_________________
73
Kees
PA3KVE


_____________________________________________________________________
Kenwood TS-590SG; Yaesu FT-2000; Kenwood TM-D700; Wouxun UV-6D; Realistic PRO2006; MFJ-993B tuner.
Homebrew 80-40m loaded coil wire dipoles; Homebrew 20-15m full wire dipole; Hofi/Fritzel GPA-30;
Wellbrook ALA-1530LNP (on rotor); Diamond X200; Diamond AL144S5; Discone wideband.
Fifi-SDR v 2; RTL-SDR w/R820T2; Timewave DSP-59+ (2x); Timewave DSP-9+.

http://www.pa3kve.com


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 23 jul 2015, 15:13 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 jun 2015, 21:56
Berichten: 10
Woonplaats: de Kwakel
Afgelopen zondag een ekstra stickie in China besteld (eBay) en het viel vandaag al door de brievenbus, kosten E 8.17


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 28 jul 2015, 16:27 
Offline

Geregistreerd: 26 mei 2008, 08:46
Berichten: 1520
Woonplaats: Nijkerk
Afgelopen vrijdag besteld via eBay voor €7,73. Vandaag in huis.

_________________
Maarten, PA3EYC
KX3, 3el SteppIr en 2x 30m dipool


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2015, 23:17 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 19:48
Berichten: 502
Woonplaats: Ridderkerk
Bij het testen van de RTL stick krijg ik de melding: usb_open error -3.

Ik heb geprobeerd dit recept te volgen:

Citaat:
usb_open error -3

Bekijk welk USB nummer de RTL-SDR stick heeft:
lsusb

Controleer bij USB nummer dat de group waaronder RTL-SDR device staat 'input' is. ls –lR /dev/bus/usb

Voorbeeld voor rtl-sdr device is in (group) Bus 001 en Device 004:
cd 001
sudo chgrp input 004


Echter bij de cd 001 krijg ik de melding: no such file of directory. Hoe kom ik op de juiste "plaats" ? Wat doe ik fout? (Ben echt een leek op dit gebied. Heb dit nog nooit gedaan.)


Bijlagen:
Nieuwe bitmapafbeelding.jpg
Nieuwe bitmapafbeelding.jpg [ 101.86 KiB | 849 keer bekeken ]

_________________
73 Jan, PA3JMS, We are all Makers.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 11 nov 2015, 23:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4559
Woonplaats: Aalst - Waalre
Ik heb daar ook even naar moeten zoeken kan ik mij herinneren. Nu zoek je in de root naar de directory 001 maar deze staat daar niet.
Door elke keer 'dir' te typen (of hoe ging dat ook alweer in Linux) kom je uiteindelijk wel in de juiste directory waar 001 in staat.

Ik zal mijn Pi nog eens aan PuttY koppelen en eens in de geschiedenis bladeren (maar misschien vindt je de directory zelf al sneller of geeft iemand anders de juiste locatie)

Het was even pielen maar het zelfs mij als Linux Leek gelukt destijds.

Rick

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2015, 09:05 
Offline

Geregistreerd: 02 okt 2010, 20:50
Berichten: 37
Probeer het volgende eens:

i.p.v. "cd 001" het volgende:

cd /dev/bus/usb/001


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2015, 10:42 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 12 apr 2005, 19:06
Berichten: 4559
Woonplaats: Aalst - Waalre
PD0VDE schreef:
Probeer het volgende eens:

i.p.v. "cd 001" het volgende:

cd /dev/bus/usb/001

Dit is hem volgens mij ja.

_________________
'73 PE2AAB www.pe2aab.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2015, 19:41 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 19:48
Berichten: 502
Woonplaats: Ridderkerk
Gelukt. Wellicht een kan dit aangepast worden in de handleiding.

Had nog wat mappen omhoog gemoeten. Je werkt in de user map ben ik nu achter. Je moet verder omhoog en dan ls gebruiken en je komt de map DEV wel tegen.

Wat ook handig zou zijn is om in de handleiding aan te geven wanneer je de RTL-SDR stick moet plaatsen. Bijvoorbeeld na de installatie van de RTL driver. Als dit is gebeurd testen met rtl_test. Je komt er dan vroegtijdig achter dat deze fout optreed.

Bedankt, vanavond weer verder :D

_________________
73 Jan, PA3JMS, We are all Makers.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
BerichtGeplaatst: 12 nov 2015, 21:14 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 15 maart 2010, 19:48
Berichten: 502
Woonplaats: Ridderkerk
In ieder geval te zien op APRS fi :D . Alleen lijkt de ontvangst frequentie nog niet goed te staan en moet ik mogelijk de zaak nog goed kalibreren.


Bijlagen:
IgateOpAPRS_fi.jpg
IgateOpAPRS_fi.jpg [ 208.84 KiB | 764 keer bekeken ]

_________________
73 Jan, PA3JMS, We are all Makers.
Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 47 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling